Асиметрия в гръдния кош

Здравейте! Нова съм във форума и сайта. Не съм сигурна точно тази тема дали е разисквана, но видях няколко подобни. Момиче съм на 24 години. Спортувам активно почти всеки ден от дете. В момента тичам, правя йога и ходя на фитнес. Преди няколко седмици забелязах, че когато поставя двете си ръце на гръдният си кош, костната система се различава, т.е от дясната страна е по издадена напред и най-вече едно от ребрата. Това се оказва, че е видимо само за мен и се усеща на допир, но това не ми пречи да се панирам. Бих искала да попитам дали това влиза в графа “нормално” или има място за притеснение и трябва да се потърси вещо лице. Благодаря Ви!

10.07.18
09:45

Според мен влиза в категория нормално. Щом си му обърнала внимание чак на 24 години и не ти създава физиологични проблеми, не е нещо, което заслужава притеснение. Аз лично имам т.нар. “ковашки гръден кош”- едно хлътване на гръдния кош навътре и изпъкване на най-долните ребра. Видимо е, ако сваля килограми, ребрата ми стърчат, дори са ме питали дали не съм ги чупила. Затова се старая да напълня горната част с мускулна маса и да не падам под определен % мазнини.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.07.18 09:51.

Благодаря Ви много! Ще се поуча от Вас и ще се постарая да натрупам повече мускулна маса в горната част на тялото, което всъщност никак не ми е излишно в момента. За всеки случай ще си направя една снимка на гръдния кош, но ще съм доста по-спокойна. Хубав ден!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1