Коментарна тема към * Предизвикателство Бийчбоди Лято 2019 *

Прескочи до:

12.02.19
16:10

Ами имах периоди, в които 10 дни примерно не пия и капка, ама пак трудна работа. То колко да ги намалям, тренирам не тренирам, все около 2100 ги въртя средно. Даже имам дни, в които приключвам вечерта на 1500 примерно, но понеже пък са много малко, взема та хапна нещо, за да ги докарам до желаните. Аз иначе знам как става, ама е наистина трудно. Мисля го бях казал вече - освен да държа калориите, махам всякакви десерти, ама наистина всякакви, хлебни от бял хляб или съдържащи бяло брашно, колбаси, пакетирани, пиячка и така кажи речи постоянно. Няма делници, няма празници-4-5 пъти сигурно да събера по чаша две вино в годината и 3-4 пъти някоя торта за РД пак за годишен период. Е така стават нещата, ама кой издържа. Баси, една бисквитка да не хапнеш примерно. Преди години от 117 кг. станах на 95 кг. за 4-5 месеца, като изначално тръгнах с една 14 дневна диета японско чудо и свалих около 7 кг. После започнах някакво хранене, примерно сутрин само кафе, а на обяд две или дори едно кебапче или малка пържолка с малко маруля или домати, краставици, като на вечеря подобно-примерно рибка със салата. И така месеци кажи речи, с тук таме съвсем леко отпускане веднъж седмично.
Сега ме е страх да откажа цигарите именно заради това или поне не изведнъж. Защото чета разни простотии, дори да си останеш на калориите, качваш. И да ти кажа вярвам го донякъде. Бях ги спирал за дни, хранех се, ама имах няколко пъти, дето не ми се ходи до тоалетна цял ден. Знам ли и аз.
Не съм срещал иначе човек, сигурно има, който да е бил не просто по-пълен и сега да е отслабнал, а направо да е бил дебел, да е свалил до доста по-слаб и така да си е останал. В най-добрия случай връща известни килограми. Не чак както е бил, ама си понапълнява пак. Да кажем ако е тръгнал от 130-140 кг., станал е на 80 кг., държи уж доста време, амаслед някоя година пак го гледаш на 100-105 кг. Знам, че може, ама ще си е тормоз и терзание до живот.
В заключение съм склонен както казах да се съглася, че няколко дни отпускане, прецакват седмични и месечни усилия. Изпитвал съм го постоянно, както и последните месеци. 4-5 кг. надолу, свалени за месец, последвани от Коледа, Нова година и хайде обратно.

Мнението беше редактирано от Деян на 12.02.19 16:37.

12.02.19
16:23

Аз като спрях цигарите не съм качил и грам...пък другите неща не съм променял.

12.02.19
16:24

казано от nervak на 12.02.19, 16:23:

Аз като спрях цигарите не съм качил и грам...пък другите неща не съм променял.

Ами браво. То аз като съм ги отказвал все бях в някакви доста рестриктивни диети и даже отслабвах. Явно е до организъм, начин на живот и така.

12.02.19
16:56

казано от nervak на 12.02.19, 16:23:

Аз като спрях цигарите не съм качил и грам...пък другите неща не съм променял.

Точно в момента имам същия спор със сестра ми, тя ми твърди, че като е спряла цигарите и е започнала да качва кила, вярно доста са за нея 10кг... ( 25 години пушач), обаче при отсъствието на всякаква физическа активност, ако ще и само салата, яйца и месо да яде, няма как да сваля, да не говорим, че метаболизмът на 40+ се забавя, особено ако нямаш никаква физическа активност.
И в такива моменти адски много се дразня, честно, нужна е някаква промяна, но понякога хората психически не са готови за нея.

