12.01.19
17:26
Закупих Магнезиев цитрат на прах, но не мога да го разтворя напълно, утаява се на дъното, някакви идеи ?
12.01.19
18:41
Ще пробвам, благодаря 🙂
Гребеш с лъжицата, лапаш в устата и преглъщаш с чаша вода.
Мнението беше редактирано от Димо на 12.01.19 21:10.
12.01.19
22:45
Ще се разтвори ли после ? В миналото имах проблеми с бъбреците и съм малко скептичен, ако не е добре разтворен 🙂
казано от Филип Недялков на 12.01.19, 22:45:
Ще се разтвори ли после ? В миналото имах проблеми с бъбреците и съм малко скептичен, ако не е добре разтворен 🙂
Притесняваш се някакси да не би да стигне неразтворен до бъбреците и да ги запуши под формата на кристали ли? Не съм си поглеждал ендоскопски какво се случва с креатина след като го погълна, но по пътя на логиката ако те притеснява ефекта на кристалите върху бъбреците ти и все пак го пиеш, то по-добрия вариант за теб ще е да не се разтвори и да го изхвърлиш с дефекацията, че иначе ако се разтвори може да мине и през бъбреците, че от там все течни фракции минават, а твърдите - не. 😄
Сега сериозно - разбира се че ще се разтвори в стомаха ти, но според мен си много объркан какво се случва в тялото ти като цяло. А ако имаш проблеми с бъбреците, консултирай се с лекар.
Мнението беше редактирано от Димо на 13.01.19 11:07.
13.01.19
10:15
казано от Димо на 12.01.19, 21:09:
Гребеш с лъжицата, лапаш в устата и преглъщаш с чаша вода.
Специално за магнезиевия цитрат, това е лош съвет, тъй като има способността да увеличава температурата на течностите и това може да доведе до нарушаване на целостта на лигавицата на хранопровода.
Дори и NOW Foods са отбелязали:
Pure magnesium citrate powder can increase the temperature of liquids upon contact; therefore, the recommended serving MUST be mixed into at least 8 oz. of cold liquid to neutralize this reaction prior to ingestion.
Макар техният съвет е да се разтваря в студена вода, когато аз приемах магнезиев цитрат на прах, го разтварях в топла вода, именно защото в студена разтворимостта му е много слаба. Винаги остава поне мъничко неразтворена прах, но колкото по-малко, толкова по-добре.
Отделно хубавото разтваряне е препоръчително за по-добро усвояване.
Пия магнезиев цитрат от 2 години по описания от мен начин, досега не съм усетил затопляне, а изгаряне пък съвсем. Относно разтварянето, не мога да си представя че нещо ще се разтвори в чаша вода за няколко минути, а иначе за няколко часа в стомашния ми тракт ще си остане ненапълно разтворено.
Разбира се, винаги е добре да се спазват препоръките на производителя за всеки случай.
Мнението беше редактирано от Димо на 13.01.19 11:10.
13.01.19
18:06
Благодаря на всички, а нормално ли е ефектът да е мигновен ? Вчера пих за пръв път и снощи спах доста дълбоко (нещо неестествено за мен). Сънувах супер много и помня почти всичко, което съм сънувал.
Мнението беше редактирано от Филип Недялков на 13.01.19 18:06.