Болки в кръста

10.06.18
11:28

Здравейте! Преди 1 година ми се появи болката в кръста, по-скоро чувството не беше болка, а схващане и така до преди няколко дена, от месец насам правя упражнения за кръста по няколко пъти, но без успех. Преди 4-5 дена се появи и болка, когато се навеждам, когато се обръщам или изправям. Най ме притеснява това, че съм само на 13 години. От какво може да се появи тази болка и как може да се спре?
*На доктори и лекари не съм ходил.


Edit: Като се навеждам настрани, имам чувството сякаш нещо ще се скъса или разтегне - http://prntscr.com/jt7bi0 На това място, съответно в противоположната посока от навеждането.
Когато си навеждам главата, усещам болка на това място - http://prntscr.com/jt7bs0

Темата беше редактирана от str0ngBear на 10.06.18 11:35.

Болката двустранна или едностранна е? Как би я описал като тъпа слаба болка или остра пронизваща? Болят ли те прешлените? Какви упражнения за гръб си правил? Вдигал ли си нещо тежко? В резултат на какво се появи това според теб, напр. имаш ли спомен да си се навел рязко за нещо, да си вдигал нещо много тежко, да са те удряли там и т.н. ? Имаш ли някакви проблеми с уринирането (питам за всеки случай)?

11.06.18
14:43

Едностранна по-скоро. Не мога да преценя, все едно съм схванат или чувството, когато рязко направиш някое движение, между слаба и силна болка, днес уточних, че когато тичам, също се появява. За гръб скрипец и набирания. Тежко от сорта на? Наскоро направих няколко повторения с 40 кг от лег, което не е малко предвид годините ми. Появи се сутринта, като бях заспал на дивана, може би много съм се изкривил, знам ли. За уринирането, примерно, когато някой говори или усещам, че около тоалетната има човек, спирам и не мога да продължа (това се появи преди няколко месеца, февруари-март някъде).

Edit: От време на време ме наболяват прешлените.

Мнението беше редактирано от str0ngBear на 11.06.18 14:47.

Квадратен поясен, като гледам какво си сложил като снимка нагоре. Мачкане с твърда топка на мястот, за да се отпусне, най-добрият вариант е масаж при добър специалист.

11.06.18
15:16

казано от Херцог Трън на 11.06.18, 14:52:

Квадратен поясен, като гледам какво си сложил като снимка нагоре. Мачкане с твърда топка на мястот, за да се отпусне, най-добрият вариант е масаж при добър специалист.

Благодаря ти!
Ще изчакам и човекът отгоре да даде мнение, че това с уринирането ме наплаши, какъв е шансът за дискова херния? Във всички случаи ще отида при специалист да ми направи изследвания де, но нека чуем няколко мнения преди това.

Едва ли е дискова херния. Малко вероятно е. Това със спирането на уринирането няма връзка с болката ти в пояса, но е нормално за възрастта ти, споко, и на мен ми се случва 😄 . Тва в пояса вероятно си го претоварил, обаче тъй като си още доста млад, по-добре не прави много експерименти, ами отиди на лекар (истински, а не масажист). Опитай евентуално с нещо топло да облекчаваш болката с едно поларено одеяло ако имаш пробвай да си сложиш на кръста като те заболи. Също така, честно казано 40 кг ми се виждат прекалено много, предвид факта, че си на 13. В бъдеще може да се получи доста по-сериозна травма. Изобщо като цяло с кръст и гръб бъди внимателен и не прави глупости, докато не завърши растежа.
Иначеее ще се оправиш, don’t worry. Ако искаш си вземи някой гел за болка.
P.S. кои прешлени те наболяват, какъв смисъл от време на време и как точно те болят? 😄
P.P.S. Недей да спиш на диван. 😄

Мнението беше редактирано от Митко Георгиев на 11.06.18 17:06.

11.06.18
20:35

Това с уринирането според мен, е много странно, приятелите ми нямат такива проблеми. Близкото време ще отида на лекар. Принципно почти винаги ме боли, смисъл, при разни движения, изправяне, навеждане, понякога като тичам или лежа, или просто съм в седнало/изправено положение. 40 кг хич не са малко за 13 годишен, позволявам си толкова много (което явно е много голяма грешка), защото доста бързо се развивам (във всеки един аспект), като за тези години съм дооооста едър. Да, наистина трябва да бъда по-внимателен с тези части, а и не само. Някак си тези емотиконки (😄) ме успокояват повече и от мнението ти. 😄 Добра идея за гела, ще се поразровя и ще преценя кой да си взема.
P.S. Вратните и тези http://prntscr.com/jtq3fc (не съм сигурен как са казват), от време на време - болката не е примерно като в кръста, появава се 1-2-3 пъти в деня, чувството е все едно се удряш слабо по ръката с юмрук, ако мога така да се изразя. 😄
P.P.S. Определено ще имам едно на ум и ще ми бъде като урок занапред 😄

Охх, много ти благодаря за мненията, от голяма полза са ми!
Също благодаря и на Херцог!

Мнението беше редактирано от str0ngBear на 11.06.18 20:35.

Това с уринирането се случва на доста мъже спокс. А за емотиконките знам, за това и ги слагам 😄 Тези прешлени се наричат лумбални. Като казваш, че си едър, какво точно имаш предвид? Не е чак толкова голяма грешка споко, за ся само те боли, нищо страшно не е станало, не се плаши 😄 . Ама като слушам как го описваш просто се е претоварил някой мускул в района. Бтв за 13 годишен пишеш доста добре, браво! :P 😄

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1