12.02.19
17:02

Точно, понякога човек психически не е готов за промяна. Иначе “Когато ученикът е готов, учителят се появява”. Аз 10 години съм с наднормено тегло и затлъстяване (различно в различните години) и чак сега се чувствам готова за промяна...
Има хора, които никога не са готови. Но има и други, които никога не са били с килограми в плюс. Така че... 🙂

12.02.19
17:18

Не споря, но както майка ми казва - “Вкъщи има човек, който е минал през сито и решето” и знаят, че вече 10 години не спирам да водя активен начин на живот, тоест имат човек, който няма да поиска 50-100-200лв, за да си даде съвета, да напише режима и като ме попитат на семейни сбирки:
- Ти спомняш ли си като свали 15кг, кажи ми как да ги сваля и аз тука едни 6-7кг
И ти казваш, след което ти се отговаря - “Оф, ама ти явно много свободно време имаш.”
Еми.... май не, не е от времето... защото през седмицата, като махна 40 мин тренировка имам точно 2 часа “свободно” време. То и затова в момента не мога да ходя на групови занимания, уж от време да спестявам.

12.02.19
17:27

За цигарите също има изследвания какво става като ги спреш. 200-300 калории ако правилно си спомням е физиологическата разлика с и без. Но вече го има и психологическия елемент - като си свикнал с допамина от порока и като го няма почваш да ядеш за да си го осигуриш.

12.02.19
17:30

казано от Queen Cobra на 12.02.19, 15:03:

казано от Иван Марков на 12.02.19, 14:52:

Тялото не може да ги усвои и натрупа за едно ядене или ден.

А па ти ще кажеш 🙂

Чисто си го казвам 🙂

24.02.19
23:13

Има-няма 2 месеца от началото на бийчбоди чалънджа, нещо сте тихи. Петко К., БПН, Атом и Карфичка си пишат по дневниците, макар и да не се отчитат в темата за отчетите, но Сис и  BuFu никакви не сме ги чули откакто са се записали.

Тука ли сте, действате ли, какви са прогнозите?

За цигарите да кажа...
Вече два месеца почти не пуша (палила съм 5-6 пъти, няма да се лъжем), НО нито ми е трудно (тоя път, може би заради различната мотивация), нито качвам килограми, даже свалям (без кански усилия), нито забелязвам промени в поведението си около хладилника.
А аз съм чудо, което може да издъни една кутия с 5-6 бири за 4-5 часа - без препятствия и с пълно густо. 🙂

Всичко е в главата. Или най-вече в главата. 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.02.19 23:36.

24.02.19
23:56

Браво Теди, само така, използвай влака на мотивацията и движи колкото се може повече неща.

Иначе аз пуших 20+ години и всеки път когато съм ги спирал и накрая когато ги отказах окончателно беше от раз. Сигурно съм я разказвал историята, но на всеки, който съм я разказал му е харесала и му е дала по малко мотивация, та си струва да я разкажа сигурно.

Топла лятна вечер на вилата, щурците свирят, аз съм си сипал една ледена бира и пуша цигарки на верандата след вечеря в сумрака. Малката ми боса русолява сладка дъщеричка се появява от някъде, вижда ме с цигарата и по детински директно ме пита: “Тате, вярно ли е че пушачите умират по-рано?” Аз се замислиш кво да ѝ кажа и понеже гледам да не ги лъжа и да им говоря като на големи хора ѝ казвам: “Ами краткия отговор е да - умират по-млади” И това ми дете като начупи сладките джучки, като напълни тея огромни зелени очи със сълзи и ми вика: “Ама тате, аз не искам да ни изоставиш по-рано!” И си викам аз: виж как ти го рекна детето... заради тоя съмнителен кеф от цигарите ще си отрежа 5 или 10 години по-малко да си гледам децата как растат и стават хора, шатейба и фъшкиите и боклуците... Ревнах и аз, смачках и хвърлих и цигари и мигари и знаех че този път е завинаги.

Една вечер се бях напил като мотика и реших да се изпробвам и запалих една цигара - ейй.. ми то много гадно това бе - издрайфах си червата. От тази уханна топла лятна вечер вече даже не знам колко време мина, не съм го броил, но дори само мисълта за цигари ме отвращава и съжалявам за всеки миг в който съм пушил и съм се тровил и съм бил зависим.

