09.04.19
23:00
Насаждат едни бастуни да отговарят и да решават неща, от които нямат понятие, щото трябвало да участват в комисии. Като почнем от общината на леля Пенка и стигнем до Брюксел. Имам си даже няколко любими и мнооого фрапиращи случая
09.04.19
23:01
казано от nervak на 09.04.19, 22:55:
Какво означава “структура на функциониране”?
Не се хващай ся пък ти за думата. Всичко е бизнес, аз също нямам пълно доверие. 🙂
За некомпетентност не мога да говоря, тъй като самата аз съм хал хабер. 🙂
Ма ай без панаири, че ще ви набия всичките, както тренирам от дъжд на вятър. 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.04.19 23:02.
Няма панаири)))
За комисиите...може пък и малко доверие да имаш,наистина има плява ноо все някой трябва да върши работа и да поназнайва-самия аз участвам в няколко.
Инак...по повод интереса,гледахте ли Мастър шеф днес?
Някои от гостите са ми познати от 35години)))нямаха коментар за храна пък ги знам,че не са прости домакини-девойките от Майко мила)))...И като отворихме фейсбука им...малиии.
Всичко ,което са коментирали било орязано)))-послединия коментар във фейса беше,че по-безвкусна храна не са яли и ,че всеки с тиган може да се справи по-добре... та за интереса))
09.04.19
23:20
В първия абзац си прав, но имам и какво да кажа в допълнение. Ама няма да го кажа, щот не ми се навлиза в такива теми и ще си пусна аромалампата да ми свети и ми миришка. 🙂) Иначе малко доверие имам, но не пълно, както казах. 🙂
Девойките от Майко Мила - Красимира ми е едно от любимите неща за четене в интернет <3, a ТВ не гледам и не знам тя ли е била в Мастър Шеф. 😄 И понеже не гледам, не мога и да сцепя много какво думаш :P
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.04.19 23:33.
Да...за Краси става въпрос, и за козата Козила))) -бяха гости на мастър шеф.
Орязали са им коментарите от предаването)))аз се учудих,че нищо не казаха,щот е трудно да им затвориш устите,а то просто от предаването са орязали всичко.Погледни фейсбуците им.
Ти Красита следиш,потърси неща писани от майка и Ивон Кожухарова и ще разбереш що е такъв идиот Краси..а пък брат и...)))))))))))))))))Израснали сме заедно...по купоните на техните и на нашите.
10.04.19
09:48
Чела съм едно-две неща от майка й, запазила съм една купчина други за свободно време. Страшна работа. 😃 И Козилата я знам, и там нещата са екстремни. 😃
Жалко иначе, че са ги орязали, щяха да освежат ефира. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.04.19 09:58.
казано от Gogo на 09.04.19, 17:20:
Сигурно от Франция е тръгнала мълвата, понеже там вече си е забранен. Амо кво ли разбират те. Да четат учебниците на Аграрния. :”ДД
Във Франция категорично няма забрана за ползване на препарати съдържащи глифозат.
Имам категорично потвърждение от разсадници произвеждащи по 3мил.пръчки посадъчен материал!
11.04.19
17:03
казано от Margi на 09.04.19, 17:55:
Сашо и нервака явно са станали представители на Байер за България. 🙂
Иначе не виждам защо тези симпатии към глифозата. 😄
Все още съм си обикновен магистър по РЗ, с малко(7-8 години) практически опит. Иначе хич не бих отказал на Баер, Дау, БАСФ, Монсанто, Новартис или други подобни да съм им представител за България. Много добра работа е това.
От тия легенди дето се носят, до 2022-ра година, всички хербициди, които съдържат глифозат, ще бъдат забранени в Европейския съюз.
Когато ги забранят, тогава, ама засега не са.
Сигурно от Франция е тръгнала мълвата, понеже там вече си е забранен.
Не, не е. И мълвата е от САЩ, даже заради едни съмнителни изследвания и категория 2А му сложиха, но не ти говори нещо, че да обяснявам защо и какво.
Амо кво ли разбират те. Да четат учебниците на Аграрния. :”ДД
Ам не си мисли, че там няма хора, които не са ги чели, писали и учили. Въобще тоя университет се ползва с много добро име навън. Но ти пък не си ги чел, иначе нямаше да ги споменаваш, бая сериозни са.
