Препоръчайте BCAA

03.08.18
16:59

Здравейте,

Предполагам, че подобни теми се пускат всеки ден, но не знам защо не намерих точно за BCAA. Дано не са против правилата на форума.
Там е работата, не мога да отсея точните ревюта в интернет. Всичко изглежда платено, прехвалено, разбира се с рекламна цел.

До сега съм пил 4 различни продукта, но не направих разликата. Всъщност дори имам идея да потренирам 1 месец без за да видя дали ще усетя някаква промяна.

Нямам никакви предпочитания за това дали ще са подсладени-оцветени или чисти, дали по-лесно ще се разтварят или не. Нямам предпочитания дори за пропорциите на 3-те основни аминос. 2:1:1 или 4:1:1. 

Очаквам коментари с любимите ви продукти.

Благодаря предварително.

xtend или тези на Fit&Shape

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 03.08.18 17:18.

03.08.18
19:12

Пих и спрях разлика няма стига да приемаш достатъчно протеин на ден.Между 15-20% от протеина е bcaa ...вземи си суроватъчен протеин и него пий

казано от Rotterdam Amsterdam на 03.08.18, 16:59:

До сега съм пил 4 различни продукта, но не направих разликата. Всъщност дори имам идея да потренирам 1 месец без за да видя дали ще усетя някаква промяна.

 

А какво очакваш като резултати? BCAA като продукт е от полза в много специфични ситуации и бих казал, че е излишен за повечето трениращи, но освен това, може би очакванията са ти погрешни.

06.08.18
15:04

Здравей Тихомир,

Както всеки един тук, и аз очаквам най-вече визуални резултати.. 🙂) Такива видях например след започването с креатина.

По-конкретно целта ми е да не свалям кг- особено мускули,  дори бих качил едни 5кг. Пия BCAA за по-добро възстановяване след тренировка и също за допълнитено протеин към храненето ми.

Често имам мускулна треска- за това и намалих упражненията от 3-4 на мускулна група на 2-3 и започнах да ги тренирам по 2 пъти в седмицата.

Обикновено ям 2 пържоли на ден с гарнирура, една зърнена закуска и някой друг банан... Ако се чудите как не съм се стопил до сега, ее имам си достатъчно чийт мийлс през уикенда.

Преди да ме посъветвате да ям повече месо и яйца. Знам, но просто не ми се яде по 4 пържоли и 5 яйца всеки ден (освен това не е и по бюджета ми).

Седмично тренирам 4 по час в зала и 2 по час футбол= 6 часа.

Мнението беше редактирано от Rotterdam Amsterdam на 06.08.18 15:15.

казано от Rotterdam Amsterdam на 06.08.18, 15:04:

Разбирам. В такъв случай, според мен е много по-добре да се насочиш към протеин на прах, вместо към BCAA.

За възстановяването и оптималното изграждане на мускулна маса са необходими всичките 20 основни аминокиселини. В BCAA получаваш само 3 от тях и макар левцинът да е основният стимулатор на протеиновия синтез, ако нямаш достатъчно от останалите аминокиселини, ефектът ще е далеч от оптимален.

Отделно, по описаното от теб разбирам, че не си набавяш достатъчно протеин от храната, а BCAA няма как да запълнят тази дупка, особено ако е дупката е голяма.

Очакванията за визуален ефект също ще трябва да промениш поне мъничко, понеже визуалният ефект зависи от много други фактори. Чрез BCAA и протеин, като оставим за момент настрана това, че стимулираш протеиновия синтез, другото, което правиш, е просто да даваш достатъчно градивен материал, а дали и как ще се използва този градивен материал, зависи от много други фактори. Тренировките особено.

От креатина си видял визуален ефект, по всяка вероятност най-вече заради това, че увеличаването на креатиновите нива в мускулните клетки увеличава и нивото на вътреклетъчна вода, което прави мускулите да изглеждат малко по-плътни и по-обемни. Разбира се, креатинът има ползи и една от добавките, която си заслужава на 100%, но специално този визуален ефект е... нефункционален (ако мога така да се изразя).

Та, вместо BCAA, от които вече сам си се убедил многократно, че не усещаш полза, вземи си едно добро протеинче, например Protein Complex и смятам, ще останеш много по-доволен, а и определено ще имаш по-голяма полза.

07.08.18
14:14

Благодаря за подробните съвети, Тихомир.

Почвам с протеина от другата седмица, ще натисна и с храната пък да видим.

Тренировките също промених.

Тъй като намесих креатина. Имам въпрос и за него. По-удобно ми е да го пия 4/7 дни вместо всеки ден... Дали е добра идея да го пия по 10гр за сметка на пропуснатите 3 дни. Или 5гр са досатъчни за да се трупа в организма..

Благодаря отново.

казано от Rotterdam Amsterdam на 07.08.18, 14:14:

Тъй като намесих креатина. Имам въпрос и за него. По-удобно ми е да го пия 4/7 дни вместо всеки ден... Дали е добра идея да го пия по 10гр за сметка на пропуснатите 3 дни. Или 5гр са досатъчни за да се трупа в организма..
Благодаря отново.

Трудно е да се каже, но логически и теоретично погледнато, ако смяташ да пиеш само 4 от 7 дни, е по-добре през тези 4 дни да пиеш по повечко, за да можеш да компенсираш липсата през останалите 3 дни и усреднено за цялата седмица да поддържаш по-високи нива на креатин в мускулите. 10 грама/ден смятам са окей като доза и ще са достатъчни.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1