Постоянство

17.12.18
16:03

Привет бб тиймъри 🙂
Решението ми да си направя дневник тук е породено от желанието ми да се запозная и да общувам с хора,които имат сходни с моите интереси - здравословно хранене и спорт.
Аз съм на 27 години. Имам проблеми с килограмите си,които са от най-ранна детска възраст. Януари месец тази година ударих впечатляващите 87 кг. , които при ръст 170 см. не бяха точно привлекателна гледка. Хубавото поне е,че качвам равномерно навсякъде,така че нямам някоя зона,която да се откроява ярко. След корекция на храненето си,към днешна дата килограмите вече са 78. Естествено пак са доста,но продължавам да свалям.
Не обичам особено месо,но се старая да го включвам редовно в менюто си. Ям основно яйца,кисело мляко,пилешко месо,плодове и зеленчуци.Пия много вода:между 3 и 5 литра дневно.Алкохол не пия,само по чашка вино понякога. Имам слабост към сладкото и тестяното. Ежедневието ми е активно ( работя в ресторант ), имам движение. Ходя на фитнес,но ми липсва постоянство. Правя най-често лицеви опори ( все още от колене ) , клекове със собствени килограми и упражнения за горна част с дъмбели. Целите,които си поставям с този дневник са следните :
1. Да сваля още 10 килограма
2. Да поработя върху самодисциплината и постоянството си
3. Да си записвам редовно храната,защото някъде греша
4. Да се отуча от отвратителния си навик да ям буквално преди да си легна да спя

Пожелавам си успех и довечера започвам с отчета 🙂

17.12.18
20:12

Ето го и отчета за днес.
Храна: към 14 часа: 2 филий пълнозърнест хляб с 2 парчета пуешко филе и 2 яйца на очи + 1 домат,1 мандарина
към 19 часа : 1 доза протеин с кофичка кисело мляко и 1 банан
към 21 часа : 400 грама зеленчуци с ориз и 100гр. пуешко филе

Почивен ден ми е,но цял ден бях по задачи и малко хаотично беше. Фитнеса ми беше 30 минути ходене на пътека със скорост 6 и наклон 15 %. Изпотих се доволно. Май малко множко ми станаха въглехидратите днес...
Ако правилно смятам калориите са около : 1200-1300
Съня беше 9 часа, водата около 3-3,5 литра + 2 кафета

Мнението беше редактирано от Калория на 17.12.18 20:13.

17.12.18
20:31

Здравей и добре дошла.
На мен храната ти ми изглежда добре (предвид факта , че до 14h не си яла нищо).
А това с водата как ти се получава 🙂? И аз гледам да пия около 3л , но ми е трудно.

Мнението беше редактирано от Get Fit на 17.12.18 20:37.

Добре дошла и успех! 🙂

17.12.18
21:48

Добре заварили 🙂
Честно казано това с пиенето на вода не ми коства усилия. Аз обичам да “надигам бутилката “, нещо като навик ми е. Въпреки че съм доста капризна и ако не е минерална или изворна,абсурд е да пия вода от чешмата примерно...
Мария,твоята трансформация е много впечатляваща.Адмирации. С кое приложение си следиш макросите?

17.12.18
21:57

казано от Лиляна Георгиева на 17.12.18, 21:48:

Мария,твоята трансформация е много впечатляваща.Адмирации. С кое приложение си следиш макросите?

Благодаря.Имам още много работа , но ...
Приложението е MyFitnesspal. Многое добро .Има голяма база данни.

18.12.18
13:49

Здравейте (:
Бързам с отчета за днес,тъй като съм на работа от 17ч. и после няма да имам време и желание.
Днес сутринта пих кафе и се метнах на фитнес. Загрях и се разтегнах.
След това направих 6 сета по 4 повторения сумо тяга с 30 кг.
Лицеви опори 5 сета по 4 броя стриктни. Знам,че не е много впечатляващо,но преди месец не можех да направя и една лицева. Започнах с лицеви от колене,като постепенно увеличавах броя и сетовете. Много се гордея със себе си 🙂) Трябва само да наблегна на това да ги правя с по-прибрани към тялото лакти.
Продължих тренировката с 4 сета на машината за дърпане за гръб. (скрипец) 1 сет с 4 повторения с 39 кг. , и 3 сета по 8 повторения с 32 кг. След лицевите обаче мн ми тежеше и се затрудних. Завърших с 3 сета по 10 повторения клекове само с лост (около 10тина кг.)

Храната :
към 12.00ч (след фитнеса) : 4 яйца на очи,90 гр. пуешко филе,1 филия пълнозърнест хляб и 1 домат ; доза протеин във вода
по-късно на работа (към 18ч) планирам да ям пилешко филе на скара ( една пеперуда), 1 банан
към 21-22ч. една шопска салата (ако съм много гладна)

Сънят беше 9 часа. Водата ще е около 4 литра + 2 кафета.
Ако има някакви отклонения ще едитна отчета своевременно 🙂
Прилагам и няколко снимки от фитнеса. Ръцете ми са ужасно дебели :(

Мнението беше редактирано от Калория на 18.12.18 13:52.

