Коментарна тема към * Предизвикателство Бийчбоди Лято 2019 *

Прескочи до:

04.01.19
10:39

казано от БПН на 04.01.19, 10:26:

Дъ рок сме, вЕрно. Някои сте твърди, други сме големи и безформени... Камъни да искаш!

Ahhhaahaaa БПН къртиш.
Аз в положителен смисъл го написах.

Bart Simpson

04.01.19
11:37

А ш викам за Т.

Т. Тодорова

04.01.19
11:47

казано от Bart Simpson на 04.01.19, 11:37:

А ш викам за Т.

Ш’ се сетиш 😂

04.01.19
13:01

Аз да приканя новозаписалите се да си качат начални снимки и мерки. Много сме! Силни сме!

04.01.19
13:53

казано от Димо на 04.01.19, 02:26:

казано от old_man на 03.01.19, 22:54:

казано от Димо на 03.01.19, 22:10:

Щото да свалиш 15 кила мазно за 6 месеца не е невъзможно, но да качиш 15 кила мускОли за същото време... че и 10… че и 5…натурално... не ми се вижда възможно освен ако не си съвсем начинаещ.

Е,Димо...10 не,ама 5 кила мускОл що да не качиш за половин година натурално...мисля ке е възможно дори за дърт кокал като мен 🙂

https://www.aworkoutroutine.com/how-much-muscle-can-you-gain/

Уви, тази статия повтаря каквото и аз си мислех от обща култура - кило мускул на месец е малко над ръба на възможностите дори при топ-топ благоприятни условия. Всъщност за 6 месеца е възможно да качиш 5 кг мускОл, но трябва да си на 16-17-18 години, да нямаш никакви мускули понастоящем, да си в първата година в която изобщо тренираш, да си висок, да си уцелил шестицата от генетичното тото за хормони, костна структура и форма на мускулите, тренировъчната ти програма да е на топ ниво, храната също, да нямаш стрес и да се наспиваш.

Сещам се винаги при подобен разговор че някой беше посъветван тук някъде във форума да влезе в месарницата и да поиска да му отрежат 5 кила свинско - шол, бут - няма значение. Да види колко са всъщност 5 кила месо и да си ги представи разпределени по тялото му и пак да помисли дали са нищо.

“Ето още един, който не трябва да ви шокира. 16-годишният хормон ще може да спечели много повече мускули по-бързо от 50-годишното, чиито нива на тестостерон достигат рекордно ниски нива от второто. Това е още един нещастен живот (освен ако не сте 16-годишен).”
Е тоз превод от гуглето направо ме разби 😄 😄 😄 ,значи ние над 50таците направо да умиргаме,а 😄
Инак вярно е,има си определени лимити на чисто качване,но нищо не ни пречи да опитаме да ги разбием,нали 🙂

ДЕ

04.01.19
14:02

Все пак се говори за мускулна маса, под което аз разбирам единствено и само частта, касаеща миофибрилната хипертрофия. Което пък не изключва визията, която можеш да постигнеш при трениране, увеличавайки основно саркоплазмата в мускулите и намаляване на мазнините в тялото. Каквото реално според мен постигат и повечето хора, изглеждащи като бодибилдъри или подобни, които вследствие на тренировка за броени месеци или година да кажем, са качили 10-12 кг. Нали няма някой да се наеме да твърди, че основно са му се увеличили миофибрилите. Сигурно няма и 2-3 кг. от тези 10-12, даже май е прекалено много за такъв период при чисто трениране. Защото ако се твърди обратното излиза, че статиите със съответните аргументи, относно това трудно покачване на мускулна маса, са пълен жмел.
Наясно съм, че не може само едната без другата, но говоря преобладаващо. При преобладаващи хранителни вещества и гликоген, каква мускулна маса е това.

Мнението беше редактирано от Деян на 04.01.19 14:12.

