Как да запазя теглото си?

Добър вечер! Благодарение на този форум и хората, които споделяха своите хранителни режими и диети свалих ненужни килограми, научих се как да тренирам и да подбирам храната си правилно, благодаря за което! От доста малка имах килограми за сваляне, това ми пречеше, но от известно време(7 месеца) аз промених това, което бях и се радвам. Само на 17 години съм и се подложих на трудна диета, която е доста ограничена от какви ли не храни, които според мои приятели аз трябва да приемам, защото израствам и имам нужда от тях. Но въпреки това се взех в ръце и от 63 килограма, които са много за моят ръст 1.54, аз достигнах 44 килограма, които според хора по-запознати от мен с хранителните режими е съвсем нормално, дори идеалното тегло за мен. Въпросът всъщност ми е как да запазя тези килограми, защото са ми казвали, че след като съм пазила тази строга диета, отпусна ли се малко и веднага ще кача предишните си, дори и повече. Ще помоля някой, който се занимава с това да ми помогне някак и да ми каже как и какви храни да приемам, за да ги запазя(нещо като примерно меню), благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Катерина Ненчева на 16.10.18 19:22.

16.10.18
23:45

Имаш ли представа по колко калории си приемала досега?
Принципно калориите трябва да започнат да се увеличават постепенно, докато стигнеш стандартната си поддръжка за активността и годините си.

Ако не знаеш колко калории си поемала, кажи какво и по колко си яла.

19.10.18
15:09

Използвай някой хранителен дневник и си записвай какво ядеш всеки ден.Така ще знаеш при колко калории запазваш сегашните си килограми.Факт е ,че почнеш ли с баничките и пиците ще се върнеш в изходна позиция.Аз от 2 месеца не си записвам какво ям но вече имам променени хранителни навици и продължавам да свалям мазнини и да качвам сила.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1