Помощ голям,напомпан и болезнен трапец

19.07.18
11:57

Здравейте,
От около година се занимавам сериозно с фитнес. Въпросът е, че когато влезнах в залата имах едни цели, а в момента нещата са доста далеч от това, което искам. При тренировка за горна част така и не се научих да изолирам трапеца си, при което в момента е много напомпан, доста голям и обемен. Имам проблем с цялата горна част ,...болките във врата и трапеца са непоносими и като го пипна, трапецът е много напомпан и голям. Не съм тренирала нищо вече 2 седмици, за да може да спаднат мускулите като цяло, защото се отказах от идеята за такива, тъй като визуално не ми харесва. Проблемът е, че не знам как да накарам мускулът да изчезне и най-вече тези на ръцете, трапеца и краката. Трапецът не ме боли винаги, но ако съм правила горна част не пропуска...идеята е там, че от 2 седм, както казах вече, не съм припарвала до залата, а пак ме заболя...дори е още по-напомпа и напрегнат. Моля Ви, успокойте ме, дайте ми съвети и ми помогнете...как да махна трапеца и другите мускули...едва на 17г съм, момиче и не знаех, че може да има такива необратими последствия от тренировките...Моля Ви за помощ и съвети!
Благодаря и очаквам съдействие!

Деян

19.07.18
13:05

казано от Catheline Burn на 19.07.18, 11:57:

Проблемът е, че не знам как да накарам мускулът да изчезне и най-вече тези на ръцете, трапеца и краката.

Чак да изчезнат - едва ли, а и се съмнявам да имаш такова желание ;-) По-скоро да се намали техния обем. Най-лесно се губят мускули, независимо от къде, като спреш да тренираш, едновременно с това си в калориен дефицит и приемът ти на протеин е нисък или почти никакъв. Също така, може и да тренираш, но ако си в калориен дефицит и с нисък прием на протеин, пак ще намалеят мускулните обеми. Даже така ще се стопиш за нула време. Ама не те съветвам на подобни подходи, че пък хептен ще си прецакаш композицията на тялото, а и не само!
Бах тоя трапец-снимай да го видим!

Мнението беше редактирано от Деян на 19.07.18 13:11.

Я дай снимка, че подозирам (както в 99% от останалите случаи), че става дума за това, че си въобразяваш. То ако растеше така, щеше да има много момченца с големи трапци, ама всъщност няма.

Ако те притеснява - направи в гръб снимка, тъкмо ще видим този огромен трапец по-лесно.

19.07.18
13:21

Да не би да с в някакъв мега голям недостиг на магнезий и да приемаш крампите, като напомпване на мускула ?

IV

19.07.18
14:13

Автора на темата е момиче на 17 г. , може да го снима отпред 🙂

казано от BuFu на 19.07.18, 13:21:

Да не би да с в някакъв мега голям недостиг на магнезий и да приемаш крампите, като напомпване на мускула ?

Същото нещо си помислих и аз. Много вероятно е да крампира. Авторката да си направи изследвания и да провери съдържанието на магнезий в кръвта.

03.08.18
09:17

Здравейте пак,
Много мерси за съветите,може и да кача снимка скоро,но за момента....правя кондицинонни т.е само с моя тежест и кардио...намалям месото и яйцата...искам отново да нямам мускул...харесвах се преди...48кг бях ...идеално се чувствах,но от глупост започнах да тренирам и не само огромния трапец,но като цяло раменете,гръдния кош и талията се разшириха ....успокойте ме има ли сваляне на мускул и как става?
Кардио и дефицит?
Или няма да се получи?
И за какъв период от време става въпрос,говорейки за спад на мускулите?
Мерси

03.08.18
09:29

За пръв път чувам някой да е съжалил, че започнал да тренира... Много тъжно, защото едва ли има дори теоретична възможност да си качила мощни мускули за една година във фитнеса.
Като спреш тренировките за няма и месец-два мускулите ще атрофират, спокойно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1