Зачервяване на кожата от Л-карнитин

Здравейте!
Онзи ден си купих Л-карнитин, който да комбинирам с фет бърнър. Пия бърнъра на гладно сутрин, след около 20-30 мин пия Л-карнитин на BiotechUSA, разтворен във вода, обаче кожата на ръцете ми се зачервява, както и тази на лицето... Също така ми става и мноооого топло. Пила съм един разтворим на таблетки във вода и съм нямала проблеми.
Може ли да се избегне този страничен ефект и дали не е защото пия бърнъра и л-карнитина горе-долу по едно и също време? Приемам всякакви съвети.

Темата беше редактирана от Биляна Сергеева на 18.12.18 11:24.

По всяка вероятност не е от л-карнитина, а от другия продукт. Можеш ли да споделиш и неговото име и производител?

18.12.18
12:17

Бета-аланина на някои хора действа така.

Бърнърът е отново на “BiotechUSA” Brutal blade.
Зачервяването ми се появява, след като изпия Л-карнитина, от бърнъра преди това ми няма нищо. Може би трябва да пробвам да пия сутрин само бърнър, а към следобеда преди тренировка да пия Л-карнитина...
Интересува ме също защо организмът реагира така и много ли е лоша тази реакция, тъй като не ми се иска да изхвърлям цяло шише...

казано от Биляна Сергеева на 18.12.18, 11:24:

***
Пия бърнъра на гладно сутрин, след около 20-30 мин пия Л-карнитин на BiotechUSA, разтворен във вода****

Тези неща не се усвояват моментално и обикновено им трябват поне 15-20 минути като минимум, за да започнат да навлизат в значими количества в кръвта.

Ако усещаш страничните ефекти малко след като изпиеш л-карнитина, а самия л-карнитин пиеш около 20-30 мин. след Brutal Blade, то по всяка вероятност усещаш страничните ефекти именно на част от веществата в Brutal Blade.

Веществата в Brutal Blade - Cola nitida seed extract, Camellia sinensis leaf extract и Citrus auranntium fruit extract, всички има възможност да водят до този страничен ефект, като зависи и от самата дозировка, в която са включени. Отделно има включен и ниацин, който макар да е под flush-free формата никотинамид, също понякога води до подобни зачервявания при някои хора, особено ако е в по-големи количества.

За да си напълно сигурна, опитай да изпиеш л-карнитина поне няколко часа след Brutal Blade и това би следвало да потвърди кое точно от двете води до този проблем.

Ако е Brutal Blade - е нормално и често казано няма какво да направиш. Можеш да намалиш препоръчаната на етикета доза от 3-4 капсули наполовина или половината доза да пиеш сутрин, а другата по обяд.

Ако проблемът е в л-карнитина и според етикета в състава на продукта няма друго освен л-карнитин, бих препоръчал да не приемаш този продукт, понеже явно става дума или за индивидуална непоносимост/алергия към л-карнитин, или за некачествен продукт.

Адски много благодаря за бързия и точен отговор! 🙂

25.12.18
17:23

За най-независим резултат, пробвай една седмица приемането само на карнитин на гладно, еидния прием около 2-3 часа преди тренировка, предимно с аеробна насоченост. Когато приемаш няколко препарата, тяхната комбинация може да провокира засилване на страничен ефект, който е слабо характерен или липсва при времево разделен прием. Като цяло, може би е по-удачно първо да се приема L-карнитина, а по-късно другите препарати. Не се подлъгвай по някои маратонци за приема, защото на тях е бил инжектиран венозно непосредствено преди бягането. Транспорта на кватернерен амин, приет орално, не е толкова прост и особено включването му в карнитиновата совалка в кристито на митохондрията.
По принцип за холина, също като кватернерен амин е по-характерно активиране на М-холин реактивните системи, но това по-често се съпровожда с тежест в стомаха. L-карнитина би могъл да даде странични ефекти при ритъмни нарушения на сърцето, например при брадикардия. Понеже сърдечния мускул, като не спиращ съкращението си през целия живот, се е преориентирал към използването на по-бавно освобождаващи енергия субстрати, като мастните киселини, той влияе на сърдечния метаболизъм, но това става преобладаващо, след 20-тата минута на тренировката. Скелетните мускули също са зависими от него при по-дълготрайна работа и липса на преки енергийни субстрати.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1