Болка в гърба

25.09.18
13:24

Здравейте,
вчера правих мъртва тяга и когато извадих щангата от стойката и бях точно пред започване на серията, нещо лявата част ( широк гръбен мускул, ако не се лъжа) на гърба ми направо блокира. Направих си след 3-4 минути сериите и дори продължих с гребане с щанга, като имаше доста малък дискомфорт.
Като при движения като гребане и скрипец не се усеща много, но когато държа товар надолу, както при мъртва тяга си боли.
Болката е тъпа и леко намалява, но пак доста се усеща.
Някой има ли идея дали е разтегнат мускул или нещо друго, защото до сега само нерв съм прискрипвал?

Тук можем само да гадаем, най-добре да те види специаист. Но мъртва тяга не се прави от стойка, а само от пода 🙂

25.09.18
15:24

казано от BuFu на 25.09.18, 13:24:

Здравейте,
вчера правих мъртва тяга и когато извадих щангата от стойката и бях точно пред започване на серията, нещо лявата част ( широк гръбен мускул, ако не се лъжа) на гърба ми направо блокира. .....
Някой има ли идея дали е разтегнат мускул или нещо друго, защото до сега само нерв съм прискрипвал?

Няма как да ти кажем какво ти е, но мога да ти кажа къде ти е грешката в случая.
Щангата не се взима от стойки. Тяга се прави от пода, щангата се взима и оставя там на всяко повторение. Другата ти грешка е, че след като си усетил болката, си продължил да се натоварваш.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1