15.10.18
10:29
Здравейте, октомври е! Смятам до към март, април да приемам повече калории от колкото са ми необходими за да мога да качвам тегло. Примерно меню. Закуска: Омлет (6 цели яйца, 20 гр кашкавал, 5 гр краве масло). Обяд:250-300 гр месо (печено)+150 гр ориз или 150 гр хляб. Вечеря:250-300 гр месо или риба (печени)+150 гр ориз или 150 гр хляб. Програма: лег с щанга 2х6-8, военна преса с щанга прав 2х6-8, румънска тяга с щанга 2х6-8, клек с щанга зад врат 2х6-8, Набирания с широк хват пред гърди 2х10-12, кофи на успоредка 2х10-12, колелце за корем от колене 2х12-15. Ще изпълнявам програмата 3 пъти седмично. Понеделник, сряда и петък.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимЗависи колко килограма си и какво правиш по цял ден и колко тренираш, но това на мен ми изглежда като хранене за сваляне.
И смяташ да не хапнеш салата или плод 6 месеца ли?
Според мен са ти малко упражненията. На колко ще ги разделиш?
15.10.18
14:40
Висок съм 171 см, тежа 63.5 кг, имам колит за това избягвам плодове и зеленчуци, и за това приемам бял хляб и ориз, а не картофи, бобови и тн. Смятан в един ден да правя всичките движения кофи, набиране, лег, тяга, клек и преса над глава. Три пъти седмично, понеделник, сряда и петък, по две тежки серии за всяко упражнение, така за седмица се събират 6 тежки работни серии.
За 63 кг храната става. И щом ще ги правиш всичките в 1 ден, упражненията са достатъчно. Вече може да се замислиш да слагаш и допълнителни тежести на упражненията със собствено тегло като ти олекнат. И набиранията пробвай различни хватове - успореден или на халки и се наблюдавай дали надхвата не ти създава някакви болежки. СЪщо и различни тяги пробвай, не само румънска.
Пий и някакви витамини - хем за апетит, хем и да не се разболееш от скорбут щом не ядеш плодове и зеленчуци.
Мнението беше редактирано от Димо на 15.10.18 15:21.
15.10.18
18:04
Добре, ще включа витамини, румънската я усещам по благоприятно и безопасно върху кръста ми, другата която мога да включа след време е частична (rack pulls) нея също добре я усещам, избрал съм си широк хват на набиранията, защото искам да си разширя гърба, в момента правя 2х10-12, когато мога да направя 2х12-15 ще добавя тежест, на кофите също мисля да добавя тежест!
казано от Васил Стефанов на 15.10.18, 18:04:
избрал съм си широк хват на набиранията, защото искам да си разширя гърба
Широкия хват НЕ е равен на широк гръб! Даже напротив.
15.10.18
21:31
казано от Васил Стефанов на 15.10.18, 18:04:
Добре, ще включа витамини, румънската я усещам по благоприятно и безопасно върху кръста ми, другата която мога да включа след време е частична (rack pulls) нея също добре я усещам, избрал съм си широк хват на набиранията, защото искам да си разширя гърба, в момента правя 2х10-12, когато мога да направя 2х12-15 ще добавя тежест, на кофите също мисля да добавя тежест!
Пробвай с раменнен хват или малко по-широк. И вместо да добавяш тежест, добави серии.
15.10.18
21:37
Най-добре почни 5х5.
16.10.18
10:00
5х5 не е ли повече за сила от колкото за маса, в момента се набирам доста широко, ще стесня хвата. Може да пробвам и подхват, при широкия брадичката ми стига до лоста, а при подхват, мога да се набера, докато гърдите ми опрат лоста. Искам да попитам също, пия по 2 кафета едно след друго преди тренировка и винаги ми помага да си подобря спортните постижения. Вредно ли е, пия го без захар, не консумирам енергийни напитки и коли, правят ме тревожен и не са много полезни, докато кафето ме тонизира, дава ми настроение и тонус.
16.10.18
10:10
“Някакви витамини” по никакъв начин не компенсират лошото хранене. Има буквално неизчерпаемо количество плодове, зеленчуци, кореноплоди, бобови, ядки и семена, които да включиш в храната си. В момента , консумирайки само бял хляб и варен ориз не получаваш абсолютно никакви значими хранителни вещества, освен чисти въглехидрати и то най- бързо усвоимите, с гликемичен индекс колкото кристалната захар.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.10.18 10:12.
