Do It

Привет. На 23 години съм, 189см, 101.1кг, на около 18% бодифат към момента. Целите пред мен откъм визия са да поизчистя малко мазнини. Тренирам за да съм във форма. Обичам базовите движения. Засега мисля да тренирам по сплит, тъй като никога не съм тренирал по този начин. Въртял съм кръгови тренировки или съм правил цяло тяло.

Лични рекорди (Правил съм ги когато тежах 83 кг и бях на 19 години)

Тяга 1х150кг
Клек 1х 90кг
Лег 1х90кг

Тренировката днес:

1. Хоризонтална лежанка
  -5х75кг, 5х75кг, 4х80кг, 4х80кг
2. Лег с дъмбели 45 градуса
  -8х25кг, 3х5х30 кг
3. Лицеви опори с добавена тежест
  -4х6 +10кг
4. Молитва
  -4х12 с всички кг. на скрипеца
5. Малко бицепс

От една седмица броя калории с Myfitnesspal

Стремя се да ям максимално проста и непреработена храна, като от време на време си позволявам да ям сладко.

Внимавам с глутена и рафинираната захар. Засега съм достигал до 61 дни без никаква захар.

Пожелавам си успех!

Започвам освен тренировките да вписвам накратко и размислите ми за изминалия ден.

Днес се събудих сравнително отпочинал, макар и да не спах много. На работа имах доста енергия и успях да отметна доста задачки. Хубаво е и, че в днес в Германия е официален празник, та немските колеги не ми създаваха и нови безмислени такива...Дано са си взели дълъг уикенд и не ме занимават с простотии до края на тази седмица.

Днешната тренировка:

Активация с фоумролер. Загрявка.
1х60, 1х80, 1х100, 1х120 вработващи серии мъртва тяга, няколко единични набирания.

1. Мъртва тяга: 5х5х130кг
2. Набирания надхват широк +10кг - 2х4, 2х4
2.1 Набирания подхват +10кг - 1х3 (тук усещам голяма активация на ядрото като стабилизиращо звено и занапред може да вкарам по 1-2 серии от това упр. във всяка една тренировка)
3. Гребане с щанга (максимално наведен напред - трябва да намеря името на англ.) 4х8х60 кг стриктна форма
4. 3х15 подхват прав на скрипец с цел напомпване - тук формата е много стриктна с бавна негативна
5. Малко повдигане на крака от вис

Забележка: Засега единствено хвата ограничава работните ми тежести (в разумни граници, разбира се. Лоста в залата също е кофти. Това не е оправдание, аз нека да мога да стискам, пък ако ще и с масло да мажат лостовете 😄), но няма да използвам фитили. Нека предмишниците се развиват, все пак голямата и развита предмишница е един от основните показатели за сила, макар, че съм висок 190 и при мен ще е трудно да развия наистина добри откъм визия предмишници....

Храната е доста филе и ориз, картофи, домат и краставица, 2 ябълки, доза и половина суроватка. Няколко дни няма да смятам калории. Преди да заспя може да хапна малко кис. мляко и 1 банан...

Мнението беше редактирано от ИнжИнерчето на 03.10.18 23:22.

Вчерашната тренировка:

1. Раменна преса от стоеж:
  -2х5х50 кг, 2х8х45кг, 8х40кг
2. Повдигане с дъмбели настрани от седеж
  -4х10х7,5кг
3. Подвигане с дъмбели за задно рамо (на пейка по корем)
  -4х10х7,5кг
4. Предно рамо с крив лост
  -4х10х5кг
5. Работа за ядро

Четвъртък мина добре. Не ме занимаваха с щуротии в работата. Храната беше ок до вечерта, когато майка ми се прибра от Турция и донесе много баклава. Та Четвъртък и Петък си хапнах доволно баклава. Кръстът ми е леко изморен от тягата в Сряда. 5 серии тяга с тежко ми идват доста и ми трябва повече време да възстановя, а такова няма. Ще намаля малко интензитета и мисля да правя тяга през 1 тренировка за гръб. Тази седмица отбелязвам дълъг уикенд от 3 дни.

Трениворката днес

1. Клек
  -2х8х60кг, 2х8х40кг
2. Лег преса
  -2х12х100кг
3. Бедрено разгъване
  -2х15
4. Напомпах ръцете

Днес трябваше да тренирам крака... Влязох във фитнеса. Оттам активация с фоумролер, загрявка, 1 кръг упражнения със собствено тегло, вработващи серии на клек като почнах с лоста и до 60кг през 10кг... И кръстът ми отказа.... страшно ме схвана и се движа трудно. Категоричен съм, че ядрото ми не е готово за тягата от сряда... все пак поднових тренировки скоро... Сега ще се мажа с дийп релийф и ще почивам. Утре може да покарам малко колело с кучето.

Здравейте. Започвам с вчерашния ден. Храната ммм..., обаче се събудих яко настинал и цял ден лежах и пих некви хапчета. Беше ми много отпаднало.

Тренировката днес:

1. Хоризонтална лежанка
  -2х8х70кг, 8х65кг, 8х60кг
2. Наклонена лежанка
  -4х8х50кг
3. Флайс с дъмбели
  -3х10х12.5 кг
4. Напомпах бицепса
5. Работа за ядро

Обобщение:
Нямах грам сила заради настинката, въпреки че съм по-добре от вчера, но трябваше да се раздвижа. Храната е качествена, но не съм смятал калории.

В работата без напрежение въпреки, че е Понеделник. Продължавам да пия някакви прахчета за настинка...

Здравейте. На 7.10.18 се събудих парцал и оттогава 1 седмица бях болен. На 8-ми пробвах да тренирам, но сила никаква. Петък и събота бях по-добре и пораздвижих.

Тренировката днес:

*Фоумролер, загравяне на всички стави и много леко разтягане/опъване. 1 кръг лег, раменна, тяга, клек, набирания.
**Лежанка от лоста до +40кг по 3-4 повторения с цел вработване.

1. Хоризонтална лежанка
  -10х70кг, 8х70кг, 8х70кг, 10х60кг
2. Горна лежанка
  -4х8х50кг
3. Лицеви опори +10 кг
  -3х3, 1х6
4. Придърпване на вертикален скрипец
  4х15х40кг
5. Напомпах бицепса
6. Работа за ядро

—-Изливане на душата:

Седмицата започва добре. Започвам да си нареждам нещата в работата и задобрявам. Днес се наложи да шофирам около 350 км и да се возя още 100-на, та малко се уморих от пътя и го усетих по време на тренировката.

—-Попарката:
Храната е добра. Хапнах обаче 3 парчета месо в KFC. Нещо ме мързи да смятам калории. Засега май няма да ги броя пък ще видим.

Здравейте. След доста отсъствие е ред да впиша и вчерашната тренировка.

Скалъпих днес за 10 мин ей тази табличка. За в бъдеще ще я оптимизирам.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1