11.01.19
18:55
Здравейте!
От скоро ходя на фитнес и имам един “малък” проблем - трупам килограми след тренировка . Например миналата седмица се претеглих 2- пъти и единия път ми показа 114 , другия път 110 . Днес направих доста по-интензивна тренировка и като се претеглих бях 115 (ако е и верен канара де) . Не ям сладко , не пия газирано , не преяждам , пия достатъчно вода , ям достатъчно грамове протеин на ден (около 100гр , като приемам 30 преди и след тренировка от пилешко месо) ,но въпреки всичко трупам килограми .Тренирам основно на пътечката , правя силови упражнения с дъмбели , щанги и на машини .
Някой ако може да обясни на какво може да се дължи това , ще съм благодарен .
Темата беше редактирана от Kristiyan Goranov на 11.01.19 19:15.
12.01.19
07:27
Теглото може да варира с немалко ежедневно и различни фактори влияят върху това. Да се измерваш посредата на деня, след като преди това си консумирал най-различни храни и напитки, е много неразумно.
Винаги съм се изумявал като виждам хора по фитнес залите да се мерят посредата на тренировката и да си вадят изводи без да взимат под внимание, че има десетки фактори, които биха им дали неточен резултат.
За да може промяната в теглото да се следи обективно, е важно да се сведат влияещите фактори до минимум.
Препоръчително е измерванията да се правят рано сутрин, след ставане от сън, по бельо, след като е ходено до тоалетната по малка и голяма нужда, преди да е ядено или пито каквото и да е.
Идната седмица се измери поне 2 пъти в различни дни и вземи средната стойност от всички измервания. По-следващата седмица направи същото и чак тогава си вади изводи дали и каква промяна в теглото има.
А причини да ти се покачва теглото има редица. Може да пълнееш, понеже ядеш повече. Това, че тренираш, не изключва това да можеш да ставаш по-дебел. Може да качваш мускулна маса. Може да си съхранил повече гликоген (съответно и вода) в мускулите си. Може да са много неща.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.01.19 07:28.