Изкривен гръбнак следствие от Дископатия

12.12.18
17:54

Здравейте на всички.
Стреснат съм , защото след ремонтни деиности удома и пресилини коремни преси, една сутрин получих много силни билки в кръста. Доктора ми каза: дископатия.
ОК стореното-сторено. От тук нататък ще внимавам, опитвам да спазвам пълноценен режим на хранене и активност, и според мен чрез чисто природни средства и правилни упражнения може би ще възтановя част от проблема.
В момента съм на терапия за 1 седмица: милигама и дексофен. Биха ми инжекция флостерон. Болката леко отшумя и не съм толкова скован, но при резки движения е ад все още.

Проблема обаче който много ме плаши е, че съм с изкривена стойка. На рентгеновата снимка ясно се вижда как гръбнака ми не е в нормалното си право положение (погледното в гръб), а е кривнал леко наляво и нагоре. Доктора ми каза, че това е защото мускулите подпират положението един вид, и ще се нормализира след известно време, не разбрах колко точно.
Възможно ли е никога да не ми се изправи гръбнака, след такава травма?
Какво бих могъл да правя, за да подпомогна изправянето на гръбнака ми.

Добавям линк към ретгеновата снимка. https://www.dropbox.com/s/4xawwas2tve9b5o/069F5B99.jpg?dl=0

П.П1: Простете за правописните грешки,
П.П2: На 31г. съм 60 кг. Обичам да тичам.

Поздрави!

13.12.18
22:10

казано от Владо Василев на 12.12.18, 17:54:

П.П2: На 31г. съм 60 кг. Обичам да тичам.
Поздрави!

На 31 г. си и само 60 кг? Не ходиш ли на фитнес? А колко си висок?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1