25.04.18
12:01
На 17 г. съм , 180/182 см висок и 74 кг , с мазнини по корема , паласките и гърдите . Нямам много мускулн маса , защото тренирам от 3/4 месеца , но все още не постигам много във фитнеса и нямам голямо развитие на мускулната маса .
През първите месеци бях в сериозен калориен дефицит , ядях по 1300/1500 калории на ден и правих 15 мин хиит със 30/40 мин силова тренировка , но свалих много мускулна маса , направих 2 седмици почивка и качих обратно кг , които свалих , но пак в мазнини , и сега вдигам по-малко , отколкото вдигах преди .
Първата ми цел е да натрупам сериозна мускулна маса . Корема , паласките не ми пречат , ако имам сила и форма на ръце , гърди , гръб .
Идеята ми е , какво да правя ?
Тренирам отделно всяка мускулна група по 1/2 пъти на седмица , намалих кардиото , само за загрявка
Искам и максимално бързо да започна да вдигам повече , че се чувствам като някво слабичко момченце , колкото и да се старая да блъскам .
Гейнъри , протеини ?
Да ям ли повече от 2000/2200 кал на ден , за да вдигам мускулна маса максимално бързо ?
Всеки съвет , ще бъде от помощ
25.04.18
21:33
Здрасти!
Искаш да качваш мускулна маса, пък ядеш като манекенка 45 килограма. Защо?
А после се чудиш защо е изчезнала. 🙂
От гейнър и протеин на прах нямаш нужда. Опиши как се храниш (максимално подробно).
С корекции в храненето, с подходящи тренировки, постоянство и търпение, ще се случат нещата.
26.04.18
00:04
Вече се храня без да броя калории . На училище консумирам два сандвича с пълнозърнест хляб , като се прибера обядвам или пак сандвичи , или яйца с някакво месо , и вечер консумирам салата или ориз с месо .
Като след тренировка пия един протеинов шейк , и общо взето през цялото време се чувствам доста сит вече , и коремът ми е подут 😄
Целта ми общо взето е да кача възможно най-много мускулна маса , за да мога като чистя да не остана пак без ръце и гърди , само с коремче и паласки
Мнението беше редактирано от Михаил Божилов на 26.04.18 00:05.