казано от Muddy Waters на 09.04.19, 23:00:
Насаждат едни бастуни да отговарят и да решават неща, от които нямат понятие, щото трябвало да участват в комисии. Като почнем от общината на леля Пенка и стигнем до Брюксел. Имам си даже няколко любими и мнооого фрапиращи случая
Че има - има, но да слагаш така смело под общ знаменател е меко казано несеризоно.
12.04.19
17:01
10/04/2019 (17) - 12/04/2019 (19)
Нищо сериозно откъм тренировки - работя, щото трябва да свърша всичката си работа преди да литна към Ленчеленд, размятам пудовки през няколко часа, за раздвижване само (обикновено е загрявката на Вик), а когато имам да върша нещо навън - ходя пеш. Забравила съм как се върви бавно и спокойно, забравила съм дори нормално как става. Фиу-уиу, ще кажеш, че кой знае къде отивам.
Върнала съм малко кг, ама не много (2-3) - нали трябваше да се уверя, че не отслабвам неконтролируемо. Уверих се, хъ-хъ.
СРДЧ-то ми е много свирепо и сега включвам и изключвам храни, наблюдавам и записвам. Най-добре ми е с печена риба и варен картоф. Домати, краставици, готвени зеленчуци - става. Зеленолистните ме сгъват на две, млечните и те, захар категорично не мога да ям... Бая неща не ми понасят, но ще го нагласим.
Днес бях на контролен и доки каза, че щом еди кое си лекарство ми е повлияло, вероятно ще мине тая работа или поне ще може да се успокоява за много дълги периоди.
Иначе епикриза не получих, нито резултати от изследвания и диагноза, поне ей така, в насипен вид, но черно на бяло... И понеже се сещам защо, ще й се обадя да си ги поискам тия неща в понеделник.
———————————————————————————-
Изтръпнала съм за Гейм ав тронс 😄, мислих, че тази седмица ще го гледкам, но увииии, ще си изтръпвам до понеделник. 😄 Много ме кефи, а кастът, освен малката касапка, е топ ъв дъ топ. <3
И един дракон:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.04.19 17:02.
казано от Т. Тодорова на 12.04.19, 17:01:
10/04/2019 (17) - 12/04/2019 (19)
Изтръпнала съм за Гейм ав тронс 😄...
😄
Мнението беше редактирано от Splash на 13.04.19 13:28.
Аз все имам чувството че Джора ще играе ключова роля в развръзката. Само не знам как точно, ама...
13.04.19
18:38
А, не, не Аря. 😃
Нерви ме нещо, а след като гледах и няколко интервюта с Мейзи Уилиамс - мех.
Аз съм фен на Денерис, на дребния Ланистър <3 и на... Церсей.
Кой какво ще спечели и кой каква роля ще изиграе в тоя филм никога не се знае. Още преживявам Роб. 😃
Гледам, че май връщат Гендри в тоя сезон - там има поле за развитие... 🙂
Скоро ще си купя книгите, не съм ги чела. 🤓
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.04.19 19:40.
казано от Т. Тодорова на 13.04.19, 18:38:
Книгите са уникални, след втората нямат много общо със сериала. Ако четеш английски, мога да ти ги пусна по Еконт да ги прочетете. Заслужава си 🙂
13.04.19
21:09
казано от Splash на 13.04.19, 20:08:
казано от Т. Тодорова на 13.04.19, 18:38:
Книгите са уникални, след втората нямат много общо със сериала. Ако четеш английски, мога да ти ги пусна по Еконт да ги прочетете. Заслужава си 🙂
Невероятно си мил пък ти. 🙂
Благодаря за предложението, но няма да рискувам да ти ги наяде някой пес.
Иначе да, чета английски и ще ги поръчам от ибей, щото така или иначе обичам да пазарувам книжки - изумена съм на какви достъпни цени може да се сдобие човек с каквито си книги поиска от УК, а за нас тук се превърна в лукс да четем.
Искам да ги взема и на български, щото К. не се оправя чак толкова добре с езика, ама там ще трябва една по една, че само първата струва колкото половината сет в юкейския вариант. Луда работа.
