17.10.18
10:57
Не знам на колко години си, но след 30 се усеща доста чувствително, аз го усещам на 110% в момента. Коства ми 100 пъти повече усилия да поддържам що-годе приличен вид и да не мрА от глад 🙂
На мен пък и на 43 не ми коства никакви усилия това.
На 37г, ако хвана своята версия на 27г ще я смачкам, единствено няма да я надбягам 🙂
17.10.18
10:58
Целта на Радост е сваляне на мазното и цялостно стягане, за което, а и още повече като начинаещ
Точно за тези цели й трябва кратки силови тренировки с многоставни упражнения, с повишена плътност, а не 2 часа мотаене в кракомахане и ръкомахане. Свалянето на мазнини го постига с диетата си.
Днес по-кратка тренировка, около час основната част.
Наблегнах на по 5 серии тяга и клек с около 70 1RM или 6 повторения, което е около отказ. Килограмите още са такива - 48 - 52 кг. на тяга и 41 кг.на клек.
За запълване направих още упражнения като отпади, прасци, гръбна екстензия и още няколко.
Два часа след това направих много доволна стречинг тренировка с групичка и инструкторка. Много ми допадна. Планирам да ходя 1 път седмично за добро настроение, а и да се разкарам по центъра. Мога да се похваля, че бях сравнително добра, даже ме похвалиха. Някои дами бяха учудващо сковани(и слабички), но явно се иска практика. Аз си обичам статичния стречинг и това е. Ако ми остане време ще си платя тази програмка(символичните 10 долара, просто ги харесвам тези хора) и ще правя по-често, но да не се заричам:
Стречинг програмка от Fitness Blender
Мнението беше редактирано от Radost на 17.10.18 22:12.
17.10.18
22:34
Ама ти в щатите ли живееш.....щом се разплащате в долари. Е, може и канадски да са примерно 😎
ПС.....сега видях линка, че програмката просто е обявена в $, ясно!
Мнението беше редактирано от Деян на 17.10.18 22:40.
Фитнес Блендер са си онлайн платформа, така че се плаща онлайн 🙂
Иначе имат стотици безплатни клипове, особено за начинаещи са супер.
Попаднах на това, докато търсих пилатес - та така действал пилатеса на машини...
Да се знае 🙂
18.10.18
17:24
Абе много не съм съгласен. Зависи и в какви протоколи тренираш, методики и т.н. При тренировките по Хеви Дюти /H.I.T…....ама не тоя със спринтовете 😉/ точно за мускулна маса бая машини се ползват. То там ако нямаш партньор, за някои упражнения няма и как да е иначе, защото ще има въй ко стана.
Мнението беше редактирано от Деян на 18.10.18 17:24.
Като чуя/прочета за “дълги финни мускули” и бягам надалеч. Също гледам да стоя на страна от клипове или хора, които предлагат “5 Minute Fat Burning Bikini Workout” и пр. Анелия Терзиева има хубав клип по темата:
Измериха ми телесните неща! Ето и някои резултати от калипер и машинка:
Тегло 65 кг., измерено на обяд
Активно тегло 49 кг.
Процент мазнини 26%
Значи имам около 16 кг.мазнини и е логично да целя да смъкна 5-6 кг мазнини.
Като тип съм ендоморф-мезоморф 60/40, но то няма и как да е супер точно.
Нещата не са отчайващи, просто си засичам прогреса 🙂
Положителното е, че имам да смъквам равномерно в горната част и не всичко е в корема. Явно такава ми е структурата и като няма точково горене на мазнини, това е - работа, време и разумно хранене!
Иначе днес си направих редовна тренировка за горна част. Побутнах малко повече лежанка: 5 серии хоризонтална лежанка, 28 кг х 5,6 повтрорения и 3 серии лежанка полулегнала 23 х 6,8 повторения. Направих още 10-тина упр. Демек стандартни неща.
20.10.18
10:36
Нито е точно, нито има такива телесни типове.
На мен ми е ясно, че в този форум 90% са разбирачи, затова гледам да не пускам много инфо. Ще ми е интересно Април 2019 г. живот и здраве да видя как се движа.
20.10.18
13:41
Ми ако не е пълно с разбирачи, то какво да правим тук, да се похвалим с нещо или да попрочетем нещо, да се образоваме.
То ако имаше с какво да се похвалим нямаше нужда да сме тук, то и навън ще се види.
Аз например с Джеймса може да съм стигал до крайности ама лекаря като ми каза дигай си бях притеснен, Джеймс като лайкна поста ми и се успокоих, та така.
Б@х, ся ш има поне 30- лизач, подмазвач, циганин, ама дреме ми.
