Добавки против апатия - по-добро настроение и фокус

15.08.18
12:38

Препоръчайте добавка/и за по-добро настроение, против апатични и депресивни състояния, липса на желание. Повече енергия и ентусиазъм?

Четох че L-теанин помага за някои от посочените неща

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

От колко време си с апатия и депресивни симптоми? 🙂

b-12 или b-комплекс

15.08.18
22:08

Ако не си на някакви медикаменти - жълт кантарион, освен това - родиола, вит. Ц, омега 3, храни богати на триптофан, пробиотици, физическа активност.
Зависи какво е състоянието ти - в някои случаи чаша кафе и шоколад вършат чудесна работа за повишаване на настроението (говорим за качествени, разбира се - не лаваца и линдт).

Имай предвид и враговете на доброто настроение - рафинираната захар, изкуствените подсладители, влошената чревна флора, алкохола, трансмазнини...

Мнението беше редактирано от Margi на 15.08.18 22:10.

Carbohydrate

16.08.18
08:14

Пробвай с желязо, като хранителна добавка.

казано от Margi на 15.08.18, 22:08:

Ако не си на някакви медикаменти - жълт кантарион, освен това - родиола, вит. Ц, омега 3, храни богати на триптофан, пробиотици, физическа активност.
Зависи какво е състоянието ти - в някои случаи чаша кафе и шоколад вършат чудесна работа за повишаване на настроението (говорим за качествени, разбира се - не лаваца и линдт).

Имай предвид и враговете на доброто настроение - рафинираната захар, изкуствените подсладители, влошената чревна флора, алкохола, трансмазнини...

Рафинираната захар и изкуствените подсладители по какъв механизъм влияят на доброто настроение?
И линдт-а защо да не е добър шоколад? Между лаваца и лаваца има разлика, в смисъл има и много хубава.
Иначе за жълтия кантарион е добра идея наистина. Хубаво е и шоколада да е по-тъмен, че да има повече магнезий в него. Може и отделно магнезий, ама там влизаме в малко опасна територия.

16.08.18
22:40

Рафинираната захар и преработените храни влияят негативно върху чревната флора, а в червата се произвежда една голяма част от серотонина.
За лавацата и линдт няма изобщо да коментирам. Когато става дума за здравословни ползи, масовите марки нямат място. Те са масови за обороти, не за качества. Тези, които държат на качеството, трудно си позволяват подобни тиражи.
За шоколада - хубаво е да не е млечен. Млякото се използва за да замаскира лошия вкус от некачествено какао. Никой който ползва хубави суровини, ме би си позволил да ги развали с мляко. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 16.08.18 22:41.

16.08.18
22:54

казано от Margi на 16.08.18, 22:40:

Млякото се използва за да замаскира лошия вкус от некачествено какао.

Да...може и да има такъв момент,но основния е съвсем друг-но на теб няма нужда да се обяснява...
Иначе си пийте кафета от Мамуджо  и Бандул,..и си мислете колко са чисти и необработени био и прочие глупости...щот плесени няма.
Линда си е добър шоколад,няма какво да се водиш по истерясали на тема биосранокакаоотмаймуни.
Алкохола...не го закачайте.

Мнението беше редактирано от nervak на 16.08.18 22:54.

16.08.18
23:07

Горките Линд не могат да си позволят да си купят хубаво какао. Аз пък съм чувал че в по- масовите и сравнително евтини козметики като Нивея се влагат повече и по- качествени активни съставки отколко в специализираните и скъпи “бутикови” марки, точно защото с обемите си могат да си го позволят.

Също съм чувал че “К#р разваля и к#р оправя” по въпроса за доброто настроение.

17.08.18
06:21

Нивеа, ейвън и други имат единици продукти в огромното портфолио, които да са с приличен състав.
Не казвам, че ще навредят, но аз лично не бих ползвала продукт със спирт, парфюм, цитрусови масла и някои евтини консерванти (алдехид отделящи примерно).
Активни съставки (ферменти, пептиди, вит Ц в адекватна форма и тн, и тн) съдържат рядко и в много малки количества - накрая на INCI след 28мия консервант 😁
Пак казвам, намира се и по някой хубав/приемлив продукт, но повечето е парафин с глицерин и вода, спирт за разтворител /консервант и тонове аромати - ми тва не е скъпо🙄

Турбо оффтопик...