04.01.19
14:15

Дидо, къде намеси пак бодибилдърите... Те са в отделен свят, който иска да изглежда като бодибилдър трябва да зоби като бодибилдър. Как да стане по-ясно това? Има си някакви нормални нива колко може да е мускулест един човек без стероиди и общо взето няма човек на света, който да изглежда като бодибилдър от мистър Олимпия и да не е на стероиди.

И да, уви, ние дето сме 40+ ако искаме да сме много мускулести тепърва отсега нататък да качваме много мускули, да, ще сме разочаровани и нещастни, ако това ни определя щастието в живота.

04.01.19
14:16

04.01.19
14:18

Реално всеки е добре дошъл да пробва да си подобри визията и как се чувства. Саркоидозна 😄 или друга хипертрофия, мускулест, източен елегантен или какъвто иска, стига да го кефи как изглежда на плажа по бански. Нали затова бийчбоди.

ДЕ

04.01.19
14:30

Е то бийчбоди само със стопени сланини нЕма как да стане :-) Требе и мускул, ама нали се качвал трудно ;-) Това имах предвид-да спадне някоя сланинка, да се поиздуе и орелефи някое мускулче тук там, ако ще и предимно напълнено с водица :-), пак си е ок. Такъв що годе резултат да постигнем, ще сме си доволни. Щото нали за лятна визия-едва ли ще задържим после.

Мнението беше редактирано от Деян на 04.01.19 14:33.

04.01.19
14:37

Явно е въпрос на различни естетически критерии. За мен някой с “нормално телосложение” на 15% БФ ми е по-приятен за гледане от някоя бабанка с 30%, пък бил той и да изглежда як.

ДЕ

04.01.19
14:43

казано от Димо на 04.01.19, 14:37:

Явно е въпрос на различни естетически критерии. За мен някой с “нормално телосложение” на 15% БФ ми е по-приятен за гледане от някоя бабанка с 30%, пък бил той и да изглежда як.

И аз искам така.....като тоя с 15 %, макар без много маса, ама.........

04.01.19
15:07

казано от Деян на 04.01.19, 14:43:

казано от Димо на 04.01.19, 14:37:

И аз искам така.....като тоя с 15 %, макар без много маса, ама.........

Това пък, поне на мен, ми е най-лесно- хранене веднъж на ден с по-малко въглехидрати и за 3-4 месеца свалям 12-13 кг, от които 1/2 мазнини и съм готов. Само че ставам слаб не само на фигура, но и на щанги 😄

04.01.19
15:11

Ами не се изхвърляйте с числа като 15-20 кг. за 6 месеца. Не че е невъзможно, но психологически според мен не е добър подход. Аз лично тръгнах без цел,просто с промяна на навиците и стигнах -15 кг. за 6 месеца. Ако имах само цел и ограничения и да гледам кантара всяка седмица със сигурност щях да се откажа при първото парче торта или пица( а те са били десетки през тези месеци).

Стартирайте и докъдето стигнете до Юни. Все пак има и есенни морета, много важно кога ще стане.

ДЕ

04.01.19
15:29

Ще хвана и аз да заеба кантари и метри. То при мен е всяка сутрин-явно съм психично болен. Не ми е драма резултата който виждам, но просто се меря ежедневно.

04.01.19
15:47

казано от Деян на 04.01.19, 15:29:

Ще хвана и аз да заеба кантари и метри. То при мен е всяка сутрин-явно съм психично болен. Не ми е драма резултата който виждам, но просто се меря ежедневно.

