Малтодекстрин в чая, пречи ли на фаста?

jeditte

29.05.18
08:25

Понеже съм на ЦХ, мога ли да пия този чай или ще ми повлияе негативно на фаста.
Чай на Липтън, усъмних се, че нещо сладни, макар и неподсладен и прочетох етикета-пише, че съдържа малтодекстрин. За него прочетох, че е захарид с висок ГИ, организмът го усвоява бързо и вдига кръвната захар. На кутията чай в таблицата за 100мл пише <0,5гр въглехидрати и <4ккал, но все пак... На места прочетох, че едва ли не е отрова този малтодекстрин, на други места че е почти безвредна хранителна добавка, сигурно истината пак е някъде по средата. Мнения? И препоръки за хубав чай, който да не съдържа менделеевата таблица, ако може?

29.05.18
10:07

Не е отрова в нормалните количества, слагани в храната, но някои хора имат непоносимост и получават диария. Няма калории, не дава енергия, защото не се усвоява, но пречи на фаста сериозно, защото сладкият вкус провокира инсулинова секреция. По-същия начин е и с дъвките и всичко , което съдържа подсладител.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1