26.07.18
18:49
Добър ден читатели, пред тази дилема съм.
Ще ви кажа текущите си мерки
164см,25г. 64.5кг.
Допреди три години, аз бях много дебел, 84-88кг, след солидна диета бях паднал до 57кг, но все пак бях skinny fat. Захванах се с фитнес през 2016та, но гадже мадже, работа де факто имам само няколко месеца реални във фитнеса, имам лек прогрес, ще прикача снимка.
Обаче тялото ми все още е зле, не съм спазвал хранителен режим или тренировъчен такъв, затова може би е време да си изготвя.
Имам и широк таз, обиколка около 95см, затова бях наблегнал на горната част, и избягвах долната за да не стане по-грозно, но днес се огледах добре, имам все още много мазнини по ханш и бедра, особено ханша.
Паласките отделно, както ще се види от снимката, става като арка.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим28.07.18
08:36
Определено имаш за сваляне, но при положение, че имаш едва няколко месеца стаж във фитнеса, при това не е сигурно колко читави са били и те, на този етап не е добра идея да мислиш за качване, сваляне и други подобни.
Поне в следващите 6-12 месеца трябва да имаш приоритет да си изградиш добри тренировъчен и хранителен план, които да следваш постоянно и редовно. Да се храниш с качествена храна, да си набавяш достатъчно протеин и да следваш добре структуриран тренировъчен план е напълно достатъчно.
Като при всеки друг начинаещ, ще забележиш много добра положителна промяна в телесната ти композиция и визията, която ще се случи сякаш от само себе си.
След като мине този начален период, може да помислиш малко повече за накланяне на везните в една или друга посока.
28.07.18
11:44
Благодаря за отговора.
Аз съм в процес да си изготвям и двете, но се консултирах на други места и викат да cut-вам, но тренирайки. Защото recomp метода макар и да бил действал, не е толкова ефективен.
Понеже от поста Ви разбирам, че става въпрос за recomp?
28.07.18
14:30
Точно за такива бодибилдинг тъпотии смятам, че въобще не трябва да мислиш в началото. Ще кътнеш предостатъчно и без изрично да си налагаш да си в калориен дефицит. Рекомпът през първите месеци е по-силен от всякога.
Както и да подходиш - няма да сбъркаш. В случая няма правилно или грешно, има лични предпочитания и цели. Ако искаш да изчистиш по-бързо, но за сметка на това да трупаш мускулна маса с по-бавни темпове - организирай храненето към калориен дефицит и кътвай. Ако искаш да се възползваш от предимството на начинаещ и да трупаш мускулна маса възможно най-бързо - не се лишавай от храна (но и не преяждай умишлено) и благодарение на стажа ти на начинаещ, заедно с това ще изчистиш и доста излишни телесни мазнини, макар и малко по-малко, отколкото в първия случай.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече