По-добър сплит.

07.09.18
04:21

Здравейте! На 17 съм тежа 70 кг с ръст 1,81Ходя на фитнес от 6/7 месеца 3 пъти в седмицата като сплита е: (гърди/трицепс)(крака/рамо)(гръб/бицепс).Та въпроса ми е дали да продължа по този Сплит или да пробвам горна/долна част.Искам да наблегна на хипертрофията и ако можете да ми кажете кой от сплитовете ще е по-добро решение за това ще съм му много благодарен.

Темата беше редактирана от SquatForBiceps на 08.09.18 02:51.

07.09.18
08:47

За хипертрофия на първо място е почивката и храната, а програмата(стимула) е да важна, но....,както казах по-горе.
Лично мое мнение при избора на програма няма най-добрата, най-съвършената, такава общо валидна за всички... Даже може да си продължиш с тази към момента,просто разнообрази с други упражнения и вкарай в употреба някой от тренировъчните принципи и методи за покачване на ММ съответно хипертрофия.
Успех !!!

Деян

07.09.18
10:03

А къде е гърба, бре ;-)

Горна/Долна или Бутане/Дурпане, или цяли тяло, 3-4 пъти седмично и си бомба. В момнта сплита ти не е оптимален.

07.09.18
10:45

казано от SquatForBiceps на 07.09.18, 04:21:

Здравейте! На 17 съм тежа 70 кг с ръст 1,81Ходя на фитнес от 6/7 месеца 3 пъти в седмицата като сплита е: (гърди/трицепс)(крака/рамо)(гърди/бицепс).Та въпроса ми е дали да продължа по този Сплит или да пробвам горна/долна част.Искам да наблегна на хипертрофията и ако можете да ми кажете кой от сплитовете ще е по-добро решение за това ще съм му много благодарен.

Не ти трябва сплит. Тренирай цялото тяло, 3 пъти седмично, с базови упражнения. Това е най-добрия вариант. Горна-долна също става, но няма смисъл да тренираш 4 пъти, вместо 3, за същия ефект. Остави го това, за по-нататък, като напреднеш.

казано от Асен Стоймирски на 07.09.18, 08:47:

За хипертрофия на първо място е почивката и храната, а програмата(стимула) е да важна, но....,както казах по-горе.

За хипертрофия на мастната тъкан, може би. Ако искаш да ти хипертрофират мускулите, тренировката е основното.

казано от Асен Стоймирски на 07.09.18, 08:47:

Лично мое мнение при избора на програма няма най-добрата, най-съвършената, такава общо валидна за всички...

Да, няма най-добра, но има такива, които са общовалидни за всички. Особено за начинаещи.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1