Възползвам се да кажа, че тая книга, “Основи на аюрведа”, е най-гадното нещо, което съм чела някога. Толкова ме изнерви преводът (и грамотността на преводача на български), че я зарязах наполовина.
Също преди няколко дни ходих да избирам детски книжки за едно приятелско момиченце на 7 години и.... добре, че се хванах да ги разглеждам подробно. Такава неграмотност не бях виждала. В детски книжки. Ама какво да е, предвид какви ми бяха колегите в унито (фейспалм).
—————————————————-
13/04/2019 (20)
Наспах се, стегнах се за тренировка и... не тренирах. 😄
Тръгнахме към залата, но в крайна сметка завършихме на площадката на Марица, от която са окраднали боксовия чувал, разбира се, след като го разпориха преди няколко дни. Там Тялото си направи кофите и набиранията, показа как се мята, аз чаках кротко отстрани, щот се събуждам като пияна тия дни (в ранния следобед се установи и защо - щото вирус, бейбе, четвърти път). После разходка на Гребната (където са направили страхотни детски площадки, плюс една образователна такава, която следващия път ще се мушна да разгледам подробно - изглежда суууперррр, но беше празна, естествено 😄), обяд в една кръчма, където котките ми изядоха половината ядене, прибиране и осополяване след час.
Храна:
- какаов чай
- кафе
- едно Капи вишна (през няколко години пия по едно такова и винаги се чудя що съм го направила), баварска салата (кашкавал и шунка - на котките), точена пърленка с чесън и чубрица (половината на котките), шишче от пилешки сърца (цялото на котките), второ шишче, което само опитах и пак отиде при тия дяволски изчадия; надушват ме, бе, надушват, че ще ми приседне като ме зяпнат и от цялото заведение - на мен се лепнаха
- 2 оризовки с мед
- 1/2 киндер буено
- свинска пържола, салата, филия пз хляб
—————————————————-
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.04.19 21:13.
14.04.19
18:03
14/04/2019 (21)
Разходка, домакинстване, работа.
- кафе със суха сметана
- обяд навън с кокошките - телешки кюфтета с печена чушка, черита, 4 картофени крокетки, голяма част от една фокача с черита и подправки
- ред черен шоколад с морска сол
- птица с подправки, салата от задушени цвекло, морков и целина
- 2.5л вода и чай, 2 с.л. мед
- ехинацея, прашец, тинктура, спрей от тинктура и сребърна вода, два вида етерични масла в чая, изписаните хапове
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.04.19 18:04.
16.04.19
11:47
Храната наред, тренировки не, щот работя от тъмно до тъмно, а и пак нещо не съм в час със здравето, канцерофобиите си продължават и много се надявам като изайляча 10 дни при Елена, да се успокоят нещата поне за някоя друга седмица.
Ще си погледна щитовидната жлеза, щото мисля, че може тя да ги прави тия панаири, включително хронично възпаленото гърло. Всичките доктори ме питат дали е проверявана и като кажа, че последно преди две години са правени изследванията и всичко е било ок, ми казват, че няма нужда да я гледат.
Верно ли за две години нищо не може да се промени, особено при физическия и емоционален стрес, през който минах (минавах, всъщност, в продължение на цяла една година + алкохола и пушенето като изтървана)... Би било късмет даже, ако не са дали отражение тия работи на нещо.
—————————-
Как да е, стягам багажа и отивам на ленчетерапия и бебетерапия, щото ще прекараме и няколко дни с малките бебешори, които бях споменала, че се появиха скоро на бял свят. <3
Възможно е да се видя и с Бари <3, и изобщо само хубави неща ме чакат там.
—————————
Снощи гледах GOT и твърдя, че осраха и тоя филм с холивудско малоумие. Направо все едно ме заляха с казан боза. Но гледам първите сезони за утеха. 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.04.19 11:50.
казано от Т. Тодорова на 16.04.19, 11:47:
Всичките доктори ме питат дали е проверявана и като кажа, че последно преди две години са правени изследванията и всичко е било ок, ми казват, че няма нужда да я гледат.
Верно ли за две години нищо не може да се промени, особено при физическия и емоционален стрес, през който минах (минавах, всъщност, в продължение на цяла една година + алкохола и пушенето като изтървана)... Би било късмет даже, ако не са дали отражение тия работи на нещо.