25.02.19
00:01

казано от Димо на 24.02.19, 23:13:

Тука ли сте, действате ли, какви са прогнозите?

Аз съм ОК. Имах да свалям 8 кг. Остават ми още 10 😄

25.02.19
00:05

Еее, стига де Петко, в началото каза че са десетина. Почвай да движиш в правилната посока, лятото идва със застрашителна скорост. Гледам че си тренираш, храната как е?

Яко. 🙂
Децата са си мотивация. Мен ме мотивират и неродените ми такива, и често съм в шок заради бременни пушачки, примерно. Мисля, че опира до инстинкти, когато иде реч за поколението, не знам. Тъй като нямам такова, няма да се изказвам осъдително и категорично, както ми се иска да направя 😃

И сега като каза за напиването - не ти ли се пуши като пиеш алкохол?
При мен двете си вървят заедно и не мога да си сипя чаша вино без акълът ми да заподскача към кутията... Даже не ми е готино да изпия едно малко без цигара.
Пусти навик, най-вероятно ще го пречупя, но все още в главата ми се върти чаша вино/бира/50г уиски/50г ракия... с цигара или две.

Майка ми много ме изкефи - беше пушач страшен, думкаше по 2 кутии Marlboro 100 пакет. Много серт цигари бяха... по спомен. Изкара една пневмония, спря и две години по-късно изпуши една-единствена цигара на 40-то на леля ми преди 11 години. Изобщо не ще да види, даже й пречи супер много.

Как ги правите тия магии - респект.

Иначе да, обидно е да си зависим, особено от такова гомно.

25.02.19
00:25

казано от Т. Тодорова на 25.02.19, 00:11:

често съм в шок заради бременни пушачки, примерно. Мисля, че опира до инстинкти, когато иде реч за поколението, не знам.

Жена ми всеки път като е била бременна спира да пуши в мига в който разбере и не пуши докато роди и докато кърми. И в мига в който вече няма за децата да се пази и пак налапва цигарата. Молил съм я, увещавал съм я, кандърма, заплахи, подкупи, директно, подмолно, обещавала ми е, клела се е и нищо и нищо.. пак същата работа... нищо не работи при нея... Тъжно ми е, ама... кво да направя...

казано от Т. Тодорова на 25.02.19, 00:11:

И сега като каза за напиването - не ти ли се пуши като пиеш алкохол?

Ами аз вече и спрях и да пия като едно време. Но преди съм имал периоди в които съм ги спирал цигарите и съм се наливал като чалтик, грам не са ми липсвали веднъж като си превключиш мозъка че ти вече не пушиш. 2 седмици пълно съзнателно въздържание от цигари ти трябва и спира да ти се пуши. Поне при мен.

казано от Т. Тодорова на 25.02.19, 00:11:

Изобщо не ще да види, даже й пречи супер много.

Същата работа съм и аз. Само да ми замирише на цигари и ме заболява главата, носоглътката, суперзле ми действат. А едно време съм си ги мушкал в устата и съм опъвал директно 😄 Ужас, ужас...

казано от Т. Тодорова на 25.02.19, 00:11:

Как ги правите тия магии - респект.

Както е видно и от дневника ми, при мен всичко е на крайности, поне що се отнася до зависимостите ми. Не мога полека.

казано от Т. Тодорова на 25.02.19, 00:11:

Иначе да, обидно е да си зависим, особено от такова гомно.

  Чудесно е че го осъзнаваш, това е важна стъпка в отказването. Имам приятели пушачи, които не мислят че имат проблем.

