08.07.18
14:22
Здравейте, от 2 седмици се опитвам да сваля тегло с диета и тренировки и не се получава.
на 30г. в началото тежах 89кг.
Права двуразови тренировки - около обяд във фитнеса кръгови тренировки, предимно с многоставни базови упражнения и вечер кросове или каране на колело. Диетата съм си я съставял сам, затова мисля че ако има причина да не свалям е точно в нея.
Закуска
Овес 50гр
Кис. мляко 2 0гр
Мед 10гр
Варено яйце цяло 1бр.
Само белтък 2бр
Втора закуска
Шейк с протеин и мляко 250мл 1.5%
Обяд
Ориз варен 100гр
Филе пилешко печено 100гр
Зелена салата
Маслини 40гр
около 15:00ч.
Бадеми печени 30гр с кафе
около 18:00ч.
Шейк с протеин и вода
Вечеря
Филе пилешко 150гр
Зелена салата
Маслини 40гр
Пия доволно количество вода на ден
Проблема е, че 2-3 дни свалям по 400-500гр на ден и на четвъртия ден съм върнал 2 кг нагоре... правих зареждащ ден на 5 от диетата с повече въглехидрат и след 2 дни отново тръгнах надолу 2-3 дни стигах 86.6кг вчера и днес отново се меря точно 88кг. Какъв може да е проблема, в крайна сметка явно нещата се свеждат до хранителния режим, но как може да работи за няколко дни и след това да ме връща в начално положение почти ?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимЗдравей, нека по-запознатите се изкажат, но моето мнение е:
- храната ти е малко, психологически си на диета и физически гладуваш. Аз като жена бих гладувала с тази храна.
- зарвждащ ден на 5 или 20 ден ми се струва неразумно. Явно е натъпкване, а не контролирано зареждане с +300 кал напр.
- Тренировките трябва да са ти най-много през ден, не всеки ден и по 2….
- В общи линии ти ако свалиш за 2 месеца “диети” 10 кг съм напълно сигурна, че до 6 месеца ще ги върнеш. Не бъди на диета, а на дългосрочен разумен калориен дефицит - сметни колко е при теб, може би поне 50-70% над сегашното, но за доста време напред.
08.07.18
17:13
Цели, две седмици??????
Как издържаш?
08.07.18
18:53
Това съм пропуснал, те не са всеки ден, по-скоро 4 пъти седмично. Дефицита е около 25% зареждащия ден не е натъпкване в никакъв случай, а повече ориз, овес и плодове. С две думи храната е малко?
Храната е малко, да. Дефицитът не трябва да е повече от 20%.
Смятал ли си си калориите?
08.07.18
22:36
Може да греша, но нека някой да ме поправи.
Тъй като не си написал, колко си висок аз го сметнах на 1,80 см.
За да си в дефицит, трябва да приемаш по 2100 калории
Мнението беше редактирано от Георги Петков на 08.07.18 22:36.
казано от Мирослав Борисов на 08.07.18, 14:22:
Здравейте, от 2 седмици се опитвам да сваля тегло с диета и тренировки и не се получава.
...... Какъв може да е проблема, в крайна сметка явно нещата се свеждат до хранителния режим, но как може да работи за няколко дни и след това да ме връща в начално положение почти ?
Свалил си 1 кг., за две седмици, което е нормално темпо. Тия дневни колебания в теглото са напълно нормални, и не трябва да те притесняват. Напълно е възможно след два дни да си кило надолу.
казано от Мирослав Борисов на 08.07.18, 18:53:
С две думи храната е малко?
Ако ти е малко, ще сваляш по-бързо, а не по-бавно.
Две седмици са малко време, за да си правиш изводи дали режима действа. Дай му поне месец.
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.07.18 00:09.
12.07.18
12:08
Калкулаторите ги изкарват с известни разлики, но 20 и малко % дефицит в най лошия случай е около 2100 калл при броя тренировки на седмица и вида им... Вдигнах храната посмедната седмица на 2100-2150 и продължава да клати теглото между 86.6 и 87.7 след 3 седмица. Опитвам с НВД, като съм оставил дори повече въгл от прокакламирания 1гр за тегло... около 100гр въглехидрат, около 160 гр протеин и останалото са мазнини до 2100кал. Въгл. е сутрин и на обяд само, но въпреки това няма желания ефект. Работя и нощни смени след които съм задължително нагоре, вероятно липсата на сън е проблем.
Мнението беше редактирано от Мирослав Борисов на 12.07.18 12:09.
Ако не сваляш, значи не си в дефицит. Но ти очакваш за 2 седмици да станеш като манекен или поне да ти личи, което няма как да се случи. Свалил си 1 кило, което само като отидеш до тоалетната и може да станат 2 кила 🙂 Или като се напиеш с вода и да изчезне това свалено кило. Нищо не е 1-2 кила да ти варира теглото ежедневно. Дай си още поне 2 седмици време преди да решиш дали на 2100 сваляш и дали темповете с които сваляш ти харесват.
А и изобщо кантара не е най- показателната мярка. Мери се с шивашкия метър - бедро, задник, корем, талия - каквото се сетиш и си записвай. Но пак опираме до краткия срок, дай си повече време. Или пък за още по- добра картинка, купи си калипер и си щипи подкожните мазнини - нали тях искаш да махнеш, а не просто да влезеш в едисиколко килограма категория? Свалянето на килограми не е линеен процес, някои седмици ще сваляш с по половин или едно кило, някой път ще имаш седмици наред без да мръдне скапания кантар... После изведнъж 2-3-4 долу ще покаже. Така е.
А, и още нещо важно - настрой се че това ще ти е начина на живот и хранене за години и години. Ти за две седмици като не виждаш резултатите които ти се иска и се притесни и отчая... Нали не мислиш да свалиш 5-10 кила за 5-6 месеца и после да скъсаш синджира и да се върнеш към хранителните си навици от преди? Защото резултата ще е като “от преди”.
Зареди се с търпение и воля.
Успех от мен.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече