07.09.18
04:21
Здравейте! На 17 съм тежа 70 кг с ръст 1,81Ходя на фитнес от 6/7 месеца 3 пъти в седмицата като сплита е: (гърди/трицепс)(крака/рамо)(гръб/бицепс).Та въпроса ми е дали да продължа по този Сплит или да пробвам горна/долна част.Искам да наблегна на хипертрофията и ако можете да ми кажете кой от сплитовете ще е по-добро решение за това ще съм му много благодарен.
Темата беше редактирана от SquatForBiceps на 08.09.18 02:51.
07.09.18
08:47
За хипертрофия на първо място е почивката и храната, а програмата(стимула) е да важна, но....,както казах по-горе.
Лично мое мнение при избора на програма няма най-добрата, най-съвършената, такава общо валидна за всички... Даже може да си продължиш с тази към момента,просто разнообрази с други упражнения и вкарай в употреба някой от тренировъчните принципи и методи за покачване на ММ съответно хипертрофия.
Успех !!!
07.09.18
10:03
А къде е гърба, бре ;-)
07.09.18
10:37
Горна/Долна или Бутане/Дурпане, или цяли тяло, 3-4 пъти седмично и си бомба. В момнта сплита ти не е оптимален.
Здравейте! На 17 съм тежа 70 кг с ръст 1,81Ходя на фитнес от 6/7 месеца 3 пъти в седмицата като сплита е: (гърди/трицепс)(крака/рамо)(гърди/бицепс).Та въпроса ми е дали да продължа по този Сплит или да пробвам горна/долна част.Искам да наблегна на хипертрофията и ако можете да ми кажете кой от сплитовете ще е по-добро решение за това ще съм му много благодарен.
Не ти трябва сплит. Тренирай цялото тяло, 3 пъти седмично, с базови упражнения. Това е най-добрия вариант. Горна-долна също става, но няма смисъл да тренираш 4 пъти, вместо 3, за същия ефект. Остави го това, за по-нататък, като напреднеш.
За хипертрофия на първо място е почивката и храната, а програмата(стимула) е да важна, но....,както казах по-горе.
За хипертрофия на мастната тъкан, може би. Ако искаш да ти хипертрофират мускулите, тренировката е основното.
Лично мое мнение при избора на програма няма най-добрата, най-съвършената, такава общо валидна за всички...
Да, няма най-добра, но има такива, които са общовалидни за всички. Особено за начинаещи.