Мнение за хранителен режим

Здравейте. Първо да кажа , че съм на 20 , висок 181 см , тегло 92 кг. Целта ми е леко изчистване. Направил съм си примерно меню , което мисля да следвам. Работя горе-долу средно тежка физическа работа (от 5:30 до 12:30) Та така ето го и режимът...

05:00 - Ставане
От няколко години не закусвам , дори и в работата - не ми е проблем , даже ми е по-добре когато не ям - така съм свикнал. Не искам да ме обеждавате да слагам хранене , защото няма да стане - както и да е.
След като стана - 5 грама креатин.
До 12:30 изпивам около 2,5-3 литра вода.
13:00 / Първо хранене
- 6 цели сварени яйца , 400 грама домашно кисело мляко , 200 грама краставица.

16:00 / Второ хранене
- 100 грама пълномасленна извара , 200 грама домат

18:00 / Тренировка - Цяло тяло (Тренирам 4-5 пъти в седмицата) - 8х8

20:00 / Трето хранене
- 30 грама протеин на прах разтворен във вода , около 5 минути след него - 300 грама пилешко филе , 200 грама грах.

Преди лягане / 22:00-00:00
- 15 капки левзея

Общо за деня
* Калории : 1609
* Белтъчини : 190,7 гр.
* Въглехидрати : 53,1 гр.
* Мазнини : 141,9 гр.

16.07.18
16:16

Здрасти,

Добре е храната, но е само 1 ден - всеки ден ли ще ядеш само това? За колко смяташ да поддържаш този хранителен режим? Дори и да не ти втръсне, може да ти залипсват някои микроелементи или витамини.

А и дори да успееш да се придържаш стриктно към еднообразното хранене - има и такива хора, дето така си предпочитат - като свалиш 5-10 кила след някой и друг месец после какво? Ще си направиш нов еднообразен режим за да поддържаш ли?

Най- добрия режим според мен е този, който можеш безпроблемно да спазваш цял живот. А не можеш да ядеш едно и също цял живот. По- добре според мен е да се научиш кое какви калории има и да можеш да се въртиш около калориите, които искаш без значение дали днес си на гости и сервират диня за десерт или си на плажа и ти се припие една бира с цаца да не те гледат като луд френдовете като извадиш торбичката с изварата 🙂

Точно тук никой няма да те убеждава да закусваш.

Иначе успех, ОК са ти калориите и макросите според мен.

16.07.18
16:57

Добре са храните, може да опиташ в някой от дните вместо домат да си пълниш зелена пиперка с извара и да си я хрупаш.

16.07.18
17:23

казано от Сотир Атанасов на 16.07.18, 15:20:

Здравейте. Първо да кажа , че съм на 20 , висок 181 см , тегло 92 кг. Целта ми е леко изчистване. Направил съм си примерно меню , което мисля да следвам. Работя горе-долу средно тежка физическа работа (от 5:30 до 12:30) Та така ето го и режимът...

От няколко години не закусвам , дори и в работата - не ми е проблем , даже ми е по-добре когато не ям - така съм свикнал. Не искам да ме обеждавате да слагам хранене , защото няма да стане - както и да е.

- 30 грама протеин на прах разтворен във вода , около 5 минути след него - 300 грама пилешко филе , 200 грама грах.

- 15 капки левзея

Общо за деня

При тия грамажи калориите ти са около 2300,според мен смяташ енергията на мазнините като равна с тази на белтъчините и въглехидратите,а тя не е.

16.07.18
18:54

Калориите за това ядене с тези грамажи са толкова някъде, накрая макросите не са написани вярно. И на мен ми направи впечатление високата цифра мазнини.

казано от Димо на 16.07.18, 16:16:

Здрасти,

Добре е храната, но е само 1 ден - всеки ден ли ще ядеш само това? За колко смяташ да поддържаш този хранителен режим? Дори и да не ти втръсне, може да ти залипсват някои микроелементи или витамини.

А и дори да успееш да се придържаш стриктно към еднообразното хранене - има и такива хора, дето така си предпочитат - като свалиш 5-10 кила след някой и друг месец после какво? Ще си направиш нов еднообразен режим за да поддържаш ли?

Най- добрия режим според мен е този, който можеш безпроблемно да спазваш цял живот. А не можеш да ядеш едно и също цял живот. По- добре според мен е да се научиш кое какви калории има и да можеш да се въртиш около калориите, които искаш без значение дали днес си на гости и сервират диня за десерт или си на плажа и ти се припие една бира с цаца да не те гледат като луд френдовете като извадиш торбичката с изварата 🙂

Точно тук никой няма да те убеждава да закусваш.

Иначе успех, ОК са ти калориите и макросите според мен.

Това е примерно меню за един ден. Ще си направя още 3-4 менюта и ще ги редувам. Иначе след като сваля около 5 кг , ще продължа да се храня здравословно до колкото мога.

казано от old_man на 16.07.18, 17:23:

казано от Сотир Атанасов на 16.07.18, 15:20:

- 15 капки левзея

Общо за деня

При тия грамажи калориите ти са около 2300,според мен смяташ енергията на мазнините като равна с тази на белтъчините и въглехидратите,а тя не е.

Всичко смятах в MyFitnessPall

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1