13.11.18
15:28
Здравейте,имам няколко въпроса спрямо изчистването на мазнини,с минимална загуба на ММ.
Така...тренирам 5 пъти седмично,силови требировки(главно вдигане на тежести,кардио 1-2 пъти седмично),не спазвам строг режим,ям много протеин и съм намалила мазнините приемам близо 2100 калории на ден в съотношение на макросите 40-въглехидрати,34 протеин и 26 мазнини. Целата ми от няколко месеца насам беше да покача ММ и успях,въпреки,че тялото ми много лесно губи мускул и е склонно към омазняване. 165 см съм висока,тежа 53 килограма...желанията ми са чиста ММ и релеф ...за момента имам малко мазнини за чистене и въпросите ми са:
За какъв период от време да схм в дефицит,ако искам да изчистя с минимална загуба на ММ?
Колко кардио да правя?
Близо колко калории да приемам дневно?
Много благодаря за отговорите ви предварително.
Темата беше редактирана от Анета Ненова на 13.11.18 15:28.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим16.11.18
01:14
Качвал-а......
16.11.18
10:33
Няма точна формула “за какъв период от време да съм в дефицит”. Започваш да режеш малко от въглехидратите през определен период от време и си следиш нещата, докато не постигнеш желания резултат.
Мнението беше редактирано от Филип Недялков на 16.11.18 11:03.
2100 калории за 53 кг не са ли малко множко? Ако искаш да чистиш трябва да си в калориен дефицит което в твоя случай означава под 1600 калории.
09.01.19
19:42
казано от Филип Недялков на 16.11.18, 10:33:
Няма точна формула “за какъв период от време да съм в дефицит”. .
)) я па ти, как да няма! Има и още как 🙂
09.01.19
19:47
Бобчо е поредноя обикалящо- ръсещ мъдрост.
Странно как, като се позаседиш тук и се наблюдава една цикличност.
Предния.беше някакъв капитан май, вегана.
Мисля че може да се изведе формула кога ще се появи следващия мъдрец.
Като не забравям, че и аз съм част от всичко това.
казано от Bart Simpson на 09.01.19, 19:47:
Бобчо е поредноя обикалящо- ръсещ мъдрост.
Странно как, като се позаседиш тук и се наблюдава една цикличност.
Предния.беше някакъв капитан май, вегана.
Мисля че може да се изведе формула кога ще се появи следващия мъдрец.
Като не забравям, че и аз съм част от всичко това.
Момичето иска да чисти. С параметрите, които е дала и с 2100 калории е в голям излишък, дори да се скъса да тренира. Какво нередно съм казал?
Здравей, Ани! Добре звучи това, което правиш. Но това не звучи добре: “165 см съм висока,тежа 53 килограма”. Или си skiny fat, или имаш тук-таме омазняване, което само ти си го виждаш и е опасно. Ако искаш качи снимки, защото не ми звучи реално какво имаш да чистиш, пък даже и си качила ММ. Аз на тази височина имам активно тегло около 50 кг, което означава, че на 53 кг.ще съм мъртва или на легло.
Не само според тренировките, а според дневната активност можеш приблизително да си сметнеш калорийния баланс. От него вадиш около 20%, но не твърде много. И така караш с месеци - това е моят съвет за време. Зависи и колко имаш да чистиш. Можеш да направиш една-две паузи около баланса за около седмица, колкото психически да си ОК.
Според мен на 165 см.(колкото съм и аз) 2100 калории са ти баланса в тренировъчен ден и ниска-средна активност(6000-8 000 крачки на ден), но това е ориентировъчно.
Ако искаш по-точно число, аз залагам на около 1700-1800 за чистене, но мисля, че това е за бавни резулатите (1-2 кг.мазнини месечно). Което и според мен е по-добре за кожата, организма, нервите и всичко.
Няма да изгубиш мускулна маса, щом продължаваш с тренировките.
Мнението беше редактирано от Radost на 20.01.19 19:37.
20.01.19
22:58
Радост, при всеки е строго индивидуално това, как изглежда, колко е висок и колко тежи.
Не знам на теб, кое, как ти звучи, но аз съм висока 163 см и когато бях на 20, до късните ми 30 години, поддържах 47-49 кг. Бях нормална млада жена, по-скоро слаба, но не кльощава. Тренирах спортни танци и никога не съм била на “диета”, напротив, винаги последното ми хранене е било след 23:00 часа, когато след късна тренировка, омитах по половин тава ядене.
Започнах да тренирам с тежести преди 4-5 години и качих до 52-53 кг, които поддържам в момента без да броя калории и абсолютно без до гладувам дори със силни алкохолни залитания.
При мен разликата от 1-2 кг е както при друг 10-15 кг-огромна. На 50кг изглеждам нацепена, с вени, на 52 кг, плочките ми са под прикритие.
Така че, да се правят обобщения от рода на: при 165 височина, трябва да си еди колко си кг, с еди колко си кг мускулна маса и да приемаш найсе калории, или си скини фат или бла бла, е най-малкото неразумно и подвеждащо.
Има жени с моята височина, но с поне 5-6 кг, по тежки, които изглеждат, точно като мен, така че всичко е тооооолкова относително. При мен лек дефицит, за няколко дни и малко повече смени на работа, оправят нещата, при друг се изискват много повече усилия.
Единственото, което е ясно, е че без усилие и най-вече ПОСТОЯНСТВО, нищо няма да се промени. Труд му е майката и няма кратък път, който да е довел някого, до нищо хубаво.
Това са моите 5 стотинки.🍷
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече