22.05.04
11:00
Гледам че има много културисти които правят релеф само с диета!
Някои може ли да ми обясни как се получава релеф само с диета и какъв е точно процесът които се получава за да се махнат мазнините?
Аз съм ектоморф а и в момента не ми се тренира и се чудя дали да пробвам този метод с диетата!
А и друго ме интересува,ако мога да махна мазнините само с диета(тая дума ще я повторя още 10 пъти) то дефакто въобще да не посещавам зала лятото за да не стопя нещо повечко от мазнини след като съм екто.А ако не посещавам зала то мускулите и силата падат яко!
Кои е по сигурният начин че ще махна само мазнини без мускули-сваляне само чрез диета или чрез диета,тежести и кардио?
22.05.04
11:04
Аз от един месец вече свалям мазнини само с диета без тренировки (карам само велоергометър като имам време). Разбира се силата и мускулната маса спадат, макар и с минимални количества. Не можеш да я запазиш на 100%, но ако си познаваш организма ще можеш да запазиш мускулната си маса до някъде.
Аз горе долу знам след колко време кардио почвам да горя мускулна маса, знам колко калории ми трябва да изразходвам, за да горя мазнини, а не мускулатура и т.н. Е, до тук стигнах след бая лутания и грешки, но тъй като това няма кой да ти го каже, трябва сам да опознаеш себе си.
22.05.04
12:14
Аз сега правя НВД, а в залата тренирам за маса. Като целта ми е да изчистя подкожните мазнини и максимално да запазя мускулната си маса. И резултатите са доста добри за сега.
А ако изобщо не тренираш ще загубиш мускулна маса. Пробвай и после кажи какви са резултатите при теб...
22.05.04
16:41
Интересно ми е също тези културисти които са чисти целогодишно,наи вече такива с бърз метаболизъм(като Дарем Чарлз) дали имат цикличност в подготовката или тренират само маса без релеф(включително и лятото) ако някои знае да каже!
Също не разбирам кои са ограничителите и от биологична гледна точка лятото да се трупа маса,къде тук е проблема?
A sax какво точно се получава че организмът сваля мазнини само от диета-използва ги за енергия ли как?
Ами организма започва да свиква да получава много мазнини и малко протеини и малко въглехидрати , което го кара да започне да ползва мазнините за енергия вместо въглехидратите!Много ми е интересно обаче ако някой реши(като мен) да започне с тази диета и иска да бяга сутрин например през ден - хубаво ли ще е да пие протеини след кроса за да не се загуби мускулна маса?Аз мисля така да правя защото мисля че след като организмът е свикнал да гори мазнини следва че като бягам тогава ще има много по-голям ефект от колкото сега и след това протеините ще възстановят мускулите нали така?Или греша?И искам да попитам вие какво точно ядете в тази диета?
22.05.04
17:51
lesno_nema ами лятото повечето правят релеф, защото времето е по-топло повече се потиш и по-лесно се изморяваш от тази гледна точка според мен най-вече гледат лятото да правят релеф. А зимата е студено и не се потиш и по-трудно се изморяваш - идеалното време за трупане на маса. Аз така си мисля... може и да греша, но много хора мислят като мен.