Жена сваля 10 кг. и се стяга

Прескочи до:

14.01.19
23:15

Не съм сигурна какво имаш предвид под стретчинг, ама ако искаш да подобриш гъвкавостта без да се контузиш колкото по-зен и ненатоварващо, толкова по-добре. Като човек разтягал се всеки ден за 12 години и все още сядащ на три шпагата без проблем го казвам.

14.01.19
23:34

Стречинга, който доста ми допада е “статичен стречинг”, от типа задържане в позиция 30-60 секунди с леко натискане и издишане при напрягането. За съжаление в София на малко места прилагат такъв тип стречинг, а не олекотени вариации. Явно някои хора имат нужда от релакс и да не се напрягат.
При мен стреса(ако го има в този момент) си отива с физическо натоварване, дори и статично 🙂

Хм, гъвкавост изобщо не целя. Оказа се, че правя жаба до долу и други неща още от 2-3 път. Явно генетично съм гъвкава(или с мобилност, не зная кое). Просто ми доставя многооо удоволствие и след продължително напрягане съм като преродена. Абе уникално е 🙂

Мнението беше редактирано от Radost на 14.01.19 23:35.

14.01.19
23:35

Моето мнение си е, но натискането (дори и леко) е много противопоказно и води до травми без да искаш.

17.01.19
12:01

Лили, благодаря ти за включването, явно ми е трудно да обясня кое не харесах 🙂 Не че човек не трябва да е отпуснат. А защо натискат за 10 секунди - не зная, но мислех, че така се прави.

Тази седмица съм активна и постоянна(все още). Програмата е:
Понеделник - стречинг
Вторник - Раменна преса, трицепс, рамене, 1 упр.гърди, 10 мин подтичване
Сряда - 15 мин тичане/ходене, Глутеус, бедра, гръб - уж по-леко, но обемно
Четвъртък - Почивка или само тичане/ходене на интервали
Петък - стречинг или strong групово
Събота - 15 мин тичане/ходене, Клек, глутеус, бедра, гръб
Неделя -  Лежанка, трицепс, рамене, 1 упр.гърди, 10 мин подтичване

Като някакъв прогрес: раменна преса 3 х 28 кг., 2 х 30 кг.
За първи път правих “Мечка”, бива.
На този етап се чувствам добре(не да колабирам) на пътеката така:
1-2мин ходене, 6.3мин тичане между 8 и 9 км/ч, 1-2 мин ходене, 3 мин тичане на 9. И ми омръзва. Трябва да продължа нататък, но засега и това ми е добре на дишането и усещам напредък в лекотата.

Храната е малко повече откъм десерти. Пак ще си траквам с My fitness pal и това доста ограничава междинни боцвания.

Мнението беше редактирано от Radost на 17.01.19 12:03.

18.01.19
15:57

Ох тея хора наистина се мислят за секси. Ама че откачен мироглед. Кой знае колко изкривени представи имат и за други въпроси.

18.01.19
16:13

казано от Radost на 18.01.19, 15:57:

Ох тея хора наистина се мислят за секси. Ама че откачен мироглед. Кой знае колко изкривени представи имат и за други въпроси.

Естествен целулит и сланина, изкуствени импланти в задника, силикон, филъри, липосукции, премахване на ребра...абе като гледаш те е гнус, ама са дали няколкостотин хиляди лв за да изглеждат така 🙂

18.01.19
18:13

не вярно ! Просто имат нов треньор и той им показа упражнения за гъз

18.01.19
18:48

Да споделя и 2 любимки от известните. Вярно е, че може да има и ген(и много пари за треньори, нутро специалисти), но респект!
Мисля, че и двете дами са в най-добрата си форма дори от младини.
Това само ме мотивира какво правят тренировките с човек 🙂

