Stairway to Health

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.11.18
11:05

Хм, аз използвам само меки моливи (вече 15 год.) , изключително евтини са, удобни, не се размазват, не изсъхват, не изтичат, изобщо с тях няма да имаш посочените проблеми.

27.11.18
11:13

Май не обясних добре. Става дума за стик с гелообразен крем за околоочния контур, а не за грим.

27.11.18
11:35

казано от Елена на 27.11.18, 11:13:

Май не обясних добре. Става дума за стик с гелообразен крем за околоочния контур, а не за грим.

О, ясно. Помисли , че е гел- очна линия. А кремче - за какво ти е? Няма никакви доказани ползи от мазането с каквото и да било- освен хидратацията. За съжаление нищо не може да спре мимическите бръчки освен филърите и пластичната операция.

27.11.18
11:37

Какъв е стикът (коя марка)?
🙂

27.11.18
11:39

Защото времето (годините) си оказват влияние и все си мисля, че някакъв крем поне ще хидратира външно, ако не друго. Вътрешно се хидратирам достатъчно.
Ползвам кремове откакто навърших 36 и още не мога да се ориентирам съвсем добре в марките и всичко. Иначе мимическите бръчки не ме притесняват чаааак толкова, ама ако може да се направи нещо... 🙂 До операции за някакви си бръчици чак не бих стигнала.

Атом, стикът беше Panda’s dream. Но не е виновна марката, а самият магазин.

Мнението беше редактирано от Елена на 27.11.18 11:41.

27.11.18
11:40

И аз като Мира за грим си помислих 😅 Какви са тези стикове и как ги ползваш? Търсих сега в гугъл и ми излязоха някакви гелове за кръгове около очите и подпухналост. Викам за липсата на сън ли да бориш с тях? 😅

27.11.18
11:45

казано от Кико Сан на 27.11.18, 11:40:

И аз като Мира за грим си помислих 😅 Какви са тези стикове и как ги ползваш? Търсих сега в гугъл и ми излязоха някакви гелове за кръгове около очите и подпухналост. Викам за липсата на сън ли да бориш с тях? 😅

Спя си, бе! 😄 По 7 часа си спя аз 🙂 Само дето ставам рано.
Как ги ползвам - мажа ги около очите 🙂)). Ама тия не стават за мазане, защото са с консистенцията на твърдо червило.

27.11.18
11:51

Интересно! Аз съм на 34, но ползвам също доста кремове. Козметичката, където ходя, твърди, че розовата вода била чудодейна вечер за лицето. Е, закупих естествено такава, но все забравям вечер и след душ се струполясвам да спя. В момента постоянно ползвам Eucerin като дневен крем. Понякога ходя и на масаж за лице, ако си го позволя. На снимките лицето ти изглежда много добре между другото.🤗

27.11.18
11:52

казано от Елена на 27.11.18, 11:39:

Атом, стикът беше Panda’s dream. Но не е виновна марката, а самият магазин.

Погледнах му състава (намерих някакви eye patches, не знам дали е същото) - изглежда добре, жалко че е изсъхнал 🙂

Но мисля, че специална грижа за около очите е напълно излишна, ако другата рутина е добре.
Ако искаш видим резултат, веднага - хиалуронова киселина на влажно лице (на The ordinary е доста добра). След нея - обичайните кремове, масла и тн.
Това е обаче само временна и повърхността хидратация.

Ако искаш истинска анти-ейдж грижа - ретиноиди (тук трябва доста четене за упортреба, форми и включване в рутина), витамин Ц (пак четене, но по-малко 😄) - или аскорбинова киселина директно, или някаква по-нежна форма (в патчовете на Пандата има такава) и евентуално пилинг с алфа и бета хидрокси киселини. Слънцезащита задължително. Кремове с пептиди. Или серуми с пептиди. Аргирелин и матриксил - при дългосрочна употреба са много ок за превенция. Има и други.
В никакъв случай спирт и сулфати в каквато и да е козметика.

Извинявам се за спама 🙂 Любима тема 🙂

27.11.18
11:54

казано от Кико Сан на 27.11.18, 11:51:

Интересно! Аз съм на 34, но ползвам също доста кремове. Козметичката, където ходя, твърди, че розовата вода била чудодейна вечер за лицето. Е, закупих естествено такава, но все забравям вечер и след душ се струполясвам да спя. В момента постоянно ползвам Eucerin като дневен крем. Понякога ходя и на масаж за лице, ако си го позволя. На снимките лицето ти изглежда много добре между другото.🤗

Много мерси!
Аз не ползвам МНОГО кремове - само един за около очите и един дневен, много лек. Грижата ми за лицето се изчерпва с миене сутрин и вечер, тия два крема и маска (у нас) два пъти в седмицата. И продукт за почистване на грим, когато ползвам грим. А лицето ми изглежда добре И ЗАЩОТО имам подкожни мазнини. Като посваля кг не знам как ще изглежда.

27.11.18
11:56

Уау, Атом, ти ме уби! 🙂
Много мерси за инфото. Ще го имам предвид.

27.11.18
11:59

Ох, майко мила. 🙂 Безумни пари на вятъра. Описаните от Атом малко на брой вещества, модерните специални мезотерапии, които вкарват вещества в дълбочина и филъри може да възстановят кожата, но с мазане с кремчета за ежедневна употреба не мисля, че нещо ще стане някога.

Козметиката не е храна , нито лекарство, което  освобождава компаниите от тежестта да доказват каквито и да е твърдения. На практика е напълно недоказуемо какво изобщо има е едно шишенце, стикче, кутийка , нито би могъл да се оплачеш, ако не действа.Освен пълноценен живот, хранене, голяма част си е до ген. Майка ми примерно няма видими бръчки, докато не стана на 50-55 год. и нито веднъж не се е мазала в живота си, защото е доста алергична. Други мои познати още на 20 имат и пачи крак и дълбоки назолабиални гънки.
Една статия с малко факти:

http://6nine.net/2016/02/12/защо-козметичните-компании-не-се-нака/

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.11.18 12:01.

27.11.18
12:02

Кобре, до ген е, до подкожни мазнини, до начин на живот и малко и до козметика. 🙂
Айде стига сме писали по тая тема. Благодаря на всички, ама май изчерпахме темата. 🙂

27.11.18
12:03

Е, в женски дневник какво да се обсъжда 🙂  Сори за спама , но си е интересна тема :*

27.11.18
12:03

Съгласна съм, на първо, второ и десето място е генът.
После идват другите неща.

27.11.18
13:41

казано от Atom на 27.11.18, 12:03:

Съгласна съм, на първо, второ и десето място е генът.
После идват другите неща.

С това се съгласявам напълно.
Като допълнение добавям, че абсолютно всички козметични продукти, са синтетични съставки, производни на петрола, които с нищо не допринасят за здравето на кожата, и са чист маркетинг. Дори био и натуралната козметика, има право да съдържа до 30% парабени и др.подобни.
Важна за кожата (както за цялото ни същество) е микрифлората, която, за съжаление, бива агресивно отмивана с прекалено чести пилинги и други подобни процедури, целящи да “почистят мъртвите клетки”, от които всъщност имаче нужда за известно време.

Мнението беше редактирано от Margi на 27.11.18 13:43.

27.11.18
13:54

Абсолютно вярвам, че с козметичните продукти не трябва да се прекалява. Никакъв смисъл няма.

Мисля си за една моя близка - на 68 години е, а кожата ѝ е много гладка за възрастта и изглежда на не повече от 50 - 55. За нея със сигурност знам, че не ползва никакви козметични продукти за лице. Друга моя близка - над 55 - ползва най-различни продукти за лице. Нейната кожа също изглежда много добре. Но не се знае дали е от козметиката. По-скоро е ген.
Аз вярвам, че по-скоро няма полза от един милион кремове и чудеса.

На мен ми харесва видът на кожата след маска - лицето “светва”. Иначе многото миене и ексфолиране на лицето изсушават и нараняват кожата и вместо да изпишеш вежди, с това прекаляване изваждаш очи. Така че - колкото по-полека, толкова по-добре.

И още нещо - ако трябва да се огранича до един - единствен продукт за лице, бих избрала качествен продукт за измиване на лице. Всичко друго смятам за optional.

Мнението беше редактирано от Елена на 27.11.18 14:34.

