Соево брашно в Метро за 88 стотинки!

KP

24.07.05
10:57

Значи вчера съвсем случайно в Метро 1 (София, Младост) открих  Бяло Соево Брашно. Струва 88 стотинки.

Е на вкус е доста фасулено т.е. вкусут му и миризмата са на соя, но състава му е:

Протеини 50 %
Мазнини 1.20 %
Въглехидрати 38.40 %

Калории:  329,00 kcal/100 гр.
Според мен това по състав е “Въглехедратен протеин” [/img]

MI

24.07.05
11:05

не те съветвам да го приемаш, освен ако нямаш желание да си прецакаш корема .Решението е твое 8)  :lol:
по-здрави

24.07.05
15:10

Добре де, mihail.kolev, след като соята се въздига едва ли не в култ, това брашно хич за нищо ли не става. Не може ли да се ползва в някаква комбинция. :(  Абе работа да става :wink:

25.07.05
10:44

Къде точно се въздига соята в култ? Всъщност, има доста данни за вредата от соята, макар че някои са малко преувеличени. Но като цяло соевият протеин не е от най - качествените, така или иначе.

25.07.05
10:58

Имах предвид че соята се приема като засемтител на месото :oops:

25.07.05
11:20

[quote author=”Петко К”]Къде точно се въздига соята в култ? Всъщност, има доста данни за вредата от соята, макар че някои са малко преувеличени. Но като цяло соевият протеин не е от най - качествените, така или иначе.

Надявам се ще ми позволиш да не се съглася с теб.Соята е една от най-полезните храни.Има много богато съдържание на аминокиселини.А и всевъзможни минерали и витамини.Полезна е във всяко едно отношение.Друг е въпроса,че тук става дума за брашно.Което според мен не е удачно,по добре е да си вземеш(kpo) соев изолат.Това е нещо съвсем друго.

25.07.05
12:12

Ами не е нужно да се съгласяваш ;) Това не променя нещата.

25.07.05
15:03

Що тъй, категорично режеш Петко К! Дай, обясни, ако е възможно, какви са негативите на соята :evil:

25.07.05
15:35

[quote author=“daddy”]Що тъй, категорично режеш Петко К! Дай, обясни, ако е възможно, какви са негативите на соята :evil:

Ами не ми се търси сега, но е обсъждана из форума. Но общо взето, не е желателно основният източник на протеин да идва от соята. Най - малкото - това е растителен протеин, и колкото и добра да се опитват да я изкарат (за да си продават соевите добавки), не може да се сравнява с животинският протеин.
Ето все пак един линк набързо - http://www.westonaprice.org/soy/index.html

26.07.05
00:08

Каквото и да говорите според мен ПЕТКО е прав. Желателно е протеина да се набавя от източници като мляко, яйца и месо. Според мен е достатъчно това че упоменатите източници са с добър аминокиселинен профил. Соята според мен не е най-добрият източник на протеин. Може на някой да му действа добре, но като цяло всички състезатели и т.н. разчитат на протеина от мляко, месо, яйца и т.н...
И хич не мисля че соята може да замести месото - това го има само в рекламите на кренвирши и колбаси! А пък с това брашно ако си мислите че сте ударили джакпота :) Според мен то става единствено ако сте много закъсали с парите и не може да си позволите друго - макар че аз бих си взел извара :)
Поздрави

KP

26.07.05
07:44

вие си преценете!
открих много лесен начин за палачинки.
5части това брашно 1част сухомляко 1 част яйченпрах...
бъркаш с вода и на котлона...
и пак казвам по съдържание това соево брашно е с 50 % протеини...
Сега кой е казал че това е основната доза протеини които взимам!?

26.07.05
09:51

Все пак, ако не се лъжа ти си момиче и в този случай можеш спокойно да си осигуряваш 40-50% от белтъчините от соя и соеви продукти, стига да нямаш проблеми със стомаха. Съдържа фитоестрогени и други полезни неща. Друг е въпросът, че соевият протеин е с ниска усвояемост, ниска биологична стойност, не повишава азотния баланс => с него мускули трудно се правят :D
Може да му се обръща внимание, ако се придържате към здравословно хранене и искате да имате разнообразни източници на протеин. Аз лично го избягвам. :D
ЕДИТ: упс май не си момиче...сори... :roll:

26.07.05
09:53

50%, ама нискокачествен :)
Иначе ти питаш - ние ти казваме ;)

29.07.05
22:48

Като чуя за соя направо полудявам..преди години бях много зле финансово и бях принуден да си набавям протеина от соево брашно..разреждах го с вода и ги пиех след тренировка ...запушвах си носа защото беше ужасно гадно и влизах в банята за по-сигурно...някои пъти повръщах част от тази помия ..просто в стомаха започваше да се чува бълбукане... всичко започваше да кипи отвътре и очите м исе насълзяваха .... изпитвах ужас не от самата тренировка ,а от това което ме чакаше след нея ..

