13.01.19
15:55
Ами освен аз да приключа по-рано, т.е. да натисна повече, за да стане по-бързо 😃
13.01.19
16:22
Ей, много интересни вписвания се наблюдават тази година.
Браво, браво.
13.01.19
16:23
казано от Bart Simpson на 13.01.19, 16:22:
Ей, много интересни вписвания се наблюдават тази година.
Браво, браво.
Ще видим на финала 😎
13.01.19
16:28
Е какво ш гледаш вписванията на финала. Те са началото.
13.01.19
17:15
казано от Bart Simpson на 13.01.19, 16:28:
Е какво ш гледаш вписванията на финала. Те са началото.
😎
Искам да кажа, че в началото хората са нахъсани, “интересни вписвания” има, както казваш. Обаче поне до сега, малко хора финишират с желания резултат.
13.01.19
17:29
Говорим за различни неща с теб, аз за вписванията, а ти за хъса на хората.
Интересно ми е, че виждам хора, чието присъствие никога не бих заподозрял преди.
13.01.19
17:47
казано от Bart Simpson на 13.01.19, 17:29:
Интересно ми е, че виждам хора, чието присъствие никога не бих заподозрял преди.
Да, това е много добре !
Ш, аре ве, група! Какво става, ще вадим ли бийчбодитата? Кои ще се пъчим на пуулпарти? 😄 И ще се чувстваме ли като Бог сред насекоми? 😄
казано от Димо на 31.01.19, 15:39:
Ш, аре ве, група! Какво става, ще вадим ли бийчбодитата? Кои ще се пъчим на пуулпарти? 😄 И ще се чувстваме ли като Бог сред насекоми? 😄
Абе аз засега нямам голям напредък 🙂 сега почвам сериозно с бягането и тренировките. Мисля съм смъкнал малко мазнини ама ... нищо съществено.
31.01.19
16:08
При мен пък нещо трудна работа. Когато съм доста стриктен, разбирайте никакви десерти, тестени, картофи, тръгнах да свалям. Ама сега все около 15-106 кг. се въртя. Малко нещо да злоупотребя със забранена храна и нещата се осират, макар по изчисления да не минавам баланса /2700 кк при 3 занимания в зала седмично/, т.е. все да съм си в дефицит. Уж дефицит, а връщам кила. Може и вода да задържам, не знам, ама сантиметъра на талията и пъпа ту падне, ту се качи. Просто установих, че за да свалям по 1 кг. на седмица си е гладуване, дори и да съм в лек дефицит.
А това мнение със засищащия протеин, което постоянно се налага в статии и мнения, за пореден път казвам, че явно при мен не действа. Може корема да е пълен с месо и салати, т.е. вече тежко да ми стане, не съм ли ял въглени, като картофи, боб, леща или някакъв черен хляб, съм си гладен. Ако ям повече количество, просто ми задържи малко, разбирайте около час и отново глад. А ако съм хапнал например само 200 гр. пържола и салата дори в по-голямо количество, ставам толкова гладен от масата, колкото съм си бил. Коремът си стърже.
Дидо, ама ти от 2-3-4 дена чакаш резултат. Таман като спреш вафлите и шоколадовите бонбони за 2-3-4 дена и изпикаваш водата дето си я бил задържал и затова веднага виждаш ефект 2-3-4 килограма надолу. А после вече като се стабилизира, си трябва много повече време да видиш ефект. Нали знаеш че за 1 кг мазно стопено трябва да си бил в 8000 Ккал дефицит? Как се прави 8000 дефицит ако ядеш по 2700 Ккал на ден? По колко трябва да изразходваш и колко ти е дефицита? АКо ти е 200-300 Какл дефицита, това означава 20 дена поне да си така за да свалиш 1 кг мазно.
Без въглехидрати не можеш да се почувстваш сит, защото така си свикнал. Наложи си 1 месец да не нагъваш хляб и теста и вафли и виж пак резултата.
казано от Димо на 31.01.19, 15:39:
Аз работя здраво .За другите незнам.
Мнението беше редактирано от Get Fit на 31.01.19 17:42.
31.01.19
17:56
казано от Димо на 31.01.19, 16:48:
Без въглехидрати не можеш да се почувстваш сит, защото така си свикнал. Наложи си 1 месец да не нагъваш хляб и теста и вафли и виж пак резултата.
Десертите и тестата са по-скоро изключение погледнато в общ план-даже тестено ям само при почерпки и по празници, и то не много. От години не ям бял хляб, добруджа и т.н., като чат пат купувам Вита. Под въглени разбирам ориз, картофи, боб, леща, някои от които съдържат и протеин разбира се. А на обяд 90 % от случаите е само салата и месо, а другите 10 %, примерно взимам и картофи на фурна като гарнитура. А посоченият ориз също го избягвам. Не, че е нетърпим глад, просто не чувствам ситост.
казано от Деян на 31.01.19, 17:56:
Не, че е нетърпим глад, просто не чувствам ситост.
Не е ситост, а удовлетворение на психологическо ниво 😂. И аз се боря с това всеки ден. Не искам да минавам на кето обаче, въпреки че се твърди, че ако свикнеш с кетото (и наистина си в кето 🙂), гладът сериозно намалява. Аз лично предпочитам разнообразието от храни: включвам и овесени ядки, млечни понякога, леща, киноа, ориз, плодове, като контролирам количествата, но... за да вляза в някакви нормални калории за деня, си трябва и глад. За да се отслабне, трябва и малко глад. Нищо, че някои не си го признават. А за бийчбоди, а и за отслабване (сваляне на мазнини и оптимизиране на метаболизма), трябват и редовни тренировки. Всички го знаем това, но ако беше лесно, всички щяхме да сме с бийчбоди...
Мнението беше редактирано от Елена на 31.01.19 18:20.
31.01.19
18:45
Здравейте и от мен, он 4ти януари правя упражнения🙂 Корема ще го направя много лесно, даже е почти готов. Там нямам мазнини и е лесно. Трудно ще е с правенето на повдигнато дупе. Но съм упоритя и дано ми се получат нещата
Мнението беше редактирано от Крисия Иванова на 31.01.19 18:45.
31.01.19
20:14
казано от Maria Kenen на 31.01.19, 18:15:
Колко хранения имаш за деня Дидо?
Ами напоследък рядко закусвам. Сутрин пия капучино вкъщи. После в работата отново само, че безкофеиново. Т.е. поети 200 мл. прясно мляко. После чак между 11.30-12.00 обядвам-някаква пържола с шопска или катък и маруля или подобни. И чак вечерям пак някакво месо със салата, манджа ако е готвена и т.н.. После малко по-късно може да вкарам някоя хапка нещо сладко. Ето например днес колега черпи за РД. Хапнах 1 парче баничка, 1 локумка и едно друго сладкишче плюс нещо като пъстърма и кашкавал. Сега вкъщи като се прибрах си турих сиренце, луканчица и маслини и ги подкарах с бутилка червено вино. Изядох и 1 шоколад Милка с лешник. 😄 Не мисля да вечерям с основно ядене, щото май калориите станаха доста. Ама то и не съм много гладен, но ще видя до към 24.00 защото тогава лягам. Но и ден като днес е изключение.
казано от Деян на 31.01.19, 20:14:
Ами напоследък рядко закусвам. Сутрин пия капучино вкъщи. После в работата отново само, че безкофеиново. Т.е. поети 200 мл. прясно мляко. После чак между 11.30-12.00 обядвам-някаква пържола с шопска или катък и маруля или подобни. И чак вечерям пак някакво месо със салата, манджа ако е готвена и т.н.. После малко по-късно може да вкарам някоя хапка нещо сладко. Ето например днес колега черпи за РД. Хапнах 1 парче баничка, 1 локумка и едно друго сладкишче плюс нещо като пъстърма и кашкавал. Сега вкъщи като се прибрах си турих сиренце, луканчица и маслини и ги подкарах с бутилка червено вино. Изядох и 1 шоколад Милка с лешник. 😄 Не мисля да вечерям с основно ядене, щото май калориите станаха доста. Ама то и не съм много гладен, но ще видя до към 24.00 защото тогава лягам. Но и ден като днес е изключение.
Има дни когато няма как да избегнем почерпки и разни други подобни.Но ако обикновенно имаш само 2 основни ядения за деня съвсем нормално е да си гладен и да не изпитваш ситост.По този начин е много по-вероятно да преяждаш дори без да го усещаш.