Аз си уча пък нека........, както и да е, аз си казах каквото си мисля.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.10.18 13:44.
Нито е точно, нито има такива телесни типове.
Беше предално ясно, че ще се коментира подобна насока. Затова и предпазливо не пиша други неща.
4та тренировка за седмицата - долна и средна част.
Не бях във форма, но избутах всичко. Още от началото (клек и напади) ми беше тегаво.
Замислям се дали да си пусна Мултиспорт, която аз да плащам, а и все пак съм работодадел, няма кой отгоре да ми плати 🙂
Равносметката сега е:
Фитнес 30 лв/месец
Стречинг(по-евтиния вариант и има Мултиспорт) 28 лв/4 тренировки
Мога да добавя пилатес още 1 ден от седмицата, но нямало да мога да отида в един ден на фитнес+ друго и нещата доста се обезсмислят....
Иначе не ми се експериментира с други неща и едва ли ще съм редовна в друго.
22.10.18
11:50
На мен ми е ясно, че в този форум 90% са разбирачи, затова гледам да не пускам много инфо.
Въобще не е нужно да си разбирач, че да си наясно с това, колко бросайънс са тези “соматотипове”. Ретро бросайънс.
Ако тези типове дават плацебо ефект, в който искрено вярвам, значи са си свършили работата. А за непрофесионалист едва ли вкарването в рамки и типове може да навреди. Освен ако не те карат да гладуваш, но не съм срещала такива напъни от сериозен човек.
Като кг.и мерки съм в застой, но пък не съм спирала да съм активна.
Последните дни прекарахме приятно семейно в Пловдив - 3 дни колоездене на гребната, разходки и фитнес. Около 2400-2500 изгорени калории срещу храна 2100-2300 с преяждания от заведения. Уникалната мексиканска кухня в Сомбреро, определено пак ще опитаме, обичайните вкусотийки в Густо и също вкусни неща в Острова на гребната. Даже мисля да отседнем там следващия път, цените са доста добри(за хотела поне).
Тренировки 5 за миналата седмица.
Колоездене 3 дни по 10 км.(2 обиколки на гребната на ден).
Като цяло зареждаща и слънчева седмица.
Тази седмица предвиждам 4 тренировки + 2 стречинга. Надявам се да успея, защото уикенда ще пътувам и не се знае дали ще мога да тренирам.
Чудя се как да намаля трицепса. Нямам предвид да запълня с мускул само, има и мазнини. Прилагам снимки, че ръката/ръцете са ми обемни за жена - около 30-32 см. В горната част всичко е твърдо, но трицепсът си остава мек(при ръката отпред не е меко, макар така да изглежда). Правя по 2-3 упр за трицепс 2 до 3 пъти седмично.
Дали всичко е въпрос на сваляне на мазнини и защо не се махат.... уж при жените от горната част се чистело първо... и хем да съм в малък кал.дефицит, хем да не губя мускулна маса?....
31.10.18
06:49
Ами покажи трицепса стегнат,да видим. Така нищо не се разбира. Все пак той дава 2/3 от обема на ръката , моя го тренирам всеки път, да хване обем.
Най- вече базови като лег с тесен хват, лицеви опори и френско с лост са ми фаворити.
Не знам как да го снимам, да приемем, че е мек. Идеята е, че с тренировки ще се увеличи обем или хипотетично ще изгори мазнини(по цялото тяло) и ще стане по-стегнато?
31.10.18
15:55
Трицепсът е особено труден за изчистване при жените, защото мазнините в тази зона- както и бедрата и ханша, са обвързани в нивата на естроген и баланса на половите хормони като цяло. За ясно очертани трицепсови глави ще трябва както много обемен мускул в тази област, така и много нисък % мазнини,като на снимката, който не знам дали ще може да поддържаш постоянно.
Трицепсът се стяга ето така- при бицепсово сгъване той е антагонист, няма как да го видиш.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 31.10.18 15:56.
Благодаря за разясненията. Подобна форма е далеч от моето ниво. Стискам зъби и продължавам.
Тази седмица: 4 тренировки + 2 стречинга в същ ден след тренировка.
Много са ми зареждащи тези стречинги и съм много доволна от 2те треньорки, при които ходя.
Опитвам се да намаля обема на тренировките - горе долу ги докарах до 9-11 упр. по 3 серии и да намаля времето под час в залата - по инициатива на специалисти, на които имам доверие. Във всяка тренировка имам задължително класически клек, тяга или лежанка хоризонтална или наклон. Ще се опитам да вкарам и упражнения СТ като повдигане на крака от лег, по-голям брой напади и отпади без тежест, по-голям брой хиперекстензии и пр. Продължавам да се чувствам заредена с енергия и мерките леко полеко намаляват, няма увисвания и пр. Всъщност тук генът е важен и съм оптимист.