18.01.19
19:43

Няма спор, че кака Джей Ло изглежда в пъти по-добре от младини. Другата не я познах 🙂
И все пак не забравяй, че това са хора, които имат достъп и средства до всевъзможни технологии за поддържане на лице и тяло, които не сме виждали дори в списанията. Хранителни режими, които струват на ден колкото месечния ти бюджет за цялото семейство... Абе с пари всеки може. И въпреки това са далеч от възможното за постигане.
Една от любимките ми старша възраст 🙂

19.01.19
14:21

Има го и космическия бюджет при тях, но влагат време и старание, не е да си лежат с колан на дивана 🙂 А и възрастта им: Холи Бери е вече над 50 г., а Джей Ло - почти на 50 уау

Петък - замених стречинга с тренировка в зала. Целия ден ми беше доста отпаднало и към вечерта уж дойдоха силите, но ме е бил хванал някакъв бърз вирус с повръщане. Дано е минало вече, днес съм по-добре. Повръщането беше след залата, иначе не бих отишла за 1 -2 дни разлика не си заслужава да се тормозя.

Пътека 12-13 мин: ходене, 6 мин 20 сек. 1 км на 9 км/ч и малко 8 км/ч, ходене, половин км. на 9 км.ч около 3 мин., ходене. Нещо не ме свърта повече, дори и ходене на наклон, което е по-леко.
Лежанка  3 х 5 @28 кг; 3, 4 @33 кг. - прогресът е доста бавен и незначителен. Очаквах, че ще кача повече кг, но все така ме притиска.
Раменна преса  5,4,4 @28 кг, 2,3 @30 кг
Арни 5 х 6 @2х8 кг
Трицепс екстензия над глава 3 х 10 @10 кг, 2 х 6 @12 кг
Вдигане крака от стенд 3 х 12
И тук вече ми стана тотално зле, едва се разтегнах леко.

Днес съм добре. Мисля довечера да направя малко тичане + долна част + гръб и утре или горна част или само тичане. Ще видя и с времето как ще съм, че ще имаме ходения на Витоша и из града.

19.01.19
15:49

Лежанката ти е колкото раменната преса? Има нещо гнило в Дания 🙂 Обикновено съотношението раменна :лежанка:  е 65-70% , а при жените ,предполагам, е дори по-голяма разлика, заради анатомично слабият ни раменен пояс.
Или техниката на някое ти куца, или просто скатаваш. Снимай си клипове да си анализираш нещата. Аз лично понякога си мисля, че правя едно, а отстрани си виждам недостатъците, а след няколко съвета тук мога и да ги поправя.

19.01.19
23:48

Аз правя от стоеж раменна преса, да не би затова 🙂
Може и нещо да не правя както трябва, напълно възможно. Ще се снимам и ще кача клипове скоро. Трябва и мъртвата тяга да усъвършенствам с насоки.
  Харесва ми раменна от стоеж и чувствах много голям контрол на цялото тяло. А лежанката е компромис и бутане с клаустофобичен привкус.
Според мен съм зякнала в областта на раменете, след като стигнах Арни 2х8 кг. Когато правих с 2х4 кг имах чувството, че ще потъна надолу....Но както писах не виждам много голям прогрес в лежанката - започнах от 18- 23 кг., бързо отидох на 28 кг. 4-5 повторения и там си стоя, над 30 кг. ми е доста трудно и затискащо.

Събота тренировка. Пак “затворих” залата, омръзна ми да не ми стига времето и да бързам:
Пътека 15-16 мин.
Ходене/тичане 1км. 6.2 мин./ходене/тичане 700 м./ходене
Да не кажа голяма дума, ама с дишането съм много добре. Направо се учудвам. Това, което ме спира малко повече да отлепа е леко виене на свят и психясване дали нещо ще ми стане и ще падна от пътеката. Пулсът е добре според мен: 160-166, като се има предвид, че преди го вдигах на 175.
Засега ще карам постепенно, да не се строполя верно.
Клек 3 х 4 @50 кг, 1х2 @55 кг - последното полуклек около паралела
Р.Тяга дъмбели 5 х 6,7 @2х20 кг. На мен ми е по-добре с дъмбели с оглед, че се поплъзгват плътно по крака, за разлика от лоста, който все едно има друга траектория.
Хип тръст 5 х 10 @42 кг
СС последните 2 упр. без почивка между сериите:
Гребане въже 3 х 15 @25
Сгъване заедни бедра машина 3 х 8 @30