EL

01.08.05
20:58

аз преди време точно такава соя си разбърквах във кофичка кисело мляко, беше гадно, но лека полека се свиква.... :)

и имам една книга за хараните в която пише че соя-та ама ВЪОБЩЕ не е полезна... немога сега да цитирам точно какво пишеше.....

02.08.05
00:58

Ще сте като локомотив с въглища - отделят се много газове а и храносмилането не е едно от най добрите

02.08.05
20:48

[quote author=“TERMINATOR”]Като чуя за соя направо полудявам..преди години бях много зле финансово и бях принуден да си набавям протеина от соево брашно..разреждах го с вода и ги пиех след тренировка ...запушвах си носа защото беше ужасно гадно и влизах в банята за по-сигурно...някои пъти повръщах част от тази помия ..просто в стомаха започваше да се чува бълбукане... всичко започваше да кипи отвътре и очите м исе насълзяваха .... изпитвах ужас не от самата тренировка ,а от това което ме чакаше след нея ..

ХАХАХХАХАХАХ !!! и аз съм бил зле финансово ама е такива простотии не съм правил :D

Та значи по темата , мерси за инфото ! смятам и аз да си взема , най-малкото мога да използвам това брашно вместо друго когато си правя палачинки :)
Колкото до това дали растителните протеини са много по-слаби/некачествени/трудноусвоими и т.н. сигурно може да си спорим цял ден , според мен по този въпрос трябва да се изкаже някой с образование в сферата...

02.08.05
21:53

Ми... кво да ви кажа пичове. :) И аз съм взимал соев изолат/протеин се води/ резултати не съм видял особени.

При мен адското беше как ми дереше гърлото. 2 вечери като го взема и после спя, на следващата сутрин имаш някакви възпаления на гърлото заради тоя шиб@ния соев протеин...

Абе кофти работа си е, отказах соята. Дет се вика: “Не съм богат, че да си купувам евтини неща” Излизат солено, а в случая на соята- миризливо.  :lol:  :lol:

KP

02.08.05
23:37

[quote author=“tpd”]Дет се вика: “Не съм богат, че да си купувам евтини неща” Излизат солено,

е според теб да пием само мусачи ли?

02.08.05
23:58

[quote author=“kpo”][quote author=“tpd”]Дет се вика: “Не съм богат, че да си купувам евтини неща” Излизат солено,

е според теб да пием само мусачи ли?

:) Незнам брато, аз съм много бос с добавките. Когато взимам нещо/което става супер инцидентно/ взимам добро. Мусаши аз никога не съм си ипомислял да взема. В момента опитвам амино на Юнивърсал и един западен Л-карнитин взех, който още не съм употребил.

Хранене с добра колкото се може по чиста храна. Това е за мен истината за аматъорския фитнес и бодибилдинг.

За соята като цяло си казах мнението, евтина е, но не е никак ефективна и качествена според мен. По това което съм прочел и опитал съдя.

Поздрави.

29.03.06
17:33

Според мен соя и производни можеш да взимаш само за разнообразие, не ги изключвай съвсем. Но в никакъв случай като основен източник на протеин - точно заради тези фитоестрогени, заради газовете после и заради отвратителния вкус на соевия изолат. Аз лично си ям от време на време соеви продукти като тофу например. Скоро видях във форума рецепти за палачинки със соев изолат, мисля да го пробвам и в бъркани яйца да кажем.

30.03.06
14:45

Какво пак му има на соевото брашно. Един шейк със мляко и соево брашно 1 час преди лягане мисля, че е доста добре.

04.11.06
13:11

Соята не е добра храна, далеч е от стойностен заместител на месото. Не е случайно, че китайците не я ядат много, нищо че е тамошно растение (а те ядат всичко).
Ако искате евтин източник на протеин, нека да е извара. Вярно, че е около 18%, но пък може да ядеш по 200-300г на ден, което са 35-50г протеин..немалко... Ако не ви харесва - добавете сол. Може и червен пипер и чесън. Или смесете с малко сирене и готово. Или просто след месец свиквате.

04.11.06
15:18

а в овесеното брашно какво садържа и има ли некакви странични ефекти като соята ?И кое по добре да се зема

05.11.06
17:47

Моля да се направи една важна тема за соята,където да се обяснява за нея,че на мен ми писна вече  :roll:

06.11.06
20:52

[quote author=“mihail.kolev”]не те съветвам да го приемаш, освен ако нямаш желание да си прецакаш корема .Решението е твое 8)  :lol:
по-здрави

Та пробвал ли си да говориш???
Аз пак го саветвам момчето да приема соевото бра6но но да не прекалява се пак.Но имаи предвид че моеже бая да працка6 :twisted:  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1