Мнението беше редактирано от Radost на 01.11.18 21:20.
E не, това момиче ми е абсолютно вдъхновение. Само за 1-2 години постигна толкова много, както във физиката, така и в самоосъзнаването и целите си!
С изненада гледам каква форма е докарала, евала просто:
02.11.18
19:41
Maцката е много красива, яко мотивирана и я следя от година и аз. Като започна да се подготвя, очаквах, че ще я видя в женска физика или wellness, не и при тези рахитични пръчки. 😄 Загуби ужасно много мускулна маса за тази категория и изобщо не ми харесва. Но- въпрос на гледна точка. Важното е да работим за това, което ни прави щастливи.
Наистина е изгубила доста маса, направо ме учуди. Мислех, че ще продължи да помпа и че това иска. На мен точно така по-слабичка повече ми допада, но да - всеки си има субективни критерии. И доста финно е изкарала релеф. Абе много ме зарадва 🙂
03.11.18
08:51
А стриите по ръцете и краката и,харесват ли ви?
Момичето е била дебела, абе даже затлъстяла преди години. Оттам са стриите, увисналата кожа , неизбежно е. Но се е взела в ръце и се захванала с тежести, трибой и т.н. Доста силна и мускулеста беше преди състезанието. Чак ме е яд да похаби толкова мускул и да стане 50 кила кокали.
Релефът , коремът, всичко е добре за категорията,краката са супер, но абсолютно никакво дупе не й остана. Щом й харесва, стискаме палци другия път в тройката.
За мен си е вдъхновение точно защото е била дебела и за този кратък период - може би 2 години е постигнала толкова много. Вижда се, че корема й увиснал (леко) - явно кофти ген или не знам. Но пък сега се е взела в ръце и яко зарибена 🙂
За мен си е вдъхновение точно защото е била дебела и за този кратък период - може би 2 години е постигнала толкова много. Вижда се, че корема й увиснал (леко) - явно кофти ген или не знам. Но пък сега се е взела в ръце и яко зарибена 🙂
Много е готина, и ако ѝ гледаш по-старите клипчета е свалила 30кг от 2014 насам. Та по-скоро е много голяма разлика в килограмите причината за всичкото увиснало. :(
Много е готина, и ако ѝ гледаш по-старите клипчета е свалила 30кг от 2014 насам. Та по-скоро е много голяма разлика в килограмите причината за всичкото увиснало. :(
Момичето е била дебела, абе даже затлъстяла преди години. Оттам са стриите, увисналата кожа , неизбежно е.
Ами няма стрии от тогава.
Освен това позагледай тези стрии,дали са от отслабване?
Момичето е била дебела, абе даже затлъстяла преди години. Оттам са стриите, увисналата кожа , неизбежно е.
Ами няма стрии от тогава.
Освен това позагледай тези стрии,дали са от отслабване?
На корема специално са от отслабването и още преди подготовката и за бикини фитнес, иначе другото не съм го гледала. Дори не очаквах, че ще стой толкова добре на сцената. Само адмирации от мен за Цвети. Има хъс, вдига тежко, храни се добре и е сбъднала мечтата си да се качи на сцената.
Моят критерий за идеал за форми е нещо такова и не непременно форми, запълнени от мускул. Вярно, че и дрехите и токчетата допринасят.
04.11.18
15:05
😘
04.11.18
15:10
ай, текнаха лигите))))
04.11.18
16:11
Черната или русата?
04.11.18
16:14
Черната естествено ......и бедър, и дупе, и кръстче, и муцка, гледам и отпред е ок, абе 😛
Русата е бая тъничка долу, а и не се вижда реално какво представлява. Но и Радост да каже, може нея да е имала предвид, но едва ли.
Мнението беше редактирано от Деян на 04.11.18 16:25.
Чернокосото тяло става въпрос. Една идея е по-слабичка и според мен не е “релефна”, но ми допадна снимката.
Като става въпрос днес гледах по тв интервю с “Ралица Кашинова абсолютен шампион на България в категория “Бикини фитнес” за 2017 година и балкански вицешампион за 2018 година.” Тва “абсолютен шампион” какво значи, че го казаха 3 пъти?
Наистина на 50 инч ТВ се вижда по-добре и на мен са ми кльощавки. Ралица ми хареса като начин на мислене, а водещите задаваха тъпи въпроси напр “Колко кг сваляш преди състезание”, “Много ли се мъчиш, какво ядеш?” и пр. Ами на нея й харесва да стига до там, то е ясно, че е начин на мислене и живот.Интервю
Мнението беше редактирано от Radost на 06.11.18 23:57.