03.11.18
20:36
Предварително се извинявам за неграмотното си писание но в момента не ми е до граматика ):
Здравейте, имам проблем със свалянето на мазнините. На 18 години съм, тежа 68 килограма или 67 ( не знам точно защото се меря сутринта след като съм ял 3 яйца+ 100 грама овесени ядки и изпил 1 литър вода ) висок съм 166см, талията ми е 79 и има вече един проблем и това е че имам 16-18 процента подкожни мазнини и в същото време ребрата ми се броят ( вижте снимката ). Тренирам всеки ден имам и 4 дни кардио в седмицата и 4 дни силова но протеина е недостатъчен 135 като 60 от него идват от свинска кайма която е с 16 грама мазнини на 100грама и е 89 стотинки така че си правя извода колко е качествен. Да увелича протеина не става защото родителите ми не ми дават пари за добър хранителен протеин. Онзи ден исках да си купя протеин на прах с мой пари но направиха война и вече не знам от къде да го набавям. Въпроса ми е имали смисъл да продължавам с чистенето при това положение ? Имам и чувството че с всеки изминал ден мускулите ми казват сбогом.
Дали ако се храня с варен ориз, печени картофи, обезмаслена извара, 200грама месо ( някакво друго от горе- посоченото ), спанак, яйца, овесени ядки, зеленчуци и всичко да ми е до 2300-2400 килокалории ще мога да поправя това недоразумение с тялото си защото това ми изглежда грозно.
П.С : разговор с родителите ми за добро хранене не може да се води те са на принципа Алкохол》Цигари》Вредна храна》Липса на спорт = Щастлив и пълноценен живот.
Благодаря на всички се отзовали се на помощ : D
П.С : От фитнеса не се отказвам в никакъв случай.
Не, няма смисъл да продължаваш с чистенето, но не заради малкото протеин (той ти е напълно достатъчен, при сегашното ти тегло), а просто щото нямаш мускули. Дори и да изчистиш, няма да има какво да покажеш.
Качи 10-15 кг. мускули и ще изглеждаш в пъти по-добре, дори да си останеш 18% мазнини.
09.12.18
23:00
Нормалния процент подкожни мазнини е 15%/25% ако не се лъжа а относно свалянето няма
абсолютно никакъв смисъл просто имаш лош фен на долната част на корема/талията където явно е податливо на затлъстяване
( Крака от вис и руски усуквания помагат )
Но се вземи сериозно приемай повече протеин и като качиш
5/10 кг всичко ще се оправи.