Кръвно налягане

22.07.05
15:55

Привет!
Ако има медицински лица или други просветени в това направление, бихте ли ме “светнали”  :idea: защо при мен, при измерване на кръвното налягане на двете ръце е различно. На лявата е винаги по ниско от дясната, като се има предвид, че съм “левак” :?:

http://www.bb-team.org/forum/templates/Appalachia/images/topic_move.gif Преместена тема!!!http://www.bb-team.org/forum/templates/Appalachia/images/topic_move.gif
Внимавайте къде поствате!
vanisher

24.07.05
21:20

[quote author=“daddy”]Привет!
Ако има медицински лица или други просветени в това направление, бихте ли ме “светнали”  :idea: защо при мен, при измерване на кръвното налягане на двете ръце е различно. На лявата е винаги по ниско от дясната, като се има предвид, че съм “левак” :?:

:shock:  :lol: Е ти, как го мериш бе човек?? :) Да не се бъркаш нещо.

Пробвай да си го измериш от краката... /без майтап/ :D

24.07.05
22:09

Hi tpd:!:
  Благодаря че се откликваш на питането ми.
Това за премерване на кръвно налагане на крак, не бях го чувал и от теб научавам, че има токова. А бе човече, ако пробвам такова нещо, де да слагаме - стетоскоп ли слушалка  ли - не съм сигурен как се казва точно , на петата ли . :D Това беше в кръга на майтапа :D Не го приемай на сериозно.
Разликите при мен са от малък порядък - ако от дясно е 130/90, отляво излиза 120/80. Просто това ми се видя интересно и затова запитах. Иначе кръвното ми е ОК :P
А да - и да не забравя да се похваля - благодарение на спорта вкл. bb съм ОК.

24.07.05
23:02

Да ти кажа, това за кръвното и за бб мисля че е мит. Не знам дали помага на хора с хипертония, но аз все още съм си с ниско кръвно след доста доста тренировки (104 на 68 ), все пак не се оплаквам де.

25.07.05
11:05

На мен мисля че помага, защото от три години правя редовно плуване, а от съвсем скоро включих и bb. Преди това си бях направил хипертония (нали така, каквото човек сам си направи)и докорът ми предписа докато съм на този свят да гълтам хапчета, щото иначе :wink: , ще се получат кофти работи.
Да ама го свалих и забравих на този етап апчетата:idea:
За качване на кръвното и вкарването му в нормални граници, мисля че също има начини, стува ми се :!:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1