Как разтваряте Магнезиевия цитрат ?

Закупих Магнезиев цитрат на прах, но не мога да го разтворя напълно, утаява се на дъното, някакви идеи ?

12.01.19
18:30

Затопли водата и се разтваря 🙂

Ще пробвам, благодаря 🙂

12.01.19
21:09

Гребеш с лъжицата, лапаш в устата и преглъщаш с чаша вода.

Мнението беше редактирано от Димо на 12.01.19 21:10.

Ще се разтвори ли после ? В миналото имах проблеми с бъбреците и съм малко скептичен, ако не е добре разтворен 🙂

12.01.19
23:17

казано от Филип Недялков на 12.01.19, 22:45:

Ще се разтвори ли после ? В миналото имах проблеми с бъбреците и съм малко скептичен, ако не е добре разтворен 🙂

Притесняваш се някакси да не би да стигне неразтворен до бъбреците и да ги запуши под формата на кристали ли? Не съм си поглеждал ендоскопски какво се случва с креатина след като го погълна, но по пътя на логиката ако те притеснява ефекта на кристалите върху бъбреците ти и все пак го пиеш, то по-добрия вариант за теб ще е да не се разтвори и да го изхвърлиш с дефекацията, че иначе ако се разтвори може да мине и през бъбреците, че от там все течни фракции минават, а твърдите - не. 😄

Сега сериозно - разбира се че ще се разтвори в стомаха ти, но според мен си много объркан какво се случва в тялото ти като цяло. А ако имаш проблеми с бъбреците, консултирай се с лекар.

Мнението беше редактирано от Димо на 13.01.19 11:07.

казано от Димо на 12.01.19, 21:09:

Гребеш с лъжицата, лапаш в устата и преглъщаш с чаша вода.

Специално за магнезиевия цитрат, това е лош съвет, тъй като има способността да увеличава температурата на течностите и това може да доведе до нарушаване на целостта на лигавицата на хранопровода.

Дори и NOW Foods са отбелязали:
Pure magnesium citrate powder can increase the temperature of liquids upon contact; therefore, the recommended serving MUST be mixed into at least 8 oz. of cold liquid to neutralize this reaction prior to ingestion.

Макар техният съвет е да се разтваря в студена вода, когато аз приемах магнезиев цитрат на прах, го разтварях в топла вода, именно защото в студена разтворимостта му е много слаба. Винаги остава поне мъничко неразтворена прах, но колкото по-малко, толкова по-добре.

Отделно хубавото разтваряне е препоръчително за по-добро усвояване.

13.01.19
11:08

Пия магнезиев цитрат от 2 години по описания от мен начин, досега не съм усетил  затопляне, а изгаряне пък съвсем. Относно разтварянето, не мога да си представя че нещо ще се разтвори в чаша вода за няколко минути, а иначе за няколко часа в стомашния ми тракт ще си остане ненапълно разтворено.

Разбира се, винаги е добре да се спазват препоръките на производителя за всеки случай.

Мнението беше редактирано от Димо на 13.01.19 11:10.

Благодаря на всички, а нормално ли е ефектът да е мигновен ? Вчера пих за пръв път и снощи спах доста дълбоко (нещо неестествено за мен). Сънувах супер много и помня почти всичко, което съм сънувал.

Мнението беше редактирано от Филип Недялков на 13.01.19 18:06.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1