Адаш,от всекидневното мерене няма особен смисъл,и аз съм имал периоди на подобно вманиачаване преди години но само се изнервя човек като не съвпадне видяното на кантара с очакванията.Както знаем,дневното тегло варира в големи граници понякога,така че според мен претегляне веднъж седмично е достатъчно.
Определяш си някакъв калориен баланс ,който смяташ за подходящ за определената цел,следиш калориите ,активността за седмицата и после на база промяната в теглото коригираш или храната,или активността,или и двете.
Аз така мисля да подходя,е трябват изчисления и статистики,но няма как,бийчбоди иска жертви 🙂

04.01.19
15:48

казано от Деян на 04.01.19, 15:29:

Аз пък мисля , че следенето на резултатите е важно.
Дияне не се мери всяка сутрин, а веднъж седмично примерно неделя.Теглиш се , вземаш мерки и после чак след седмица.
По този начин имаш стимул да се предържаш към “режим” стриктно.Защото очакваш резултат в “неделя”
А когато се теглиш всеки ден дори и леко повишение в теглото те демотивира.

ДЕ

04.01.19
16:14

казано от Maria Kenen на 04.01.19, 15:48:

Демотивировка нямам голяма, ама обратното е при мен. Като съм свалил и си позволявам да ям нещо, дето не трябва. Казвам си: е, и да превиша днес калориите, няма да стане кой знае какво, обаче утре пак и така. А ако не се меря, може би все ще си мисля, че не свалям и няма да правя глупости.

Bart Simpson

04.01.19
16:53

BTW, за мен открих, не знам как е за другите, че по -лесно свалям отколкото качвам, говоря за мазно.

04.01.19
18:12

казано от Maria Kenen на 04.01.19, 15:48:

[
Аз пък мисля , че следенето на резултатите е важно.
Дияне не се мери всяка сутрин, а веднъж седмично примерно неделя.Теглиш се , вземаш мерки и после чак след седмица.
По този начин имаш стимул да се предържаш към “режим” стриктно.Защото очакваш резултат в “неделя”

Не съм съгласна... И това не е заяждане.
Това е най-грешния начин за мерене, защото теглото толкова лесно се повлиява... Колко сол си ял предната вечер, колко въглехидрати, късно ли е било яденето, успял ли си да посетиш 00 преди кантара и колко успешно...
Ако меренето му създава дискомфорт по-добре да разчита например на снимки (в една поза, светлина)
Ако искате коректно следене на тегло е най-добре всеки ден на гладно, жадно и по възможност изходено, без да придаваш стойност на цифрата. На 7мия ден смяташ средното тегло и виждаш има ли промяна.
Точно меренето веднъж седмично е най-демотивиращо за много хора.

ДЕ

04.01.19
18:44

Мен жената ме успокоява, че на живо не съм чак такъв тлъстак, както изглеждам на снимките 😃 То не ми пука де, ама аз лично на огледало си виждам промяна, да не кажа, че си се кефя 😎
Няма да мога да удържа май и ден без мерене на кантар и с метър. Но това със седмичната база е добра идея. Но ще трябва да записвам.

04.01.19
18:50

Така знаеш какво се случва. Можеш да релираш разликите в теглото с определена храна/съотношение на макросите/спане/алкохол/фазата на луната/в кой дом е меркурий/каквото ти дойде друго на ум. И определено е интересно.

04.01.19
19:12

Определи си място за мерене само и единствено в съседния вход, на 10-тия етаж, без асансьор и ежедневното мерене започва да помага 🙂

04.01.19
19:51

Броя,броя...до 13 ги докарвам участниците,ай още някой да се престраши,че да не стане някое фатално омазване на финала 😄

Мнението беше редактирано от Дидо на 04.01.19 19:53.

Bart Simpson

04.01.19
20:13

Също бидейки голям процент вода, човешкото тяло и теглото му се влиаят от циклите на луната.......

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.01.19 20:15.

05.01.19
10:55

Като почнат тия “предизвикателства” из Форума и винаги се сещам за Моето 300-килограмово тяло, но там преобладават успялите. Тук плочки така и не видяхме 😄

казано от Maria Kenen на 02.01.19, 18:19:

Ей такива женски плочки много харесвам.
При жените е по-трудно да се постигнат и поддържат.Затова и повечето “не се стремят ” да имат плочки.Защото знаят , че е трудно.