За две години могат доста неща дасе променят. Ако става дума за ехографски преглед, веднъж годишно се следи. Ако са хормони, в зависимост от състоянието.
16.04.19
12:33
Логично да е така, особено предвид множеството фактори. Не знам защо не е погледната пак, талони ли им се свидят, какво.. Аз съм готова и да си плащам, очевидно, след като от януари досега съм опукала малко под 1к за лекари и изследвания, ама всички прескачат най-базовите тестове, нямам обяснение, защо. То и нормално да нямам, няма как да имам клинично мислене, ама все пак.
Вече съм готова да дам да ми отрежат нещо, само да се почувствам нормално, честно.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.04.19 12:34.
За нещата, които биха ти били важни, искаш, не искаш, си плащаш. Здравна каса е за някакви смешни изследвания, които и без това струват левчета. Това е поне моят опит с тях.
16.04.19
13:18
Плащам си, ама нали и някой трябва да ме насочи. Не съм доволна и не мога да попадна на лекар, който да не гледа само под носа си.
Както и да е, сигурно ще мине и тоя зор, ще пусна утре щитовидната и като се върна, ще правя основен ремонт на зъби (или от какъвто има нужда).
16.04.19
14:31
Леля ми има проблем със щитовидната и с хормоните. Пообиколи доста доктори, включително и в чужбина, накрая една докторка в Плевен я нацели. Като цяло е много доволна от нея, ако искаш ще питам за координати.
17.04.19
Далечко е Плевен - засега си мисля, че може би е нещо банално и лесно за коригиране. Благодаря ти за предложението, дано не се налага да се възползвам. 🙂)
Снощи казах “майната му” и ударих 3 бири с няколко цигари. Ми много по-добре се почувствах. 😃 Но си остават наказани в ъгъла пороците, като се случва рядко, по-яко е.
————————
Утре шъ литнааа, освен ако самолетът не откаже да се вдигне от земята.. с тоя цял слон по средата. 😃
Ще полея Ленчетаун с дуди-вайб, дъги от био захар и козина от еднорог. 😃
Маникюрът на 32-годишната Точка. #деЦкигзфоревАр
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.04.19 11:48.
18.04.19
16:51
Ахтунг! Ахтунг! Пункт ам хоризонт! 😃
Кибича на една ужасна автогара във Франкфурт, пия вода на цената на златото и за 18-ти път днес ще умра от чакане, щото автобусът ми е за 16:30.
Пълно с българи от всякакви разцветки. Страшно много българи. Българи и разни със загар, от други народности. Въй.
——————————-
Снощи бяхме на един селски рожден ден и преядох като... бе рядко съм тъпкала така, обаче беше впечатляващо всичко.
Агнета, дроб сарми, няколко вида салати, разни сладкиши, изродска домашна торта и преди това малко бира (2бр, ако трябва да съм коректна).
Май намерихме и майстори за покрива покрай цялата дандания, та и не само за покрива. Хъхъ.
Успяхме да тръгнем рано и в 12:30 бях заспала като пън.
—————————-
Днес два сандвича, много път (можеше да е наполовина, ама ще знам за следващата визита) и вече искам да се изкъпя и да си легна. Много забавна гостенка, хехе.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.04.19 16:52.
24.04.19
09:58
Пльок 🙂
Точката броди по много, хапва обилно и спи като пън. 😄
Първият ден беше отреден за Страсбург - направихме си много приятна разхока из много красив град. ❤ Много красив град с изключително лошо обслужване. Нямам представа дали е така навсякъде из Франция, но тези счупиха някакви рекорди - оставям настрана факта, че в едно заведение с космически цени се отнесоха с нас като с пилета трето качество след като им проговорихме на английски, оставям настрана и факта, че вървят като бизони срещу теб и това някой да даде предимство, за да се разминете, колкото и да е наложително, явно изобщо не е опция, но следващият случай ме застреля.
Запазва един близък маса в заведение (седмица по-рано) - хубава маса, вътре в ресторанта, за него и приятеля му, който е в инвалиден стол. Отиват и виждайки инвалид, сервитьорът им казал, че не обслужват вътре, не можело. Искали да им дадат някаква ужасна маса отвън, брулена от вятър и набутана в края. Извикали управителя - не можело да ги обслужат вътре, точка. Та така, де, отишли на японски ресторант, яли суши, обслужването било супер, храната също и така.