16.10.18
10:36
В момента пиша това мнение от една клика. Имам записан час за гастроентеролог. Пълнозърнести хляб, овеса, бобовите култури, картофите ми причиняват разстройство и газове.Ако си позволя да хапна нещо подобно, на следващия ден ще ходя минимум 5 пъти до тоалетна. Въпреки че от ориз и хляба, пак ги има тези аномалии но с една идея е по добре. Също и доста често изпражненията са ми доста тънки понякога и съпроводени с обилно количество слуз. Често ми се и гади и трудно качвам килограми. Според мен е колит. Но гастроентеролога, ще каже. Да се надявам че не е нещо по сериозно. Иначе в миналото, 150 гр овес за закуска, а за обяд и за вечеря боб, леща, грах, черен хляб, картофи, но на този етап няма как.
16.10.18
10:54
Звучи като доста сериозно състояние. Добре си се насочил към лекар.
Как ти се отразяват варени плодове и зеленчуци- ябълки , целина и моркови, например? Варената/печена тиква е много благоприятна за стомашни неразположения. А зеленчуци като броколи, спанак и пр.? Консумираш ли ферментирали храни и кисело мляко за полезни бактерии?
16.10.18
11:07
От киселото мляко ме хваща разстройство, дори от половин кофичка. Дори тогава се засилва и слузта в изпражненията. След кофичка мляко, веднъж дори ходих голямо количество бяла слуз. Единствено съм добре, когато не се храня, днес за прегледа съм станал в 4 часа и още нищо не съм як, пак имам проблеми, но сравнително по малки. Надявам се да не е нещо сериозно
17.10.18
09:51
Ходих на лекар, оказа се синдром на раздразненото дебело черво. Изписаха ми смазмомен 3х1, някакви капки, забравих името, 30 минути преди хранене х20 капки и едно да на билкова основа при тежък запек. Каза ми че от него ще се изхождам нормално на сутринта. Започнах терапията от днес, газовете намаляха, изпражнението стана що годе нормално и болките в корема почти изчезнаха. Каза да се храня със всичко, само да избягвам пържено, много мазно и кисело и прясно мляко. Сега като бял човек, ще си направя на обяд салата от домати и краставици, мисля да изям и 1-2 банана днес. Благодаря на всички за отговорите и загрижеността! 🙂
17.10.18
10:11
Според мен опитай елиминационна диета за да разбереш кое как ти действа конкретно. Доматите са крайно дразнещи за стомаха. По-добре ги консумирай обелени и добре сготвени. Лекарствата само маскират симптомите, но те са временно решение и е невъзможно да те излекуват, единствено строгата диета може да държи нещата под контрол.
казано от Queen Cobra на 17.10.18, 10:11:
По-добре ги консумирай обелени и добре сготвени.
Аха...за да са по-кисели.
казано от Queen Cobra на 17.10.18, 10:11:
Лекарствата само маскират симптомите, но те са временно решение.
Е ,стига де.
17.10.18
11:16
Кисели са само ако ги солиш предварително или докато се готвят.
Готвен домат се соли чак когато изключиш котлона- стара сицилиянска поговорка.
😉
17.10.18
11:32
Не знам досега да има лечение на това състояние. То си е хронично и човек си живее с него. Спазмолитици и разхлабителни се пият няколко дни и това е. Майка ми е с такива храносмилателни проблеми - ами живее се, но ако не се ограничаваш, нищо не помага
http://medicalnews.bg/blog/2016/07/11/Д-р-Радислав-Наков-15-от-българите-имат-с/
17.10.18
16:27
Обелих днес два домата, не съм ги солил. Също хапнах и краставица, която също беше обелена. Салатата, като цяло беше без сол. Честно казано, най добре се чувствам от НВД-ВМ. Днес след обед предполагам е било от салатата, получих подуване и ходих до тоалетна разтройство. Изпражнението имаше и специфична миризма. До обяд бях добре, на закуска изядох 6 яйца+30 гр кашкавал запечени в 10 гр краве масло на керамичен тиган. Нямах проблеми, до обяд. Освен да започна ВМ-НВД, без ядки, плодове и зеленчуци, и да си купя някакви витамини за да компенсирам липсата на витамини!
21.10.18
20:06
казано от Васил Стефанов на 16.10.18, 10:00:
5х5 не е ли повече за сила от колкото за маса
Масата е право пропорционален резултат от силата.
По просто казано, ако подложиш тялото ти на прогресивно натоварване, с правилното хранене ще покачиш мускулната си маса, тъй като всяко едно човешко същество (от тази планета) притежава нещото наречено адаптация. Споко, няма да станеш плондер с 60 санта ръки.
Но преди да почнеш да правиш каквото и да е било, трябва да си оправиш ранъчката. Лошо хранене ще даде лоши резултати, също както и незапознаване на упражненията със свободни тежести.
Мнението беше редактирано от NotFatJustBalkan на 21.10.18 20:09.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече