ВМ-НВХ и покачване на мускулна маса.

Здравейте!
Извинявам се ако има писано по темата, но след няколко дена в търсене на отговор не успях да намеря такъв. Историята е следната. След много лутане между всякакви режими и диети, най- накрая намерих режима, с който се чувствам страхотно психически и физически (вм-нвх). Докато тренирах вкъщи с  15кг дъмбели мисля, че всичко вървеше страхотно, но резултатите не бяха това, което исках и очаквах. От два месеца съм редовен във фитнеса 6 дена подред. Тренирам отделни мускулни групи а не кръгови тренировки, та тук идва същината на въпросът ми. Възможно ли е с високо мазниния режим да покачвам мускулна маса? Спазвах го доста време близо година. От месец не съм на него защото доста приятели ме посъветваха да включа въглехидрати за да има растеж на мускулите, НО освен че не виждам видима разлика се чувствам супер зле и като плондер. Ям плодове, но приема на захар каквато и да е тя ме прави супер ленив и муден и ми се спи постоянно, нещо което докато бях на вм го нямаше. Не се тъпча с вафли и торти. Нещото за което си мисля аз е дали да не спазвам вм но да включа боб, ориз и леща като въглехидрат, но тогава няма да е вм режим и не знам какво ще се получи като резултат. Ако ям плодове те развалят идеята за кетоза. На доста места чета че вм не е подходящ за трупане на мускулна маса, дори и тук, аз пък съм на друго мнение и накрая реших да се допитам до някой и да се спре това лутане между режими.

09.12.18
16:38

Здравей.
Може пък да ти е от полза.

https://www.bb-team.org/articles/908_ravnomerno-balansirana-dieta-rbd

09.12.18
17:00

Здравей😊
Аз бях на стриктно ВМ НВХ около 5 години. Едновременно със започването му, започнах и да тренирам с тежести. Първо с тренировки у дома и когато прогресирах до толкова, че домашните тежести не ми стигаха, започнах да тренирам три пъти седмично в зала и ходех поне два пъти на Муай Тай.
Първата година качих (добавих) може би 99% от сегашната си мускулна маса, която дори и с мижавите си тренировки в последните две години, успявам да запазя. Единствените ми залитания са твърдо алкохолни, а основният въглен е от някой банан, сладки картофи или оризовки и то около тренировки.
Имайки предвид, че съм жена и на 44г и при мен ВМ НВХ работи чудесно, при теб ако се чувстваш по -добре на ниски въглени и особено без фруктоза, не виждам никаква пречка с хубави тежки тренировки, да качваш мускул, не по-бавно от всякакъв друг режим.
Все пак това как се чувстваме, усещаме и виждаме като резултат, в крайна сметка е водещо и по-важно от мненията и съветите, които ни дават.
Успех! 😊

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 09.12.18 17:02.

09.12.18
19:29

Най-важното е как се чувстваш. Въглехидрати все ще си имал от зеленчуци, дотолкова, че да не е крайно. За два месеца натурално хранене какъв мускулен разтеж очакваш? Може би имаш, но още не е силно видимо.

Аз по скоро се чудя дали с ВМ ще има този ефект който търся. Знам, че нищо няма да стане за два дена. Просто ме искам да си губя времето в режим с които тренировките ми няма да имат резултат. Отделям доста време за тях и искам да е оправдано. 🙂

Можеш да качваш мускулна маса с всеки един начин на хранене, стига той да съдържа достатъчно протеин и достатъчно калории. Макар на теория храненето богато на въглехидрати да действа малко по-благоприятно за покачването на мускулна маса, то на практика тази допълнителна полза е минимална.

Ако въглехидратите могат да ти помогнат с нещо, то е най-вече откъм спортна производителност, и то само в специфични ситуации. За покачването на мускулна маса обаче, както споменах, двата основни и най-важни фактори са ти протеинът и калориите.

Та, щом се чувстваш добре при нисковъглехидратен начин на хранене, следвай него. Не губиш нищо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1