Zen Fox

04.01.19
16:36

Здравейте, трениращи хора.
От доста време чета статиите в бб тийм и следя с интерес някои от дневниците, като се информирам и вдъхновявам, докато си пия кафето.
Реших, че вече е назрял моментът и аз да си имам дневник тук. И ето ме. 🙂

Причините:
Необходимост от целенасоченост и последователност, установяване на рутина и постоянство, както в тренировъчен, така и в хранителен план.
Желание да постигна спокойствие, ред и баланс, да спра да се лутам и мятам в крайности - от жесток режим и тренировки до тотален мързел и разплуване.
И не на последно място фактът, че съвсем скоро ще навърша 30, също играе съществена роля в събуждането от безвремието, в което живях, и осъзнаването, че искам да започна да се грижа по-добре за себе си. 🙂
“Най-доброто време да засадиш дърво е преди 20 години. Следващият най-добър момент е днес.”

Към настоящия момент:
Положението не е цветущо, но не е и чак плачевно, каквото беше до неотдавна. Миналата година по това време бях с около 10 кг. по-тежка, тромава и без желание за каквото и да било. С не особено рестриктивен хранителен режим и с не особено редовно движение малко подобрих ситуацията, като има още много какво да се желае.
В момента нямам никакво желание за фитнес (не ме линчувайте, моля 🙂). Тренировките ми ще бъдат предимно пилатес и танци, като планирам да включа и плуване. Знам, че е скучно и няма какво да им се описва, но на този етап усещам, че имам нужда този вид движение, и вярвам, че дори и по този начин могат да се постигнат добри резултати.
Поради горното, тук ще описвам основно храната, която има нужда от сериозен контрол.

Цели:
Възприемане на здравословно отношение към себе си и превръщането му в начин на живот чрез:
- достигане на здравословно тегло, което за мен ще рече минус 10-12 кг.;
- установяване на здравословен хранителен режим с пълно изключване на захарта и тестото, и крайно ограничаване на алкохола;
- постоянство във физическите активности.
За да съм не fluffy, a fit fox. 🙂

04.01.19
17:11

Здравей Foxy и добре дошла.Аз харесвам пилатес така  че ме заинтригува.
Пожелавам успех в целите.

Мнението беше редактирано от Maria Kenen на 04.01.19 17:25.

04.01.19
19:28

Добре дошла и успех с каквото ти е на сърце!

Добре дошла и от мен! 🙂

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1