20.01.19
11:58

Aми тя военната преса се прави от стоеж. Странно съотношение с лега, но всеки си има своите анатомични особености и дисбаланси.  При арнолд пресите - а и при обикновените преси с дъмбели -виждам много хора да пускат дъмбелите до нивото на носа и да изяждат останалите 2/3 движение, докато гирата опре ключиците. Внимавай само както при стандартната преса да държиш лактите да сочат през цялото време напред- отново болшинството хора ги перят встрани, което си е рисковано за ставата.
Доста отдавна не съм го правила това упражнение, наистина изпържва раменете с малка тежест. Добре ми го припомни и може да го включа в някой от дните.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.01.19 12:00.

20.01.19
19:44

Може ли да обясниш за дисбаланса, не разбрах дали се очаква лежанката с лост да е по-силно или раменна от стоеж и защо?
Иначе и при други хора има дисбаланси, гледам някои мъже правят лежанка с почти същите кг.като тяга 🙂 Може би едното им харесва повече, а другото правят по-рядко.

Относно Арни, то ми е доста любимо и си го бутам всяка седмица.
Аз го правя така, само че пак от стоеж:

ДЕ

20.01.19
19:53

Легът трябва да ти е осезаемо по-силен сравнено с раменната.

20.01.19
20:11

казано от Деян на 20.01.19, 19:53:

Да, почти двойно.

20.01.19
22:33

Благодаря за инфото. Засега няма много опции, все пак не правя его-лифтинг, почти всичко е за удоволствие и лек напредък, колкото да не тъпча на едно място.

Днес(неделя) само пътека. Около 30 мин., разпределени:
Ходене 1 мин.на 5.5-6 км/ч
Бягане 1 км. на 9.5-8.5 км/ч, за около 6 мин. 30 сек.
Ходене 5 мин. 6 км.ч
Бягане 1 км. на 8.5-8 км/ч. за около 7 мин.
Ходене 1 мин
Бягане 1 км. 7.5-8.5 км/ч. за около 7-8 мин.

Като цяло се чувствам много добре. Пулс 166-170 при бягането.

21.01.19
11:22

казано от Queen Cobra на 20.01.19, 20:11:

казано от Деян на 20.01.19, 19:53:

Да, почти двойно.

Ако легът ти е двойно колкото раменната (както е при мен например), то значи имаш сериозен дисбаланс в силата между тази на гърдите и трицепса от една страна и тази на раменете от друга.

21.01.19
11:30

Да, изследванията показват 67,5 % съотношение за среднонапреднали жени, което и написах по-горе- между 65-70%.
Но това е за едно максимално повторения. Обикновено се работи в различни протоколи за лега и раменната - с различен брой повторения, доколкото виждам обикновено са повече при раменете, и в една стандартна тренировка може да се види тази половина.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.01.19 11:47.

22.01.19
23:22

Храна през Януари е около баланса или малко над - 1900-2200 кал. Рядко траквам, но нямам джънк храна, с изкл.на някой десерт от време на време.

Понеделник: зле цял ден, мислех малко да раздвижа поне
Тичане номер 10 (може и да 8-9, но ще го номерирам така): 5 мин ходене, 1.4 км. тичане за 9 мин. с 9 до 8 км/ч.
Раменна 3 х 4 @28; 2 х 1 @30 и полувдигания, като цяло зле форма
Лежанка 3 х 5 @28
Още 5-6 упр. за трицепс и рамене, с поне 2-3 повторения под нормалните
Стречинг 5-6 мин.