27.11.18
14:09

Мога много неща да напиша, но наистина не искам да спамя 🙂
Булшитът в козметичната индустрия, както във всяка друга, е мноооого добре развит и разпространен 🙂 Има и много митове.

Има много интересни четива и проучвания, читави източници. Супер вдъхновяващи поне за мен, екс - лабораторен - плъх 🙂
Наистина наука, а не на Гала серума 😄😄 или био крем със спирт (био) и черупки от кайсии за ексфолиране - тотал щета 🙂

27.11.18
14:18

казано от Atom на 27.11.18, 14:09:

Мога много неща да напиша, но наистина не искам да спамя 🙂

Може да си спамиш на воля. Явно е, че темата е интересна на много хора. 🙂

27.11.18
15:34

казано от Atom на 27.11.18, 14:09:

...
Има много интересни четива и проучвания, читави източници. Супер вдъхновяващи поне за мен, екс - лабораторен - плъх 🙂
Наистина наука, а не на Гала серума 😄😄 или био крем със спирт (био) и черупки от кайсии за ексфолиране - тотал щета 🙂

Когато и ако имаш възможност, моля те сподели, бих чел с удоволствие.

27.11.18
15:46

Ето няколко 🙂

https://accessmedicine.mhmedical.com/book.aspx?bookID=392#41138690

Тази женичка пише страхотно и много добре обосновано, затова разбираме и прощаваме рекламите:
https://labmuffin.com/surfactants-everywhere-aka-stop-terrified-chemicals/ - любима статия
https://labmuffin.com/fact-check-friday-what-does-retinol-do/ - кратко и ясно обяснение как ретиноидите се заиграват с колагена
целият блог е супер

От българските - задължително Надя, няколко рандъм линка:
http://www.infarmaciq.com/medicinska-kozmetika/
http://www.infarmaciq.com/category/измами-в-козметиката/page/2/

Иии стига толкова, че днес съм за уволняване 😄

27.11.18
16:36

И аз ще ги прочета с интерес.
За днес: 25 мин. йога за начинаещи, ден 1
Не виждам и една идея подобрение от вчера. Май ще въртя едно и също видео 10 дена. 🙂 Или просто ще мина на ден 2, ще си изкарам 30-те дни криво-ляво и после ще почна отначало, тъкмо вече ще съм посвалила някое и друго кило. 🙂
11400 крачки
2 часа общо чистене, готвене, прибиране на пране.

Закуска: като вчера, без ядките + 1 Бейбибел (20 г)
Обяд: телешки бургер (125 г), карфиол и броколи (към 350 г общо), 1/2 бурканче маслини, 1 с.л. зехтин, 1/3 царевица
Следобед: парче бяла риба (120 г) и 2 дребни ябълки;
Вечерта: салата (айсберг, рукола, краставица), 140 г сьомга, 180 г сладки картофи, 1 с.л. зехтин, 1 с.л. семки микс.
+ 3 оризовки 😄 Не са в сметките. 

май се поолях

Калории: 2215.
179В/117М/118П

Мнението беше редактирано от Елена на 27.11.18 21:50.

27.11.18
16:38

Продължавай, докато не го направиш и докато не го направиш добре.
Как ще надграждаш нещо, на което не може да минеш първо ниво. Давай смело!

27.11.18
16:41

Коремът ми пречи на мен, не друго. Не виждам как от утре ще престане да ми пречи. 🙂
Може би ще потърся някое друго йога предизвикателство - за хора с кг в плюс. 🙂 (вариант 1)

Така. Друго решение (вариант 2) - почвам да търся упражнения за мобилност и да включвам такива всеки ден. Продължавам да правя ден 1, докато не ми стане лесно.

Избирам вариант 2.

Мнението беше редактирано от Елена на 27.11.18 17:05.

28.11.18
07:15

Добро утро!
Паднах под 112.
Снощи бях извънредно гладна. Освен записаната храна, късно вечерта изядох и ок. 1/3 краставица, 1 морков и парче царевица.
От днес започвам да правя упражнения и сутрин, за да мога да се справя с Ден 1 на йога предизвикателството, което може да се казва Йога Ден 1, но при мен е все едно съм почнала направо от Ден 30 (толкова ми е трудно) 🙂))

На снимката - задачка за събуждане. Познайте изпълнителите и песните. 🙂
Успешен ден от мен!