Егати мизерните французи. А нас наричат аборигени.
—————————————————————————————————————-
Ден 2 и 3 - на гости на третата приятелка в едно много готино полупланинско градче. Тъй като семейството й живее в доста специален квартал (то май като цяло е специално място, но там, където са те...ахем), за първи път през живота си видях как живеят истински богатите тук. Нищо общо с богаташките райони в България и Америка (които съм виждала). Останаха ми очите - тоооолкова много елегантност и зеленина, поддържани дръвчета, цветя и храсти, непреброими цъфтящи магнолии - всичко на гъсто и по много, стилни, просторни къщи, семпли, с огромни прозорци.... ❤
Постарахме се максимално да се грижим за двете бебета, за да може приятелката ни да поспи, че и двамата с мъжът й приличат на призраци. Имат три деца и е голяма драма, а аз не бях виждала човек да изчезва толкова бързо от някъде - той ни посрещна, зарадва ни се и избяга към друг град с 300, уж за да пийнат с приятеля му, ама уви, заспал в 9:30. 😄 😄 😄
Побърборихме си, оповръщаха ни безброй пъти, първата нощ изобщо не спахме в старанието си да опазим тишината, но беше супер въпреки това. Бебета рулз.
Като се прибрахме от там, спахме като заклани - едвам се изкъпахме вечерта и хъъъррррр…..
—————————————————————————————————————-
Вече сме в града на Елена и ще го обикаляме, ще разгледам и малко от околията. Много трамбоване, но и много манджа. 😄 Ще трябва яко да наваксвам като се прибера, че още малко и ще трябва да започвам предизвикателството от нулата. Но няма помен от СРДЧ, задух, сърцебиене и разните драми. Нищо. Йей. ❤
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.04.19 10:04.
24.04.19
10:07
Франция би била една чудесна страна ако не бе населена с французи.
казано от Bart Simpson на 24.04.19, 10:07:
Франция би била една чудесна страна ако не бе населена с французи.
Е хайде сега, аз лично само готини французи съм срещал. По типичното според мен е, общото “нехаресване” на туристите почти навсякъде в Европа, независимо че плащат сметките 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 24.04.19 10:56.
24.04.19
11:02
Със сигурност опитът ми е по-скромен, но досега не бях виждала такова нещо, освен в България, където поне нямаме претенции да сме център на света и много велики. Нехаресването е едно, проявата на подобно отношение - съвсем друго. А и това е Страсбург, той се издържа от туристи вероятно. А тая работа с инвалидната количка - що за култура?! Заслужават бой с пръчки по табанчетата.
Тук немците, които заговарям по магазини, заведения и супермаркети, до един говорят английски и са повече от отзивчиви и любезни. Възможно е и да не съм им симпатична, но по абсолютно нищо не си личи. И така трябва да бъде.
Иначе съм работила с французи и съм имала контакт с още няколко други - не, не са такива тролове.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.04.19 11:04.
Германците са друга бира. Всички които съм имал контакт - усмихнати, вежливи, услужливи, говорят езици, интересуват се, изобщо космополитни. Изключая футболните запалянковци де, ама те тия навсякъде са един дол дренки.
24.04.19
11:31
Единствения белег, по който бих дискриминирал човек е, да е французин.
Дришльовци.
Французите са кат турците:
Тея извън Франция нямат нищо общо с тея във Франция, тея навън са тихички, щото знаят, че ще има шамари.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.04.19 11:37.
26.04.19
16:31
Цъкнах да добавя снимка и ми изчезна текстът.
С думи кратки - онзи ден около 12к през гората, преди това 510 стъпала, които ме сцепиха и вървях като гугутка-любовчийка, плюс, че тръгнах с едни чистак нови обувки, защото съм много умна иии... Бе изморих се и ме болеше и костният мозък. За завършек след цял ден на 25 градуса, пек и пот - леден вятър и буря. Общо към 20к.
