Сваляне на килограми с колело?

Здравейте всички,
вероятно темата е обсъждана хиляди пъти, но тъй като видимо съм начинаещ, предпочетох да стартирам нова такава, за да мога да чуя в реално време какво мислите. Надявам се да не съм създал главоболие на никой.

Та, както се разбира и от заглавието, имам желание да сваля килограми, за да вляза в нормите, съответно да имам възможност да се чувствам добре в тялото си. Започвам с най-важната информация - на 30 години съм, висок съм около 185 сантиметра и тежа около 97-8 килограма. Имам желание да сваля поне 10-15, за да мога ако не да стигна нормата, то поне да се приближа до нея.
За да избегнем дискусията в тази посока, ще отбележа, че съм се насочил към колелото, тъй като фитнесът просто не е моето нещо. Не се чувствам добре затворен в залата, в миналото съм пробвал, но предпочитам когато времето го позволява, да бъда навън.
Преди около 5 години се занимавах активно с баскетбол, което ми позволяваше да поддържам нещата в приемливи рамки. За съжаление въпросното спортуване беше заместено от работа до късно в офис, което доведе до текущите резултати.

За сметка на това пък към днешния момент, бих могъл преспокойно да отделям по 1ч. дневно за да карам и съм решил да го направя, когато времето се оправи. Това, което ме интересува е мога ли да очаквам някакъв ефект?

07.01.19
09:55

Здравей, нищо че е приказвано безброй пъти, аз пак ще го кажа. Свалянето на килограми е сравнително просто уравнение. Калориите, които поглъщаш на ден трябва да са по-малко от тези, които изразходваш. Дали ще ядеш по-малко или ще се движиш повече за да изразходваш повече, или и двете, си е твой избор. Няма как да ти кажем дали ще отслабнеш с колело, защото не знаем по колко ядеш на ден. 1 час колело по алея нормално каране е някъде 300-400-500 Ккал разход. Ако след това се наградиш и изядеш 1 дюнер, все едно нищо не си направил, че даже и ще продължаваш да дебелееш. Ако ядеш средно по 5000 Ккал храна на ден, и 2 часа и 3 часа колело няма да ти помогнат да сваляш.

Така че най-добре си сметни по колко калории ядеш на ден, засечи си с колко километра караш колелото и вече можем да се каже някаква по-точна сметка.

Здравей,
не съм засичал колко калории приемам на ден, но със сигурност мога да гарантирам, че храни от сорта на дюнери, бургери, пици и тем подобни от доста време насам не съм помирисвал. Газирани напитки също, сладко в умерени, може би дори малки количества.

Ще се опитам все пак да засека колко калории ориентировъчно поемам, за да мога да бъда по-конкретен в следващите си постове. Иначе разбирам, че ‘’тайната’’ на отслабването се крие в отрицателния калориен баланс. Идеята ми по-скоро беше не толкова дали колелото може да ми помогне да сваля килограми, защото е ясно, че ако не го комбинирам с правилно хранене, не мога да очакам нищо, а по-скоро дали освен свалянето на килограми, колелото може да доведе и до стягане на тялото.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1