казано от Деян на 31.01.19, 20:14:
На мен лично не ми се вижда много като количество това хранене, така както го описваш. Иначе и аз като теб не се чувствам сит , ако не съм на висок въглехидрат . Протеинът ми заема много малка част от общите калории. И аз като теб трудно свалям, но мисля че активността ми е доста по-голяма от твоята и от там ти идва проблема. Може да орежеш още и храната, ама принципно трудно се издържа психически. За това според мен е по-разумно да се придържаш към едно по -нормално хранене с повече активност. Много се подценява ефекта на най-обикновеното ходене пеша. Ако ще пробваш някакви форми на фаст , като пропускане на закуската - махни и млякото от кафето - иначе няма смисъл.
31.01.19
20:48
Ами то дали преяждаш, общия прием е важен. Е, имам и разни междинки, но да, не е много цялото-около 2000 кк съм, та и често под тях. Просто като има дни с повече ядене и бум-нагоре. Междинките обаче са си като цяло хранене, сега като се загледам. Май не са само 2 основни-аз така ги тълкувам, но имайки предвид калориите, са си повече хранения-не е като просто да си клъвнал нещичко на крак. Ето няколко от последните ми хранения:
Мнението беше редактирано от Деян на 31.01.19 21:00.
Ам Дидо, ми ти ядеш колкото мен, как така не сваляш? Или това са 4 избрани “добри” дни с храна? Къде е например този ден с баничката, милката и бутилката вино? Там колко калории са? И какво е съотношението на тези дни с под 2К и тези с милката и виното?
Аз знам отлично от личен опит как цяла седмица гладуваш и накрая за 1 ден си прехвърляш седмичните калории, биин деър, дан дат.
01.02.19
07:35
казано от Димо на 01.02.19, 00:20:
Аз знам отлично от личен опит как цяла седмица гладуваш и накрая за 1 ден си прехвърляш седмичните калории, биин деър, дан дат.
Е те това е!
Разписвам се с кило надолу. Продължавам да имам проблеми с вечерното изяждане на имоций. Очаквам с нетърпение да се постопли времето, да си възвърна псевдосоциалния живот и да си влезна и в топлия моуд на тренировките (когато имам някакво желание да тренирам изобщо) . Плюс, че в момента пак не мога да си избирам храната по обективни причини. Морето ми ще е в края на м. Май и дотогава трябва да съм с нормален вид, че и бански си поръчах днес.
Значи ако правилно съм разбрала за изгарянето на 1кг. телесни мазнини трябват 7709 cal.Калориите от дефицита определят за колко време ще изгориш тия 7709 cal.Колкото по-голям дефицит толкова по-бързо ще се отървеш от 1кг. мазно.
казано от Maria Kenen на 01.02.19, 14:49:
Значи ако правилно съм разбрала за изгарянето на 1кг. телесни мазнини трябват 7709 cal.Калориите от дефицита определят за колко време ще изгориш тия 7709 cal.Колкото по-голям дефицит толкова по-бързо ще се отървеш от 1кг. мазно.
Общо взето е така. Има и някакви тънкости като например че не се сваля само мазно, когато си в дефицит и малко мускул си заминава покрай мазното, също, когато сваляш мазно и мускули, на други компоненти като костите и кръвта например също им намалява теглото, защото обикновено са процент от общото тегло на всеки човек.
01.02.19
18:29
Аз от 12 дни кето след като изчистих водната съм 1.5 кг надолу
казано от МаринаN на 01.02.19, 18:29:
За себе си съм се убедила , че кетото не е моят режим 😜
01.02.19
21:26
казано от Maria Kenen на 01.02.19, 19:13:
казано от МаринаN на 01.02.19, 18:29:
За себе си съм се убедила , че кетото не е моят режим 😜
Надявам се да го издържа месец поне
И аз да се отчета, че мотивацията ми е на 0, никакъв стимул за последните коремни мазнини и тея ужасни паласки. Чета ви, белим ми дойде музата.
Пак ще траквам калории и да съм около 1800 е добре за мен.
казано от Деян на 01.02.19, 07:35:
Е те това е!
Дидо, виж - специално твоите терзания са прочели в тая група и са ти пуснали нагледно обяснение 😄
01.02.19
23:31
То аз не се терзая, просто осъзнавам, че трябва да се спазва 24/7 х 365 😃 Дали ще съумявам, натискам уж. Въпросът е, че съм бил и по-слаб и по-дебел, т.е. при “диети” и без такива съм варирал, но средно като не чревоугоднича или гладувал, съм поддържал около 105 кг. бая време. Тялото е свикнало с таз “хомеостаза” и явно се дърпа. Мен килата на кантара не ме притесняват, дали ще останат около същите. Мазното да пада ми е важно, в частност около шкембето и гърдите. То аз и другаде нямам забележки.
12.02.19
14:42
Браво, Дима, патрон.
Продължавай в тоя дух.
Ако спечелиш, ще ти напиша ( на ЛС, разбира се).
Рецептата ми за лазаня от ананас, бял шоколад, диви плодове и сорбе от мента.
казано от Димо на 01.02.19, 22:46:
казано от Деян на 01.02.19, 07:35:
Е те това е!
Дидо, виж - специално твоите терзания са прочели в тая група и са ти пуснали нагледно обяснение 😄
Практически обаче при зареждаш ден математиката не е “чиста”. В смисъл , че 5000 или 10000 калории приети наведнъж в един ден от седмицата не могат да ти изядат дефицита от другите дни. Стига да са в един или два пъти седмицата макс. Тоест 5000 кк приети наведнъж в зареждаш ден не са 5000 в общо седмичните сметки, а практически са много по малко. Тялото не може да ги усвои и натрупа за едно ядене или ден.
Мнението беше редактирано от I`M на 12.02.19 14:52.
Браво Димо👌.Покажи ни как се прави 😜
Оттук нататък нямаш право да се отказваш.Ако мотивацията падне , идва дисциплината и ние ще помагаме .
12.02.19
15:03
казано от Иван Марков на 12.02.19, 14:52:
Тялото не може да ги усвои и натрупа за едно ядене или ден.
А па ти ще кажеш 🙂
казано от Bart Simpson на 12.02.19, 14:42:
Рецептата ми за лазаня от ананас, бял шоколад, диви плодове и сорбе от мента.
Ама това всичкото в едно ястие ли се слага? 😄
Практически обаче при зареждаш ден математиката не е “чиста”. В смисъл , че 5000 или 10000 калории приети наведнъж в един ден от седмицата не могат да ти изядат дефицита от другите дни. Стига да са в един или два пъти седмицата макс. Тоест 5000 кк приети наведнъж в зареждаш ден не са 5000 в общо седмичните сметки, а практически са много по малко. Тялото не може да ги усвои и натрупа за едно ядене или ден.
И това е мерено. Има едно племе негра в ЮАР, при които е въпрос на престиж да си дебел - показва че семейството ти е богато, и когато ще ги сватосват, го затварят младежа за 2-3 седмици и го угояват както се гуши патица. Западни учени са там и смятат колко храна му дават и колко е качил накрая и установяват (по спомен) че 20-30% се губят. Все пак това не е един чийт дей, ами 15 дена или колкото беше там. Дали ще се увеличи или намали усвояемостта като е по-дълъг период, не знам.
казано от Maria Kenen на 12.02.19, 14:55:
Оттук нататък нямаш право да се отказваш.Ако мотивацията падне , идва дисциплината и ние ще помагаме .
Аз както казах съм така или иначе всеки ден глад, бой и т.н. та не знам с какво ще ме уплашите 😄
казано от Димо на 12.02.19, 15:11:
И това е мерено. Има едно племе негра в ЮАР, при които е въпрос на престиж да си дебел - показва че семейството ти е богато, и когато ще ги сватосват, го затварят младежа за 2-3 седмици и го угояват както се гуши патица. Западни учени са там и смятат колко храна му дават и колко е качил накрая и установяват (по спомен) че 20-30% се губят. Все пак това не е един чийт дей, ами 15 дена или колкото беше там. Дали ще се увеличи или намали усвояемостта като е по-дълъг период, не знам.
Аз не съм представител на застрашено от изчезване племе от Африка, но събота и неделя съм доста често с по 7-8 кк излишък , а през седмицата с по 700-800 кк. Дефицит и свалям 🙂
Ще си позволя и аз да се намеся и да кажа нещо, надявам се да е конструктивен критиСизъм, все пак съм минала две подготовки в културизма.