Вторник: вече ОК
Тичане номер 11: 5 мин ходене, 1 км. тичане за 7 мин. с 9.5 до 8 км/ч.
Клек 3 х 5 @50; Полуклек малко над паралела 2 х 4 @55
Хип тръст 3 х 8 @42
Бг клек с диск пред гърди 3 х 8 на всеки крак @15
Прасец машина седеж 3 х 10 @30
Фейс пул 3 х 12 @30
Катерач 3 х 40 сек
Машина предни бедра 3 х 12 @20
Машина задни бедра 3 х 8 @30
Стречинг 8-10 мин.

Новото парче на Маги Роджърс е много свежо

26.01.19
22:31

Тази седмица изпълних поне минимума от седмичния план:

Понеделник:
Раменна, трицепс, рамена - доста безсилно
Вторник: Тичане 1 км, Клек, долна част
Сряда: На обяд пътека 700 м + ходене + 500 м. + ходене 25 мин
Вечерта в парка - първо тичане навън: 2.3 км. за 16 мин. Много леко и приятно.
Четвъртък:  Раменна, Лежанка, трицепс, рамена
Петък: Почивка, пътуване с кола
Събота: Сутринта тичане + ходене 10 мин на пътека; Мъртва тяга, хип тръст, гръб
Следобед разходква в Одрин, 7 км.обикаляне, времето беше 15 градуса
Неделя: почивка или ако успея ще потичам малко вечерта в парка или на пътека

Успях да кача няколко клипа, да дадете акъл:

Мъртва тяга х 55 кг:

Гребане мечка - как се прави това животно? Не ми се струва, че правя добре амплитудата и може би да съм по-изправена?

Мнението беше редактирано от Radost на 26.01.19 22:47.

27.01.19
00:54

Тягата продължава да е на кръст. Даже сега ми се струва, че въобще няма синхрон между разгъването на краката и разгъването от таза, което пък трябва да е водещото движение.
Тая мечка я остави - освен, че нямаш амплитуда заради лоста, взимането му е само на кръст и с яка флексия

27.01.19
02:11

Силна си, тея 55 кила като нищо ги подмяташ, но формата наистина ти е много лоша. Освен ако не съм разбрал неправилно и правиш румънска тяга, трябва от по-ниско с дупето и по-изправена nagore в кръста да тръгваш и да се разгъваш едновременно.

А на мечката поне вземи ръкохватки и с тях дърпай. Не така направо щангата да хващаш.

27.01.19
11:08

Благодаря.
Уж се старая движението да е от краката, а горната част да държи само. Не се усещам разбира се откъде какво се дърпа 🙂 Като намеря време ще отида при една треньорка, която ми препоръчаха.

За мечката - ще изям хляб, все отнякъде се тръгва.
Сега видях този клип, има логика да са по-малки дисковете + ръкохватка:

28.01.19
00:55

Неделя без тренировка. Днес половината ден пътувах с кола и като се прибрах и си погледнах часовника: изненда, 9000 крачки. Много се зачудих къде в път съм ходила толкова и се сетих, че в Икея се обикаля по 48939 коридорчета, докато се излезе. Неусетно пешаходно раздвижване, макар че не ми допада това принудително обикаляне.

Мнението беше редактирано от Radost на 28.01.19 00:55.

28.01.19
07:12

Ето ти мечка 🐻 Този на горния клип е голям образ, преди време бях попаднала на едно видео как прави тяга.. беше забавно, ако не друго 😀

28.01.19
11:00

Навъртяла си 6 км. в магазин? Аз не мога да ги изходя за два пъти да мина града напреко. Ти си уникална. 🙂

28.01.19
11:18

Благодаря за мечката, да видим 🙂

Кобре, и аз се учудих. Дори 1.5-2 км. да са били за лека разходка на кучето+някоя крачка, но пак много съм ходила в тая Икеа. Ебаси магазина. Добре че не оставям една камара пари за глупости,  а само по списък.

