17.07.18
21:12
Въпроса ми е доста странен дори и за мен самия . По принцип кардиото ми е колоездене ,но от дъжд на вятър се сещам и да тичам . От миналата година ,а и от тази година забелязвам ,че при тичане изведнъж започвам да имам сърбящи червени петна по корема малки-големи появяващи се от нищото и след спиране на тичането за 15-20 минути изчезват . Специално днес не съм тичал повече от 15 минути и ми се появиха . Тичам гол така ,че отпада варианта от материя на дреха да се появават. Какво може да е това ??? Всяка година ми правят изследвания от работата и всичко ми е в норми ,съвсем малко ми е завишен холестерола . Единственото нещо ,което в момента пия е протейн ,а миналата година не съм и пил ,когато пак ги забелязах . Интересното е че при колоезденето 1-1:30 карам и нямам подобни проблеми . На какво може да се дължи ?
Съществува вид уртикария при физическо натоварване. Явно бягането предизвиква отделянето на хистамин.
Кардинално решение на проблема не ми е известно. Вариант е да изкараш седмица-две на някакъв антихистамин, през което време да тичаш колкото можеш по-често, но не съм сигурна, че ще ти реши проблема.
18.07.18
04:07
Да не тичаш някъде, където да имаш алергия от някое растение нещо?
Има противоалергични таблетки без лекарско предписание - Лорано, Кларитин, Ролетра, на едно и също нещо са базирани и се отпускат без рецепта, ще намалят сърбежа. Има и други, малко по-специфични с рецепта. P.S. само им прочети взаимодействията преди употреба, да не се окаже че пиеш нещо несъвместимо с тях. ;P И не яж грейпфрут с тях.
Мнението беше редактирано от Митко Георгиев на 18.07.18 04:13.
Лоратадин е много старо поколение антихистамин и успива зверски. В клиниката понякога го давахме за лека седация на животните, когато са в период на разгонване, например.
Деслоратадин или Левоцитиризин са далеч по-съвременнни варианти за такава молекула. Много по-малко странични ефекти, нулев риск от сърдечни нежелани реакции, и не успиват. Деслоратадин не взаимодейства с храни и действа по-бързо. Левоцитиризина действа с натрупване, т. е. Не винаги от първи прием,но не е лош вариант също.
Всички взаимодействат с алкохол обаче, дори и в минимални количества.
Така или иначе в случая не знам колко е удачно да се приемат такива продукти. По-скоро трябва да се търси подход, при който да се привикне с натоварването.
Мнението беше редактирано от БПН на 18.07.18 07:08.
21.07.19
21:31
Вчера пробвах пак да тичам и същата работа пак започна да ме сърби корема и да ми се появяват петна отстрани на паласките и отпред на корема . По принцип не тичам и заради това не съм ходил на кожен за да му обясня какъв е проблема . Много странно ......