Радвай се, че не пуши покрай бременностите. Тя си преценя, няма как да стане зорлем. 🙂 Ама щом може, докато бременее и кърми, значи и по принцип може, да не се праи. 😃

Всяка зависимост е проблем от днешната ми гледна точка. Лицемерно е да го кажа след толкова години деградация с кви ли не простотии и само след два месеца спорно въздържание - ама може ли да ти хлопа сърцето, да не можеш да качиш три етажа без да ти се прииска да умреш още на първия, да мяташ по една торба пари на месец за тоя, дето духа, но в същото време да дрънчиш, че ти е трудно да си позволиш нещо смешно като сума и в същото време да твърдиш, че проблем нямаш... Имаш. Психически проблем имаш.

Тъй, де. Лично аз смятам да се преборя да ми е вкусна ракията без цигара. 😃

Здравейте, аз съм Точка и имам проблем. 😃

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.02.19 08:42.

25.02.19
00:54

Здравей Точке! 😄

Bart Simpson

25.02.19
01:07

Здравейте, точката е в дупка и лъже.

казано от Bart Simpson на 25.02.19, 01:07:

Здравейте, точката е в дупка и лъже.

Точката таман взе да изпълзява от дупката и глей ся 🙂) Альоо, бъз килър 😄

За кое лъже тая задупчена Точка? 🙂)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.02.19 01:14.

Bart Simpson

25.02.19
02:17

Точко.........статистиката гласи следното:
Само една трета от хората на света имат прясно ястие всеки ден.
Само половината от човечеството имат постояннен достъп до чиста, течаща вода.
Само една десета от човечеството избират вечерята си всяка вечер.
Само една шеста от хората притежават свой дом.
Трябва ли да пиша още за да намериш защо да де усмихнеш, да си прегърнеш кучетата,да си “усмихнеш” мъжа, да си купиш едни нови кецки и да идеш малко да побегаш?????????????
Последната половин година си тотален леш, само мрънкаш и пишеш киломегрични постове.
Друга те помня.......аз.
Предизвиквамтеда направишединтонвъвдвареда.

25.02.19
08:25

Аз до сега бях малко Кот Доди, но вече реших, че трябва да изляза от зоната на комфорта 😁 Супер случайно е, че стартирам в понеделник, но процес бийчбоди започва сега 😎

Bart Simpson

25.02.19
08:27

Ти пък какво правиш тук, аз не знам.

казано от Bart Simpson на 25.02.19, 02:17:

Точко.........статистиката гласи следното:
Само една трета от хората на света имат прясно ястие всеки ден.
Само половината от човечеството имат постояннен достъп до чиста, течаща вода.
Само една десета от човечеството избират вечерята си всяка вечер.
Само една шеста от хората притежават свой дом.
Трябва ли да пиша още за да намериш защо да де усмихнеш, да си прегърнеш кучетата,да си “усмихнеш” мъжа, да си купиш едни нови кецки и да идеш малко да побегаш?????????????
Последната половин година си тотален леш, само мрънкаш и пишеш киломегрични постове.
Друга те помня.......аз.
Предизвиквамтеда направишединтонвъвдвареда.

Леш съм, не е лъжа. Понасъбраха ми се неща, гледам да си изляза от тая фаза лека-полека и така.

Не виждам какво общо има тая работа с отказването на цигарите и точно тия ми коментари тук????

Километрични постове пиша, щото ме кефи да пиша. По-кратки не съм писала.  🙂)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.02.19 08:38.

Bart Simpson

25.02.19
08:54

Виж колко кратка и изчерпателна беше в този.
Пушенето няма да го споменавам дори.
Толкова да ме е смях, че вообще някой пуши, че не е истина.
Че мани, ми наскоро с ужас разбрах, че има просветители тук дето пушат, парадокси, парадокси.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.02.19 08:55.

Кратка и изчерпателна бях, щото не е нещо, което да съм крила.
Всеки си има ъпс енд даунс, много добре знаеш, и беше не особено уместно това включване, по този начин, по средата на нищото в някакъв разговор за фасове.
К’во повече да отговоря на това... Ай да не пълним повече тая тема излишно.

Bart Simpson

25.02.19
09:34

Ми здраве да има тогава.