28.01.19
11:26

Официално да си запиша в дневника, че НЯМА да свалям мазнини, кг., надявам се няма и ММ 😄
От януари съм в почивка от кал.режим и ще е така докато не ми дойде пак музката. Засега ще съм около баланса + 4 тренировки на седмица + някое подтичване или стречинг, както успея за това.
Надявам се пролетта пак да вляза в кал.дефицит за последните 3-4 кг.мазнинки.

28.01.19
18:36

Тази седмица съм стриктна офис служителка от 10 до 19ч 🙂
Малкото дете е при баба си, а голямото се самогледа, така че не го мисля много(освен да е нахранено, облечено, да не стои по 2 часа нон стоп на таблет, да не подпали къщата и пр.)

Планирам да ходя в залата 3 пъти през седмицата следобедно време. Днес добре ми се получи, от 15 до 16.30(с ходенията):
Бърза загрявка, без пътечки
Раменна преса 2 х 8 @18; 2 х 4 @25; 2 х 2 @27.5
По 3 кръга другите:
Арни стоеж 7-8 @2х7
Флайс полулег  7-8 @2х7
Кик бек едностраннно 12 @5
Трицепс екстензия над глава 10-12 @10 гира
Лежанка полулег 4-5 @28
Трицепс въже машина 12 @ 20
Кабел крънч 12 @60
Стенд вдигане таз 12-14
Стречинг 10 мин.

С разходката на кучето вечерта мисля, че няма да имам проблем да направя 9000-10 000 крачки за деня, което е психологически ОК.

28.01.19
18:54

казано от Radost на 28.01.19, 11:18:

и аз се учудих. Дори 1.5-2 км. да са били за лека разходка на кучето+някоя крачка, но пак много съм ходила в тая Икеа.

Ако си се возила много в кола, може да ти е отчело крачки от друсането. Чувал съм такива истории.

Мнението беше редактирано от Димо на 28.01.19 18:54.

30.01.19
11:38

Вторник, сряда и чтв. - почивка от тренировки, МЦ, солна стая 3-те дни. Гледам да правя 9000 - 10 000 крачки поне.
От Мултиспорт ни прекратиха картите от Февр. и съм малко нещастна. Чисто психологически беше хубаво да знаеш, че ти покрива 30 дни в месеца на доста места. А реално ходих само моя евтин фитнес 18-20 пъти в месеца + само 2-3 пъти в месеца на пилетес или стречинг. Отделно солната стая, която не е задължителна или да чувствам някаква полза. Сега има опция да продължа на 60 лв с Мултиспорт, но аз давам подобна сума или по-малко на гореизброните занимания(без солната стая). Има и уловка за новия абонамент, но да не изпадам в подробности, така че засега няма да имам картата. А да, и най- важното - груповите с Мултиспорт са шет. Ще продължа 1-2 пъти в месеца стречинг на 10-12 лв. в залата, която много харесвам и не приемат карти.

01.02.19
11:38

3 дни без зала и вече издивявам. Днес ще се раздвижа малко с клекове и други, надявам се. Малко вдъхновение:

01.02.19
18:07

Не е за вярване, че подобни цени за тренировка с кадърни хора съществуват(в София) - прикачам файла. За тази зала в Студентски ми препоръчаха треньорите.

Днес направих една тренировка в моята зала, зареждащо ми дойде както почти винаги. Имам нови обувки! Сивите Найк са за когато се налага твърда и стабилна подметка, а розовите са за тичане и ако правя напади/отпади и като цяло неизискващи твърда основа. Доволна съм, качествени обуща са си.
10 мин. пътека, от които 1 км. тичане за 6 мин 40 сек.
Загрявка клек с лост, с гири, СТ
Клек 2 х 8 @ 40; 3 х 3,4 @45
Хип тръст 5 х 8 @42
Румънска тяга дъмбели 5 х 8 @2х17.5
Гребане машина 3 х 10 @30
Фейс пул 3 х 12 @30
Вдигане таз от стенд 3 х 15
Стречинг 10-12 мин.