Иначе се съгласявам с Марги, макар че ако е много сериозен проблемът, линдт или по-не масов шоколад ще помогнат еднакво - никак.
Дано е нещо временно и дори Милка😀, изядена на спокойствие и с настроение, да се отрази добре на човека ☺

17.08.18
09:33

Не съм някакъв специалист по козметика, впечатленията ми по темата са от едно нашумяло преди няколко години сравнение на крем Нивея за 1 паунд кутийката срещу Крем де ла Мер (изобретен от космически инженер) за 100 паунда, имаше и съставките им изложени.

https://www.15minutebeauty.com/nivea-creme-review-and-comparison-to-la.html

17.08.18
09:55

Нека се маже човека с нивеа тогва, срещу апатия и депресия...
Какъв беше въпроса, какво пишете....

17.08.18
10:15

Или да яде бутикови шоколади по 15 лева единия, че стомаха му да произвежда повече серотонин (нищо че не са ясни механизмите по които се влияе производството на серотонин от нервните клетки в стомаха.)

Деян

17.08.18
10:59

Тук сте бахти запознатите хора- щом и Линдор е боклук. Аз най-обичам Милка с едър лешник и обикновено в 90 % това си и купувам.
Дайте препоръка-марка, вид и т.н. на здравословен шоколад.

17.08.18
11:10

Пробвай Каса Какау - има ги в магазините и се хвалят че са единствените на пазара не само без мляко, ами и без лецитин, което явно си е някакво постижение.

Едит: или от на Маргито шоколадите - чух че правела и продавала. Сигурно ще са върха, щом Линд ги изкарва някакви боклуци 🙂

Мнението беше редактирано от Димо на 17.08.18 11:22.

казано от Margi на 16.08.18, 22:40:

Рафинираната захар и преработените храни влияят негативно върху чревната флора, а в червата се произвежда една голяма част от серотонина.
За лавацата и линдт няма изобщо да коментирам. Когато става дума за здравословни ползи, масовите марки нямат място. Те са масови за обороти, не за качества. Тези, които държат на качеството, трудно си позволяват подобни тиражи.
За шоколада - хубаво е да не е млечен. Млякото се използва за да замаскира лошия вкус от некачествено какао. Никой който ползва хубави суровини, ме би си позволил да ги развали с мляко. 🙂

Преработените храни е мноого широко понятие. От години ям шоколад, опитвал съм вероятно стотици видове и от често срещаните на пазара определено Линдт е от най-добрите.
Освен това, захарта в случая би помогнала, тъй като ще повиши кръвната захар, а тя от своя страна би предизвикала по-активни положителни емоции.
Не знам от какво се плашите от лецитина, ядете го всеки ден ппц. Без него шоколада няма да има приятен външен вид и текстура. Във веган шоколадите лецитина се замества с други съединения подобни, за да запазят вида и текстурата на шоколада.
Освен това много се забихте в серотонина, а не е само той отговорен в случая...Авторът е редно да даде малко повече инфо какво му има. 🙂

17.08.18
17:36

казано от Димо на 17.08.18, 11:10:

Едит: или от на Маргито шоколадите - чух че правела и продавала. Сигурно ще са върха, щом Линд ги изкарва някакви боклуци 🙂

Еми, пробвай. Казваш го все едно това човек да взема пари за труда и знанията си е нещо лошо.
Аз не твърдя че това, което съм правила е върха, защото съм яла такива, които са. Моите са прилични, по хранителни показатели са над линдт, по търговски критерии - разбира се, че не. Нямам претенции в това отношение.
Имам претенции че различавам хубав шоколад от не-хубав.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.08.18 17:40.

17.08.18
17:58

Пробвай с Родиола, цинк, Витамин Д, Витамин Б комплекс, Магнезий. При мен тези вършат работа, но Витамин Д и Цинк в началото ме правеха раздразнителен, докато им свикнах известно време.

Мнението беше редактирано от Иван Михов на 17.08.18 17:58.

казано от Margi на 17.08.18, 17:36:

казано от Димо на 17.08.18, 11:10:

Еми, пробвай. Казваш го все едно това човек да взема пари за труда и знанията си е нещо лошо.
Аз не твърдя че това, което съм правила е върха, защото съм яла такива, които са. Моите са прилични, по хранителни показатели са над линдт, по търговски критерии - разбира се, че не. Нямам претенции в това отношение.
Имам претенции че различавам хубав шоколад от не-хубав.

Твоите има ли ги в търговската мрежа :P Нещо огладнях 😄

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1