19.12.18
20:21

Уха,вчера се придържах към менюто,само дето вечерта чийтнах с 200 гр. пуешко филе преди да си легна,че бях зверски гладна.
Днес имам брутална мускулна треска на краката и рамената. Бях и дневна смяна на работа,така че фитнес нямаше. ( не че мога и да се мръдна де... )
Храната :
Към 9.00ч една доза протеин ,разтворен във вода
Към 11.30 пилешко филе ( една пеперуда) на туч с авокадо (намачкано на пюре) и домат,1/2 царевица и малко броколи на пара (1-2 цветчета)
Към 17.30 още една доза протеин,разтворен във вода
Към 20.00 зеленчуци с ориз 350 гр. с 4 бр. пуширани яйца (като се разтече жълтъка върху ориза беше мммм ) и 3 мандарини

Много ми се вижда храната и не ми се смятат калории,за да не ми стане лошо ;д Предполагам,че от това че спах само 6 часа компенсирах с храна.
Та сън 6 часа, вода има няма 3,5 литра + 2 кафета ( е то аз и протеина си разтварям в 0,5 л вода,ама това не го броя )
И не разбирам какъв е тоя зверски глад точно преди да си легна.. Някой със сходен проблем ? Мисля,че калориите са ми достатъчно и балансирани и изведнъж бууум - преди да легна ми стърже корема.. (или мозъка ?! )

19.12.18
20:43

Здравей!
Трудно е да се каже нещ за храната, защото не си писала количества -едни пилешки гърди могат да са 400 гр. сурово тегло да речем, което ще е стабилна порция , а може и да са много по-малко. Едно авокадо е около 250 гр., което е чудесна порция полезни мазнини, но малко ме съмнява, да си изяла цяло. Опитай да включиш повече зеленчуци в хранене- поне 300-400 гр. на порция, вместо 1-2 розички както пишеш. Не носят много калории, но ще те държат мааалко по-сита.
Каква е причината да пиеш протеин два пъти на ден, вместо някаква храна?

19.12.18
22:11

Здравей  Queen Cobra,

Количеството пилешко месо е максимум 150-180 грама. Повече от това нито искам,нито мога да изям. Пия протеина за да си набавям дневната доза протеини,защото както споменах не обичам да ям месо. Пък и ми харесва на вкус и задоволява желанието ми за сладко. И уж подпомага възстановяването след тренировка. Иначе ям два пъти ден,обикновено пропускам закуската и ям 4-5 часа след ставане.

20.12.18
22:41

Отчета за днес.
Събудих се изморена и с остатъчна мускулна треска. Отидох въе фитнеса и всичко ми тежеше. Правих biceps cyrl 4 сета с 7,5 кг в ръка,по 10 повторения на ръка. После редувах седем сета коремни (на вдигната пейка) по 10 повторения със 7 сета дърпане на скрипец с 25 кг. 10 повторения.

Храната :
Към 11.30 доза протеин във вода
Към 13.00 омлет с 4 яйца,10 гр. Масло,50 гр. Шунка и зелен лук + 2 домата
Към 16.00 доза протеин,разтворен в кофичка кис.мляко + 2 малки банана
Към 22.00 телешки суджук на скара (към 100гр. )

Водата е около 3 литра,съня е 7,5 часа

Edit чийтнах преди лягане с 2 филийки пълнозърнест хляб

Мнението беше редактирано от Калория на 21.12.18 11:10.

Привет, ако искаш да намалиш протеина на прах на една доза на ден, но и да си хапваш сладко, можеш да тестваш с извара и подсладител стевия + малко нарязан плод и канела, става супер кремче 🙂

21.12.18
19:34

Това за глада преди лягане, мисля, че след една-две седмици тялото се адаптира и не се усеща толкова. Допълнително има разни добавки с мелатонин—обмислям да пробвам, но за сега не ми се е налагало.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.12.18 19:34.

22.12.18
08:11

казано от Ина Илиева на 21.12.18, 15:53:

Привет, ако искаш да намалиш протеина на прах на една доза на ден, но и да си хапваш сладко, можеш да тестваш с извара и подсладител стевия + малко нарязан плод и канела, става супер кремче 🙂

Привет и благодаря за идеята. Не се бях сетила за нещо такова и отново ще бъде добър източник на протеин 🙂

22.12.18
08:19

Отчета за вчера.
Тренировка :
Сумо тяга 5сета по 4 повторения @ 30кг.
Клек с лост 3 сета по 8 @ 10 кг
Стрикна раменна преса от стоеж 5 сета по 8 @ 14 кг. ( два дъмбела по 7,5кг в ръка )
Лицеви опори 5 сета по 4 пълни
Машина за вътрешната част на ръцете 5 сета по 8 @ 20кг.

Храна:
Към 10.3 доза протеин във вода
Към 12 филийка хляб типов,50 гр.жарена шунка,5 варени яйца + 1 домат
Към 16 доза протеин в кофичка кис.мляко + 1 малък банан
Към 22.3 телешки суджук,1 филийка хляб +2 малки банана

Сънят 7 часа. Водата около 3,5 литра.