Обожавам зеленината. Нищо друго не ме интересува да гледам тук. 😃 Искам само шубраци, храсталаци, да ми щъкат гъски и да ми цъфтят цветя наоколо. Не са глупави немците.
Ще метна и други снимки, когато имам. Много красотички. ❤
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.04.19 00:41.
28.04.19
11:21
Честит празник на празнуващите и приятна почивка на почиващите. 🙂
Да са ви здрави близките, щастливи семействата и да са ви румени бузките. 😃🌷💓
Един заек ми седна в кафето ☺
казано от Bart Simpson на 24.04.19, 11:31:
Единствения белег, по който бих дискриминирал човек е, да е французин.
Дришльовци.
Французите са кат турците:
Тея извън Франция нямат нищо общо с тея във Франция, тея навън са тихички, щото знаят, че ще има шамари.
Невероятно, но факт. Онзи ден на работа се появи ужасно нахален тип. Трябвал му кабел за интернет. Да съм му дадяла непременно или да съм му кажела къде е Ай Ти Отделът. Казвам му ето там вляво на коридора, по асансьора на долния етаж. Той—без да го питам почна да реди, че сградата ни била толкова огромна и ужасна, приличала на болница, въобще да не му обяснявам къде е, направо да съм го заведяла, защото кракът му нямало да стъпи повече тук. За първи път от години виждам да се държи някой така—говореше с френски акцент и го питахме какво е що е, бил от Франция. Просто няма такова самочувствие, подплатено от наглост и безочие.
29.04.19
12:39
Свърши ми рахатът, пътувам сега към летището. Тюх. 🙂
Рускиня-туркиня ми кашля в лицето, мирише на кисело зеле в рейса, един си е събул обувките и е опънал краци, няк’ви крякат - все едно за да ме подготвят за където се връщам. 😄
Шегувам се, ама не съвсем. За секунди се свиква с доброто възпитание и културната обстановка. 🙂 Не съм от тия, дето ще седнат да плюят по България, още повече след само няколко дни извън нея, ама за някои неща няма как да има две мнения.
——————————-
Слушам, че 5 седмици остават до края на предизвикателството - не знам какви мерки да взема. Сигурно трябва да живея на бой и вода, ама не прекалено много вода. 😄 Убих се от ядене.
Фастове и талаш. И яко тренировки - вчера видях едната Еленина племенница как изглежда и как тренира (мама, едни щанги, дискове над глава, подскоци, напади, военни преси... крейзи литъл монстър), и се депресирах за цял живот. Човечето намира сили да става в 4 сутрин, за да ходи на фитнес преди училище. What’s my excuse?!
———————————
Ленчетерапията мина отлично и въпреки че си показах магариите малко от малко, се завръщам на ринга доста пренастроена. Ама доста. И планирам чистки навсякъде. Освен ненужните вещи, човек периодично трябва да се отървава и от вампирите около себе си - ще се празни къщата и списъка с контакти.
Сдобих се и с нова мания - бяло, розово, зелено. Най-вече бяло. Камен няма да е доволен, щото искам да пребоядисам апартамента и да подменя някои мебели. А латексът в хола е бордо. 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.05.19 11:50.
казано от Т. Тодорова на 29.04.19, 12:39:
... Човечето намира сили да става в 4 сутрин, за да ходи на фитнес преди училище. What’s my excuse?! ...
За себе си съм открил, че мотивацията не трае вечно, а е по-скоро въпрос на изграждане на навик и поддържането му с дисциплина, sounds easy af (ама не баш).
Мнението беше редактирано от Splash на 29.04.19 13:55.
01.05.19
01/05/2019 (02)
Съгласна съм, Ники. На мен ми е мега трудно, щото съм кюфте по душа. 🙂
———————————————-
Храната е много семпла - лимецови гризини, черита, пресен босилек, зехтин, сирене.. В общи линии, салати, пълнозърнести неща по малко, а днес ще приготвя пилешко филе със зеленчуци.
Имам нужда от минимализъм във всяко отношение. 🙂 Вчера изхвърлих един огромен чувал с неща и днес продължавам. Накрая ще оставя две чаши и две чинии, и ще боядисам всичко в бяло. 😄
Движението се свежда до бързо щъкане, заради мц. Мооже малко суингове да направя по-късно.
