Тренировки всеки ден или през ден?

13.04.18
10:15

И все пак не разбирам кой е по добрият вариант за по-оптимални резултати и видими мускули - трениране всеки ден или през ден ? Защото аз тренирам всеки ден (5пъти седмично без събота и неделя) като в два от дните съм на два спорта (вторник и четвъртък) час след тренировката във фитнеса съм и на танци, но това според мен е лек вариант на кардио затова си позволявам да се товаря. Уж да чистя повече защото винаги съм била на мнението (правилно или грешно) “колкото повече- толкова повече” мислех си “колкото повече резултати и натоварване , толкова повече резултати и горене на мазнини” ама май не е точно така. Та сега се чудя дали да разредя малко тренировките си примерно на 3-4 пъти седмично защото имам чувството че изобщо не се възстановявам напълно. От една страна искам мускулите да растат, да имат време да се развиват качествено и да има видим релеф и прогрес. От друга страна пък се чудя дали ще има ефект от намалянето на тренировките, дали ще има резултат? :( А и ако намаля тренировките си 3 или 4 пъти седмично трябва доста да се потрудя в залата и да правя хубави и  интензивни тренировки за да съм сигурна че съм се натоварила достатъчно а не че мързелувам .. някакви мнения и отзиви ? Вие например по колко време тренирате и колко често, с какъв обем?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1