16.12.18
05:59
Здравейте!
Решил съм скоро да започвам фитнес, тъй като искам да кача тегло.
В момента съм 1.80 и съм 57-58кг.
Режимът ми не е от най-нормалните, тъй като през нощта съм буден, а сутрин спя, но се надявам, че със започването на фитнеса ще се уморявам достатъчно, за да си лягам рано и да вляза в някакъв режим.
Ям 2-3 пъти дневно.
Стремя се да стигна поне 65кг или някъде там.
Още в началото не мисля да започвам с добавките, а първо да тренирам 2,3 месеца и евентуално тогава да започна да ги пия. Въпросът е към каква марка да се насоча.
Взех пробно една доза протеин от Animal Whey с вкус на шоколад, за да пробвам как е на вкус и ми хареса като цяло.
Гледам, че има малки разфасовки и се чудя дали да не започна с такъв протеин, тъй като 1.8кг ми се виждат доста.
За креатин никога не съм мислил, тъй като в началото мислех само протеин да пия.
Знам, че ще ме съветвате да наблегна повече на храната и да ям по-често, но е трудна работа. Най-малкото, че закуската винаги я пропускам, защото нямам навика да ям сутрин, а и не винаги има как от бързане за работа.
Един вид, ако има как с шейк протеин сутрин да замествам закуската, а останалото вече ще се старая да си го набавям в обяда и вечерята.
Благодаря предварително!
16.12.18
13:05
Храната ти ще е критична и очакваш някакви си шейкове да оправят положението....
16.12.18
17:36
казано от Hustle на 16.12.18, 13:05:
Храната ти ще е критична и очакваш някакви си шейкове да оправят положението....
Мисля да наблегна на храненията, но закуската ми е проблем.
Трябва сутрин да сс науча да ставам, че да закусвам. Иначе пропускам закуската в сън.
16.12.18
18:03
Не закусвай и направи останалото (храна, тренировки, сън) както трябва. Има и такъв вариант... че и пари за протеин на прах ще бъдат спестени.
17.12.18
21:28
Абсолютно - не е задължително да закусваш и има варианти да си набавиш необходимите калории в другите хранения.
Протеин на прах е излишен. Направи си дневник тук, за да следиш храната, защото и аз предполагам, че по нея ще има какво да се работи. 🙂
Със сигурност трябва да започнеш да си следиш калориите и макросите. Определи си калорийния баланс и при колко качваш, пример Калкулатор
Започни с Myfitness Pal и с времето ще се научиш. Килограмите наистина са ти малко и е добре да започнеш да ядеш качествена храна(месо, яйца, зеленчуци) в по-големи от сегашните ти количества явно. Закуската не е задължителна нито за сваляне, нито за качване, както и протеина. И 3 дози на ден да взимаш, не си ли вдигнеш храната, нищо няма да се случи. Тренировките ествествено са си хубаво нещо и може да пробваш базовите упражнения 2-3 пъти седмично. Тук в сайта има море от тренировъчни програми и съвети.
Мнението беше редактирано от Radost на 17.12.18 21:56.
18.12.18
17:01
Ще се опитам тогава без закуска и протеин на прах.
От една страна не искам да пия, защото с бъбреците имам премеждия и да не стане нещо по-зле. Макар, че четох, че не е толкова проблем, ако пия повече вода(което е задължително, ако пия протеин).
Като започна с тренировките ще направя дневник и ще почна да си следя калориите.
Най-трудно ще ми е да се преборя с яденето. Засичал съм си до колко калории дневно стигам и едвам 2000 минавам и то с ядене на сникърси и подобни работи.