Мнението беше редактирано от Елена на 28.11.18 07:39.

28.11.18
08:01

Red Zeppelin, Corn,Scorpions, Guns and Roses, Radio Head, Куин, Beаtles ... амa песните?! 🙄🤔

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.11.18 08:03.

28.11.18
08:03

Аз някои не ги познах. Всъщност познах една малка част - около 1/3. Keep trying 🙂 Добре се справяш!

p.s. Led Zeppelin 🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 28.11.18 08:04.

28.11.18
08:06

казано от Кико Сан на 28.11.18, 08:01:

Red Zeppelin, Corn,Scorpions, Guns and Roses, Radio Head, Куин, Beаtles ... амa песните?! 🙄🤔

“Twist and Shout” е на Бийтълс песента май.😀

28.11.18
10:17

1. Led zeppein
2. Corn
3. Scoripons, Rock you like a hurricane
4. Radiohead
5. Guns and roses, November rain
6. Queen, Somebody to love
7. Beatles, Twist and shout
8.
9. Michael Jackson, Earth song
10. Justin Bieber, Baby baby baby

За последното ползвах гугъл да видя на кого е песента. 🙂 ...мисля че са нацелили картинката на изпълнителя.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.11.18 10:21.

28.11.18
10:34

Много добре, Марги! 🙂 Позна повече от мен.
После ще напиша имената на другите песни, че сега искам малко да попревеждам, а и някой друг може да иска да се пробва. 🙂
Между другото, аз Corn ги знам само по име, както и Radiohead. Бийбър - и по физиономия. 😄 Така че нямаше как да им знам песните, де.

Така. Почнах със стречинга. Намерих едно хубаво видео, което се оказа точно като за мен: хем има предизвикателство, хем не е толкова трудно, че да ме откаже. Изкарах си го цялото - ок. 18 минути. Ще продължавам така: сутрин - този стречинг, следобед - йогата.  🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 28.11.18 10:37.

28.11.18
10:39

На Mihael Jackson името беше загадка. Направих асоциацията след като се сетих за името на песента. 🙂

28.11.18
10:54

Проблемът на тези видеа с йога и стречинг е, че се показват от хора, които никога не са страдали от липса на подвижност и нямат представа какво усещат нормалните хора, които тепърва се срещат с подобен вид движение. Не се дават адекватни мофификации, така че гледащите да не се контузят, а и самите демостриращи в 98% от случаите показват погрешна техника. Масата от гледащите (и изпълнпващи) дори не обръщат внимание на междинните етапи на позите. Виждат крайният резултат и просто имитират позата доколотомогат, без да имат нужния усет за тялото си, и в следствие на това възникват травми на мускули и сухожилия, или просто няма особен ефект.
По повод на изказването по-горе, че стречинг не е ок да се прави сутрин преди тренировка: 1. Ако се прави правилно, е добре да се прави по всяко време на деня; 2. Ако се прави неправилно, по добре изобщо да не се прави; 3. Ако тялото е тренирано и мускулатурата е силна и качествена и еластична, няма никакво знамчение - тялото винаги би било подготвено да извърши почти всякакви движения.

За да обобщя - почти 100% от това, което пише в интернет пространството по повод на йога и стречинг е пълен s**t. Ако искате тялото ви да се движи правилно, намерете си Айенгар йога преподавател, или много добър терапевт.

28.11.18
11:02

Ееее, какво е това лайно на Джъстин Бийбър... Потрес 🙂

28.11.18
11:03

казано от Margi на 28.11.18, 10:54:

Проблемът на тези видеа с йога и стречинг е, че се показват от хора, които никога не са страдали от липса на подвижност и нямат представа какво усещат нормалните хора, които тепърва се срещат с подобен вид движение.

Съгласна съм.