Bart Simpson

25.02.19
09:37

Искахмалко позитив да ти налея, ама явно нещеш.

Аз те знам какво искаш, оценявам го и ти писах лично преди малко, за да не мажа повече тук. 🙂

25.02.19
11:36

казано от Т. Тодорова на 25.02.19, 00:11:

При мен двете си вървят заедно и не мога да си сипя чаша вино без акълът ми да заподскача към кутията... Даже не ми е готино да изпия едно малко без цигара.
Пусти навик, най-вероятно ще го пречупя, но все още в главата ми се върти чаша вино/бира/50г уиски/50г ракия... с цигара или две.

Чай да ти кажа аз за алкохола и цигарите взети заедно...ми пречат си)))
Няма да ти разправям за вредата им,това всеки го знае.
Като човек ,който се занимава с дегустации и оценки на вина трябва да ти кажа,че цигарите орязват сериозен процент от ароматния профил и още по-голям от вкусовия на вината и бирите...пречат почти колкото лютото.Просто ти замазват рецепторите цигарите.За някои видове уиски не пречат обаче)))
Та при мен и това е една причина да не ги ползвам за сега цигарителулитепуритепуретитекачацитедебаобичамдапуша.

Начи аз за 3-ти път отказвам цигарите и сякаш откривам наново вкусът на кафето. Като спра да пуша и почвам да пия по 4-5 кафета, щото ми стават мн вкусни 😄

Ще взема се наградя с някой малц да видя как се отразява липсата на цигари 😄 Тъмън 1 месец без цигари са пари колкото една прилична бутилка 😄

25.02.19
15:13

От Калоян

Твоите снимки, май трябват да отидав в друг раздел, 18+ 🙂 иначе спор няма много са хубави.

Първо благодаря. 🙂 Но мисля, че сме големи хора, да ни е срам. Който го тревожи, да сложи замъгляване където реши. 🙂

25.02.19
16:41

Оф, Мира, как може да си копи-пейстнеш коментар, написан до самата теб, да благодариш и да коментираш 😄

Bart Simpson

25.02.19
16:43

Ко каза?????
Ко каза??????

Bart Simpson

25.02.19
16:47

Момичето държи на прилежността и не иска да пише коментари в темата за отчети и затова е отговорила тук????
Какво толкова има за офкане и за пуфкане?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.02.19 16:48.

25.02.19
16:49

Прилежност значи 😄

Извинете! 😄

п.п. Прилежен форум = скучен 🙂

25.02.19
16:51

казано от Atom на 25.02.19, 16:49:

Прилежност значи 😄

Извинете! 😄

п.п. Прилежен форум = скучен 🙂

Още съм доста болна и нямам време да задействам тролските радари за моя дневник, Силве. Очаквай скорошното ми завръщане с пълна сила, може дори  днес 🙂

Мнението беше редактирано от Блажка на 25.02.19 16:52.

Bart Simpson

25.02.19
16:54

казано от Atom на 25.02.19, 16:49:

Прилежност значи 😄

Извинете! 😄

п.п. Прилежен форум = скучен 🙂

Извинена си.

25.02.19
17:58

Изрично е правилото да няма коментари в другата тема.

04.03.19
10:45

казано от Деян на 04.03.19, 10:27:

мисля има известна промяна, макар само да съм с около 3.5 кг. надолу.

Има, има промяна Дидо, вижда се дори и от мини-тъмбнейлчето. Основно в паласките имаш промяна. Ти имаш много странен тип омазняване бтв. А краката ти надолу как са - омазняваш ли там?

04.03.19
10:48

Не омазнявам на крака-предимно на гърди и корем напред. Любовни дръжки почти не правя. Като съм с дрехи или пък гол, сниман в гръб, въобще няма да кажеш, че съм толкоз дебел. Явно защото съм и с по-фини кокали :-)

Мнението беше редактирано от Деян на 04.03.19 10:50.

Прескочи до:
Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1