А днес сънят е даже по-малко. Супер досадно ми е минаването от втора на първа смяна...

22.12.18
11:48

казано от Лиляна Георгиева на 22.12.18, 08:19:

Отчета за вчера.
Тренировка :
Сумо тяга 5сета по 4 повторения @ 30кг.
Клек с лост 3 сета по 8 @ 10 кг
Стрикна раменна преса от стоеж 5 сета по 8 @ 14 кг. ( два дъмбела по 7,5кг в ръка )
Лицеви опори 5 сета по 4 пълни
Машина за вътрешната част на ръцете 5 сета по 8 @ 20кг.

Храна:
Към 10.3 доза протеин във вода
Към 12 филийка хляб типов,50 гр.жарена шунка,5 варени яйца + 1 домат
Към 16 доза протеин в кофичка кис.мляко + 1 малък банан
Към 22.3 телешки суджук,1 филийка хляб +2 малки банана

Сънят 7 часа. Водата около 3,5 литра.

А днес сънят е даже по-малко. Супер досадно ми е минаването от втора на първа смяна...

Мисля , че Queen Cobra е права нямаш зеленчуци в менюто си.Освен домат и краставица други зеленчуци хапваш ли?
Тренировките и те изглеждат хаотични.Следваш ли някаква програма или на момента решаваш какво да тренираш?
Иначе поздравления изглеждаш сериозна и отговорна откъм хранене и тренировки.И с интерес те следя 😉

Мнението беше редактирано от Get Fit на 22.12.18 11:51.

23.12.18
09:49

Мисля , че Queen Cobra е права нямаш зеленчуци в менюто си.Освен домат и краставица други зеленчуци хапваш ли?
Тренировките и те изглеждат хаотични.Следваш ли някаква програма или на момента решаваш какво да тренираш?
Иначе поздравления изглеждаш сериозна и отговорна откъм хранене и тренировки.И с интерес те следя 😉

Благодаря за интереса 🙂 Напоследък наистина не ям други зеленчуци освен домат и краставица. Обичам блоколи и зелена салата,но избирам това което става по-лесно и бързо 🙂 Но ще коригирам приема на зеленчуци.
А относно тренировките - един мой близък приятел,който се занимава с кросфит ми дава насоки. Според него на първо време трябва да акцентирам на лицеви,коремни,клекове и по-лесни движения и постепенно да добавям нови. Но в момента той не е в България за да ми следи прогреса и наистина хаотично ми се получава понякога. А и всеки път се сдобивам с доста силна мускулна треска. От следващия месец ще тренирам с фитнес инструктор най-вероятно,защото освен самите упражнения често имам и проблем с изпълнението им. Примерно когато правя тяга си изгърбвам раменете долу ии после ме боли кръста.

23.12.18
09:58

Отчета за вчера.
Почивка от тренировка. Но не и почивка от работа ;д
Храна :
към 12.30ч около 100гр. свинско бонфиле на скара с печени зеленчуци (1/2 картоф,тиквичка и морков) и сос братенджус, 3-4 домашни сладки
към 18.00ч. зелеви сърми с кълцано месо ( 4 бр. малки) и 150гр. лозови сърмички с булгур и стафиди, пих и чаша горещ шоколад
към 23.00 една филийка пълнозърнест хляб с един резен пуешко филе
Сънят беше 7 часа,водата 4 литра + 2 кафета
Сега като си видях отчета храната нещо малко ми се вижда,да не говорим че и протеин съм забравила да пия... Ще си изтегля myfitness pal да си следя макросите. Като цяло нещо не съм доволна... ( не че това не е обичайното ми състояние де)

27.12.18
15:15

Привет и Весели Празници на всички 🙂)
Последните 5 дни нямах време за отчет или тренировки :( Най ме е яд за тренировките де. На 24ти и 25ти фитнеса не работеше,а тези дни ни смазват от банкети и фирмени партита. Поне бягането по стълбите на ресторанта,в който работя може да мине за някаква физическа активност 😄 Как да е,нямах време дори да преям тази Коледа... Минус 2 кг. съм - вече са 76,но мисля че се дължи главно на това,че забравям да ям. На бъдни вечер на отрупана маса пощих само някакви сурови ядки,боб салата и маслини. (скарване с половинката ми уби апетита и настроението). На 25ти ядох две конски кюфтета и 1/2 парче торта,кисело мляко. Вчера бях на зелена салата с риба тон,сандвич с пуешко филе и кисело мляко с банан.
Днес : 200 гр. салата с цвекло и морков,200 гр. боб салата и 600 гр. задушени броколи с масло и сол. Олях се с броколите ,ама мнооого ги обичам и като почна да ги ям просто не мога да спра 😄
Снощи един приятел ми прати гифче,на детенце на което му дават киндери,рафаело и се мръщи..ноо като му сложиха купичка с броколи награби лъжицата ;d че и аз така..
От утре пак се връщам към фитнеса 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1