Не се дават адекватни мофификации, така че гледащите да не се контузят, а и самите демостриращи в 98% от случаите показват погрешна техника. Масата от гледащите (и изпълнпващи) дори не обръщат внимание на междинните етапи на позите. Виждат крайният резултат и просто имитират позата доколотомогат, без да имат нужния усет за тялото си, и в следствие на това възникват травми на мускули и сухожилия, или просто няма особен ефект.
По повод на изказването по-горе, че стречинг не е ок да се прави сутрин преди тренировка: 1. Ако се прави правилно, е добре да се прави по всяко време на деня; 2. Ако се прави неправилно, по добре изобщо да не се прави; 3. Ако тялото е тренирано и мускулатурата е силна и качествена и еластична, няма никакво знамчение - тялото винаги би било подготвено да извърши почти всякакви движения.

Хммм... Като за безплатни клипчета в Интернет - толкова 😄

За да обобщя - почти 100% от това, което пише в интернет пространството по повод на йога и стречинг е пълен s**t. Ако искате тялото ви да се движи правилно, намерете си Айенгар йога преподавател, или много добър терапевт.

Не знам къде да го търся тоя Айенгар йога преподавател в нашия малък град. Ще разпитам във фитнесите, където се водят и класове - може някой да познава някого, който да е специалист в тази област. Тук цените на тия услуги са много високи, но бих платила за няколко урока. Дотогава си продължавам с видеата и се надявам да НЕ се контузя. 🙂)

Мерси много, Марги. Както винаги - информирана и полезна.

Мнението беше редактирано от Елена на 28.11.18 11:04.

28.11.18
11:09

Ще се контузиш при многократно изпълнявано погрешно движение. В рамките на месец/два трудно можеш да се повредиш.
Иначе, цените на тези услуги не са ниски, да. А Айенгар йога класовете са доста по-скъпи от останалите, заради продължителното скъпо и много усилия изискващо обучение, но именно заради него, тази методика е толкова успешна и ефективна. За разлика от 3/4 месечните курсове.
Знанията и качеството струват много и се заплащат високо. От евтиното не можеш да очакваш много. Както по отношение на движението, така и с храната. 🙂

28.11.18
11:17

Така е. И е логично.

Последните години инвестираме в храната много повече средства от преди и купуваме възможно най-качествената храна, която можем да си позволим.
Същото трябва да е и за спорта, особено когато става дума за научаване на правилна техника. Трябва ми време да помисля и да проуча нещата. Реално го виждам да започна с уроците от началото на 2019 г.
Благодаря отново.

28.11.18
11:34

Открих! Има една оторизирана преподавателка по Айенгар йога във Фрибург (където живея аз) и няколко такива в Берн, който е на 20 минути с влака. Тия дни ще напиша няколко имейла за информация.

(Беше много по-лесно, отколкото очаквах. 🙂)

Мнението беше редактирано от Елена на 28.11.18 11:34.

Bart Simpson

28.11.18
13:19

Понеже зачекваш имена на песни в ичето дневника ето още няколко предложения:
Run to the health
It’s my health
Soldier of health
Health on
No woman, no health
Etc…....

28.11.18
13:33

Bart Simpson, ше ма скъсаш от смях 🙂
Някои от предложенията много ми харесаха. Верно е, че променям името на дневника през два дена, но това е защото търся най-подходящото, а и нещата се променят в движение, с осъзнаването на разни неща. 🙂 Това, дето е No woman, no health е по-логично да е No health, no woman, ама влиза леко в категорията черен хумор.
Тенкс за предложенията! 🙂

Така. Да взема да напиша днес какви съм ги свършила:
- 18 мин. стречинг и ме очаква ден 1 от йогата.
- писах на една инструкторка от Берн, да видим кога ще върне. Звънях и на тази във Фрибург, но й е изключен телефона. Пак ще се пробва.

Храната:
1. обичайната закуска + 100 г боровинки;
2. 170 г бяла риба и 50 г риба тон от буркан, 310 г карфиол, 2 лъжици зехтин;

Песните, които не бяха отгатнати:
1. Stairway to heaven
2. Freak on a leash
4. Paranoid Android
8. Боб Марли - No woman, no cry.

🙂

Мнението беше редактирано от Елена на 28.11.18 13:37.

28.11.18
13:37

казано от Елена на 28.11.18, 13:33:

8. Боб Марли - No woman, no cry.

🙂

😂😂😂
Никога нямаше да отгатна.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1