23.06.18
19:17
Здравейте!
Преди 2 седмици играх футбол и се случи така, че тръгнах да падам назад и инстинктивно подложих дясната си ръка, за да се подпра. Паднах точно на палеца си, който беше изпънат надолу и сякаш се “наби” - пое голяма част от тежестта ми, върху себе си. На другия ден отидох на рентген и се оказа, че няма счупване, а диагнозата е “Навяхване и разтягане на ставите на ниво пръст(-и)”. Болка почти не съм усетил, опитвам се да не го движа, но бих желал да разбера, след кой ден трябва да започне да спада отока? До момента е спаднал съвсем малко, а когато се опитам да сгъна пръста си, успявам до едно положение, а след това сякаш нещо започва да му пречи. Личния ми лекар ми изписа Фастум Гел и каза, че може да правя компреси с Риванол. Отокът може би е намалял съвсем леко, но все ме притеснява факта, че имам оток и отдолу, под първата фаланга на палеца. Също така, усещам съвсем лека болка, когато си изпъна ръката и правя някои конкретни движения. Болката е много, много лека, но мога да я опиша като срязваща и това ме кара да се притеснявам. Възможно ли е да е заради тези “навехнати и разтегнати” стави или пък да има някакво вътрешно спукване на кръвоносно съдче? Може и да се филмирам, не знам. 🙂 В понеделник съм на ортопед, да видя какво ще каже той.
Благодаря! 🙂