Утре вече мисля да се изтъркуля до залата. Стандартните движения, но с по-малко килограми и в повече бройки.
Сега ще къпя и реша песове... Имах план да скочим някъде наблизо извън Пловдив, но пропадна. Тюх.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.05.19 11:47.
02.05.19
10:23
02/05/2019 (03)
3x8 гоблет клек @12кг
3х8 едностранна раменна @12кг
3х10 силово гребане @12кг
20 минути разтяг
Време за залата нямам, правих вкъщи с пудовки в ранни зори.
После 5-6k щъкане, ако не вали.
————————-
Храната:
- 2 палачинки - едната със сладко от ябълки и канела, втората с лешников тахан и пресни ягоди
- за обяд пак две палачинки - с черита и сирене, и подправки разни
- за вечеря: пилешко филе с микс броколи, моркови и карфиол + доматки със зехтин и подправки + домашни гризини
————————-
Гейм аф тронс много зле, биии. 🙂))
Всички казват, че това бил най-добрият епизод до момента - аз седя и гледам, и не мога да повярвам що за глупости виждам. Пратиха дотраките да ги изколят за пет минути, летяха си над облаците през половината време, докато долу се сипеха черва, накрая насъскаха драконите чак като се смеси армията на мъртвите с тяхната и взеха да ги пърлят наред... Ъъъъ... И още някакви неща, ама не помня вече.
Можеше да ми оставят хубавия Джора - аз си го ценях, за разлика от оная амбициозната. 😄 😄 😄
Абсолютен въз тоя последния епизод. Аз не исках да коментирам досега уж да не правя спойлери, но беше зле отвсякъде, поне на мен ми простееше яко щото я гледам с логично и интерес към историята око. Но има пък хора, които им се е сторила суууупер яка. Има и такива дето викат че на който не му харесва е хейтър (кой не скача е червен). Както и да е, поне постигнаха ефект да се говори за сериала. Този епизод бил най-обсъждания в туитър в цялата история на телевизията.
Според мен просто се наложи да ги посбуткат нещата, щото още само 3 епизода остават за всички сюжетни линии да се завършат. Ако Дядката доживее да си напише книгите, там може и по-смислено да завършат нещата и да са обяснени.
И да кажа че аз самия лично съм доволен че се свърши с тея тъпи ъндеди, мен хич не ми харесват истории със зомбита. Също малко повече харесвам целия сценарий откакто прочетох че Мартин по начало цялата история я е мислил и написал като средновековна история за политическа и военна борба просто пренесена във фентъзи свят (нещото, което на мен ми допада в сериала), но издателите го накарали да добави зомбита и магии, щото иначе нямало да се продава. Отделно Мартин бил казал че хич не обича простата и банална история за сблъсъка между добро и лошо, щото нищо никога не е толкова просто и само добро или само лошо.
Няма угодия. Според мен са супер досадни зомбитата, според мои приятели пък не го гледат щото няма достатъчно зомбита, ми само някви интриги и дипломации и битки... Няма угодия. Но пък аз съм с големи очаквания за оставащите 3 епизода на битки и политически ходове.
А, да, и макар и да не показаха със сигурност и аз до последно се надявах че Джора е жив и само ранен (той това и каза - “раниха ме”), някъде писаха че имало обяснение от ХБО че е умрял със сигурност. Жалко, беше ми любим. Иначе с Денерис просто са се разминали във времето, ако се бяха срещнали 20 години по-рано, дали щеше да го френдзонне така упорито 🙂
02.05.19
12:07
Най-обсъждан в туитър в историята на телевизията или в историята на туитър?
казано от Bart Simpson на 02.05.19, 12:07:
Най-обсъждан в туитър в историята на телевизията или в историята на туитър?
То не е ли едно и също?
Уточнил съм че е най-обсъждания в туитър, няма как да е обсъждан в туитър преди туитър, докато историята на телезивията цялата или половината може да се обсъжда в туитър. Самата история на телевизията може да се раздели всячески и да се обсъжда поотделно в Туътър, и да се правят статистики кой епизод е бил най- обсъждания през отделен отрязък от време, а може и както в случая да се даде статистика че е най-обсъждания епизод за цялата телевизионна история.
Мнението беше редактирано от Димо на 02.05.19 13:50.