Моля да дадете препоръка дали тегля от кръст с румънксата тяга и като цяло:

Мнението беше редактирано от Radost на 01.02.19 18:08.

02.02.19
23:42

Събота: офис работа, багажи, чистене. Без тренировка.
Тичане в парка вечерта: 2.6 км. за 17:45 мин, среден пулс 156. Все повече ми харесва да тичам, а навън е направо глътка живот. Целта ми е да мога да протичам 5 км.независимо от времето, с все пак тичащо темпо. По-натам ще гоня време, сега е добре просто да мога да тичам и да ми дава удоволствие. Много си го харесвам тоя парк, много е спокоен, все още и навътре в парка некомерсиален, осветен и най-важното - вечер и като е студено(да се разбира под 15 градуса хаха) почти няма хора 🙂 Малко ми е пречкаво с кучето да тичам, но поне и тя се радва и се раздвижва.

Паркът е Северен, в София

03.02.19
00:36

Супер ви изглежда парка. А тежестите за тягата ти изглеждат много леки, като играчки ги подмяташ. Не се вижда да дърпаш на гръб, но то при тези тежести ми се струва че дърпаш основно и успешно на ръце. Пробвай с повече тежест - там може да се види по-добре техника.

03.02.19
08:26

Тягата така е много хубава, стриктна и тежестите ти са точно. Не ти препоръчвам да вземаш много повече кг. По- скоро намали темпото, ако искаш повепе усилие.
Не се извивай така назад в горна позиция, не е нито нужно, нито полезно- дори при румънска не е нужно да заключваш таза, може да спреш преди това и да поддържаш напрежение в задните бедра.

03.02.19
11:12

Благодаря ви за отзивите за тягата. Добре е знам, че правя не на кръст/гръб, макар уж да се усещам че нещата идват от краката. Няма много да увеличавам тягата с дъмбели, най-много 2х20, защото и на пулса ми идва доста, вдигам го на 150, което според мен значи, че се натоварвам добре.

03.02.19
17:25

Трета тренировка за седмицата. Не достигнах таргета от 4 на седмица, но мисля да слушам тялото си и при месечно неразположение и тичане и умора в краката просто си давам почивка 1-2 дни повече.
Днес:
Без тичане в залата, лека загрявка
Раменна преса 2 х 6 @23; 4 х 5 @25 - има какво да се желае още. Според мен правя арка в кръста в опита да мине тежестта. Ето този клип гледам и още ще работя:  Раменна преса
Арни 3 х 6 @2х8
Флайс полулег 3 х 6 @2х8
Лежанка полулег 3 х 5 @25
Трицепс екстензия над глава 3 х 6 @12 пудовка
Трицепс въже машина 3 х 10 @25
Вдигане таз от лежанка под наклон 3 х 10
Ренегатско гребане 3 х 15 @2х5
Ръце напред с дъмбели 3 х 8 @2х5
Стречинг

Мисля да потичам довечера в парка. Ще започна и ще видя колко ще потичам без излишно напрягане. Надявам се поне 2 км да тичам спокойно.

ПП: Розовите Рийбоци са много яки за тичане, многоооо удобни. Оставила съм си ги само за зала чисти. И мислех да тренирам с тях поне в дните горна част, обаче няма да стане номера! Направо се клатя като матрьошка при упражнения от стоеж, абсурдно е, никаква стабилност. Така че обувки за тичане + силови тренировки = няма стабилност.

Мнението беше редактирано от Radost на 03.02.19 17:28.

03.02.19
23:54

Четвърто или пето тичане навън: 2.5 км. за 17.30 мин.
Днес беше по-изморително от вчера, но поне не се отказах.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1