Чийтинг всяка седмица се прави по следните причини:
- успяваш да поддържаш сравнително чиста и в добра форма и това да ядеш, каквото поискаш в 7-я ден няма да ти се отрази
- достигнал си момент на диетата, в който си свалил 40 кила и се налага малко да си починеш и да увеличиш калориите поне в един ден от седмицата
Как се прави чийтинг?
- ако имаш 4 хранения за деня, първите две се заменят с нещо по избор, което много обичаш да ядеш, другите две остават същите, нагледно
( в нормален ден - 1. овес + яйца, 2. 150гр месо + салата, 3. 150гр месо + ориз, 4. 200гр риба + салата; в чийт ден - 1. баница с кисело мляко 2. пица 3 и 4 остават същите )
- втори вариант - 1, 2, 3 се запазват, последното хранене е чийт, това е за хора, които са седели вече много дълго на ниски калории и има вариант като си изядат чийт-а сутринта при покачването на инсулина да не могат да се спрат да ядат или да се чувстват смазани и отпаднали
Как да разбера, че съм имал нужда от чийтинг ( тук влиза и варианта - как да разбера, че чийтингът ми е минал границите на нормалното?
- ако на следващата сутрин си се оводнил и формата ти изглежда значително по-зле, значи или изобщо не е имало нужда от чийт, или си прекалил с калориите, в този случай ще ти трябват поне 3 дни много ниски до 0 въглехидрати и яки тренировки да влезеш пак в ритъм.
* в това обяснение изключвам тези шанаджии културяги, които си бият инсулин преди да се наядат със сладко, най-обичам да ми кажат - “Ама един приятел изяжда...”
Нито си му в къщата, нито знаеш какво си бие подкожно.. общо взето 🙂
Мнението беше редактирано от Блажка на 12.02.19 15:42.
12.02.19
15:47
казано от Блажка на 12.02.19, 15:41:
ако на следващата сутрин си се оводнил и формата ти изглежда значително по-зле, значи или изобщо не е имало нужда от чийт, или си прекалил с калориите, в този случай ще ти трябват поне 3 дни много ниски до 0 въглехидрати и яки тренировки да влезеш пак в ритъм.
Аз съм нещо подобно - сваля 2-3 кила уж бързо, обаче 2 дена да се поотпусна и то не брутално, кача отново 2 кг. и после за да си върна предното по-леко тегло трябва сериозна рестрикция. Не нищо да не ям, ама само със 700-800 калории дефицит не става. Аз в 95 % сигурно от дните държа около 2000-2100 калории, дори с леко отклонение, което може да е или + или -, при 2700 кк за баланс, но ей го е. Въртя вече месец около 105 кг. Да, ще ми кажете сигурно, че някъде бъркам.
Мнението беше редактирано от Деян на 12.02.19 15:49.
казано от Деян на 12.02.19, 15:47:
казано от Блажка на 12.02.19, 15:41:
ако на следващата сутрин си се оводнил и формата ти изглежда значително по-зле, значи или изобщо не е имало нужда от чийт, или си прекалил с калориите, в този случай ще ти трябват поне 3 дни много ниски до 0 въглехидрати и яки тренировки да влезеш пак в ритъм.
Аз съм нещо подобно - сваля 2-3 кила уж бързо, обаче 2 дена да се поотпусна и то не брутално, кача отново 2 кг. и после за да си върна предното по-леко тегло трябва сериозна рестрикция. Не нищо да не ям, ама само със 700-800 калории дефицит не става. Аз в 95 % сигурно от дните държа около 2000-2100 калории, дори с леко отклонение, което може да е или + или -, при 2700 кк за баланс, но ей го е. Въртя вече месец около 105 кг. Да, ще ми кажете сигурно, че някъде бъркам.
В дните, в които не тренираш, трябва да намаляваш калориите също, иначе пак не излиза сметката. Калориите от алкохола изчисляваш ли ги ? Не е хубаво да го казвам, но когато завиша калориите от алкохол ( повече от това, което съм сметнала да пия...) не вечерям.
Но не е правилно, може да се получи язва, гастрит какво ли не.