И аз се стремя към такъв корем 😍 Дано до юни ми се получи 😊

Здравейте и от мен 🙂 Казвам се Крисия на 28 години и се включвам в предизвикателството хубаво тяло за лятото. От днес започнах упражнения за крака и дупе, също и за плочки на корема 🙂 Въпроса ми към по-компетентните е кои упражнения са по-ефективни за хубаво дупе и махане на бричове - клекове и напади или дънки кик и бридж лифт? Ще правя упражненията вкъщи. Така изглеждам в момента

Мнението беше редактирано от Крисия Иванова на 05.01.19 11:24.

05.01.19
11:33

Здравей Крисия.
Всички изброени упражнения са добри.Клековете също.
Упражнения + хранителен режим = резултат

казано от Maria Kenen на 05.01.19, 11:33:

Здравей Крисия.
Всички изброени упражнения са добри.Клековете също.
Упражнения + хранителен режим = резултат

Благодаря,  силно се надявам да направя малко дупе и да разкарам бричовете 😊

Мнението беше редактирано от Крисия Иванова на 05.01.19 11:52.

05.01.19
11:56

Хора, кажете какво мислите за 20 мин. пътека или кростренажор след силова? Дали ще има ефект за мазнините около корем, които са много упорити? Четох и За, и по-малко Против.
Като 5ти и 6ти ден тренировка да правя самостоятелно кардио 30-60 минути няма да мога поне до Март.

05.01.19
12:03

казано от James Hinks на 05.01.19, 10:55:

Като почнат тия “предизвикателства” из Форума и винаги се сещам за Моето 300-килограмово тяло, но там преобладават успялите. Тук плочки така и не видяхме 😄

Аз май съм гледала доста неуспяли епизоди 😅
Има едно хубаво... Че хората не се предават 😁

05.01.19
13:25

Тук плочки така и не видяхме 😄

Защото досега не съм участвал 😄

05.01.19
14:12

казано от Петко К на 05.01.19, 13:25:

И мен ме е нямало 😜

05.01.19
15:45

И аз съм ги гледал 300-килограмовите. Има си и неуспели, има даже някои умират по време на предаването.

А за нашите си форумни предизвикателства не е вярно че не сме видели плочки, какво не им хареса на Ванката или на Барти на плочките?

Един съвет: ако прогреса си във форума ще го показвате чрез снимки и обиколки, не се снимайте в огледалото.

Слагайте телефона някъде на самоснимачка, сложете таймер 10 секунди. Запомнете по кое време на деня правите снимката, горе-долу идентична светлина, поза и отстояние от телефон/апарат.

Отпред, отзад, странично, цял ръст.
И се старайте на всяко замерване да правите приблизително същото.

Доста по-обективно и даващо представа за промяната е, сравнение с тези снимки в огледалото, поради куууп причини, но да не се отклонявам. 🙂

Bart Simpson

05.01.19
20:55

ЖурЕ......
😁 😁 😁

05.01.19
22:08

Страхотно предизвикателство.До сега свалях кг,но сега ще направя нещо по въпроса за стягане.Фитнеса е на 2 минути до нас.Всеки ден ще ходя, с удоволствие.Това ще ме тонизира и зареди за новият ден и неговите изненади :-) Лятото, току-виж ще дойде, нищо че едва сега започнаха студените дни.Добра форма за най-прекрасният сезон!

06.01.19
01:49

казано от Петко К на 05.01.19, 13:25:

И аз също 😀

06.01.19
11:24

казано от Димо на 05.01.19, 15:45:

А за нашите си форумни предизвикателства не е вярно че не сме видели плочки, какво не им хареса на Ванката или на Барти на плочките?

Какво да им харесам, като нямаше някакво сериозно изпилване и нацепване. Нещо, което с умно трениране и диета става за около 2 месеца.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1