25.09.18
13:24
Здравейте,
вчера правих мъртва тяга и когато извадих щангата от стойката и бях точно пред започване на серията, нещо лявата част ( широк гръбен мускул, ако не се лъжа) на гърба ми направо блокира. Направих си след 3-4 минути сериите и дори продължих с гребане с щанга, като имаше доста малък дискомфорт.
Като при движения като гребане и скрипец не се усеща много, но когато държа товар надолу, както при мъртва тяга си боли.
Болката е тъпа и леко намалява, но пак доста се усеща.
Някой има ли идея дали е разтегнат мускул или нещо друго, защото до сега само нерв съм прискрипвал?
25.09.18
15:18
Тук можем само да гадаем, най-добре да те види специаист. Но мъртва тяга не се прави от стойка, а само от пода 🙂
казано от BuFu на 25.09.18, 13:24:
Здравейте,
вчера правих мъртва тяга и когато извадих щангата от стойката и бях точно пред започване на серията, нещо лявата част ( широк гръбен мускул, ако не се лъжа) на гърба ми направо блокира. .....
Някой има ли идея дали е разтегнат мускул или нещо друго, защото до сега само нерв съм прискрипвал?
Няма как да ти кажем какво ти е, но мога да ти кажа къде ти е грешката в случая.
Щангата не се взима от стойки. Тяга се прави от пода, щангата се взима и оставя там на всяко повторение. Другата ти грешка е, че след като си усетил болката, си продължил да се натоварваш.