От къде да започна?

30.08.18
12:52

Здравейте, нов съм във вашия сайт/форум и от приятели разбрах, че това е едно най-добрите места в интернет пространството, от където мога да започна да изгарждам своя здравословен начин на живот. Прочетох ръководствата ви за начинаещи, а и не само тях, и останах доста доволен от информацията която сте споделили. В предвид това моите ясни цели са: отслабване и оформяне на мускулна маса. Притесненията ми обаче са такива, че нямам ясна представа от къде да започна, както за храненето, така и за тренировките. По-конретно за мен мога да кажа следното: пол Мъж, 30г. ръст 1.90, 98кг., залегнал начин на живот (т.е. никаква спортна дейност), трупане на излишни килограми в областа на корема и седалищните части. Опитът ми във фитнеса обаче не е толкова беден. Всъщност постигал съм завидни резултати в след тинейджърската ми възраст, като съм спортувал активно много спортове упоредно с фитнеса. Но претоварих тялото си или по-конкретно сърцето си, като успешно си докарах аритмия на сърцето, в следствие на грешни тренировки, грешен начин на живот и хранене, което хвърли котва и сложи край на спорта за мен, за доста дълъг период от време в следстие на стреса който си причиних.
Та съвета който търся е свързан със следните неща:
1. Кои тренировки са подходящи за мен във фитнес залата;
2. Кои храни ще ми набавят неоходимата енергия, която да изразходвам с тренировки;
3. Коя част от деня е най-подходяща за тренировка, грешно ли е да се спортува в късните часове на деня?;
4. В коя част от дневната ми тренировка да поставя кардио тренировките ми, началото или края?;
5. Колко често седмично трябва да тренирам?

03.09.18
14:05

Искаш всичко да ти се обясни от хора който не са 100% сигурни в това което говорят.Почни да тренираш и питай на парче.Ако мога да ти дам отговор на темата трябва треньор да стана... В нета има всичко първите 2-3 месеца ще са проба грешка и ще свикнеш.Във моя фитнес тренираме една камара хора всеки по различен начин и всеки дълбоко обеден във знанията си и уменията си 🙂За 3 месеца и ти ще станеш професор.За да има все пак някакъв съдържание поста ми ще ти кажа на първо време ТРЕНИРАЙ.За ядене опитвай се да не ядеш пакетирани храни а за пиене вода.

Мнението беше редактирано от Stefan Raychev на 03.09.18 18:35.

Здравей!

За тренировките: след като имаш опит и желание да тренираш във фитнес зала, може да започнеш с тренировки за цялото тяло, 3-4 пъти седмично през ден, с продължителност всяка тренировка 30-40 минути. Повече не е нужно.
Подбирай упражнения със свободни тежести, насочени към големите мускулни групи. Не се хвърляй на сплитове тип “понеделник - гърди, вторник - гръб и т.н.”
Може да се разровиш из сайта и да погледнеш 5х5, вероятно на този етап ще е подходящо да се спреш на вариант за начинаещи.

За храненето: най-лесно е да споделиш как точно се храниш сега.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1