Стягане на тялото

Темата е заключена.

Здравейте! Казвам се Мария, на 23 години. Преди около година закупих кростренажор. Закупих го защото исках да стегна дупето, бедрата и проблемна зона са ми паласките. Имам затруднения с използването му, защото работя в болница и  имам нощни смени и смени от по 24 часа, имам дни в които съм спала по 3-4 часа. Движението на работа е постоянно, имала съм и мускулна треска след работа. Тежа 58 килограма, тежала съм и 63 преди 4 години, висока съм 1.63.  Не искам да качвам маса или да отслабвам, а да стегна тялото, а не знам как да подходя, нямам физическата възможност да ходя на фитнес и да изпълнявам дълги фитнес програми. Относно храненето - не консумирам бял хляб, а със семки, закусвам в 7 със кисело мляко чиа и ленено семе или банан, в 10 часа хапвам нещо бързо на работа от сорта на кроасан, мляко или сандвич, обядвам сготвена храна вкъщи с една или две филии хляб със семки, слетобед  към 4 хапвам  сладко или банан, вечерята ми е от месо и някаква манджа или супа без хляб, в 20 часа. Манджите, които готвя са от познатите на всички домашни гозби като картофи, ориз, мусака, боб и т.н. Пия зелен чай сутрин след ставане защото съм с гастрит и той ми помага. От време на време пия и мурсалски чай. В нощните смени вечер изпитвам желание за сладко, ям солети или сандвич. Има и дни в които много ми се яде сладко. В някои дни успявам да изпия по 1,5 литра вода, в други дни не изпитвам желние да пия вода. Имала съм степер преди 2 години, използвах го често, правех упражнения вкъщи, но бедрата ми пораснаха, започнах да трупам мускулна маса и да
качвам килограми. От две години изоставих упражненията. Преди два месеца ми диагностицираха дискова херния на кръста, а преди две години частично разкъсан менискус, след което ми пукат коленете понякога. Въпросът ми е какво трябва да променя или допълня в храненето, и как да включа кростренажора в ежедневието си. Не харесвам тялото си ... Надявам се тази информация да е достатъчна

Модерация: Дублирана тема.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 25.04.18 10:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1