Готвене без добавяне на мазнини.

Здравейте,

Потърсих информация в гугъл за готвене без мазнини и като резултат открих доста статии.
Проблемът е, че за рецепти които традиционно искат мазнина информацията гласеше да добавяме по-малко мазнина.
Сигурен съм, че хора от форума практикуват и готвене без никаква добавена мазнина.

Моля споделете опит.
Например някой знае ли как може да се направи месо с картофи на фурна/тенджера без нито капка олио/зехтин?, като същевременно не загаря и е вкусно?

Моят опит е с така наречените торбички за готвене, като поставям месото и зеленчуците(картофи,морков,гъби) вътре с чаша вода ~200 мл. Месото пуска мазнина( пилешко, свинско) и се получава много добре.

Моля споделете идеи/опит или направо рецепти.
Мисля, че ще е полезно за всички.

Поздрави.

02.07.18
08:56

Даже няма нужда от пликчета. Карфотите на едро като за яхния, мръвките разбъркани с картофите, слагаш сол и подправки, наливаш малко вода на дъното на тавата, печеш и ядеш. Разбира се е въпрос на вкус. Някой, който е свикнал картофите му да плуват в мазнина може да му се стори сухо. На мен ми е супервкусно.

02.07.18
09:17

Няма храна, която да изисква готвене с мазнина. Освен може би домати, моркови и пр, чийто каротеноиди или ликопен и пр. изискват мазнина за усвояването им. Приготвям всичко без мазнина, после ако искам добавям зехтин, авокадо и пр. .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1