Пламен Бойчев с ДЦП

Прескочи до:

19.01.19
16:49

Здравейте казвам се Пламен Бойчев и съм с Детска Церебрална Парализа от малък като хоби ми е да спортувам не съм влизал отдавна тук за което съжалявам от 8.01.2019 съм решил да направя промяна и то голяма ходя по 4 пъти в залата и правя кръгова тренировка + кардио 20-30 Мин . Трудно ми е на лостове и щанги минавам през уредите като ги редувам от гръб , гарди, рамо, трицепс, корем и крака . Старая се да се храня по 4,5 пъти на ден .Аз съм висок 1.80 и сега в момента тежа 88 кг , бицепс-38 см, талия -100 см, прасец-39см , ханш-103см , гръдна обиколка-112см, премишница-31см, бедро-57, врат -39см това е за сега мисля след месец да измеря наново . Може ли да ме посаветвате нещо Благодаря

Темата беше редактирана от Plamen Boichev на 19.01.19 17:24.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

19.01.19
22:26

Здравей 🙂 Къде изчезна толкова време?
Не мисля, в предвид възрастта и образованието ти, че някой може да ти каже нещо специфично за заболяването ти, което да не знаеш, но все пак спорта е нещо задължително за всеки, бил той здрав или със заболяване. За моите разбирания и в предвид ситуацията, добре си се ориентирал към кръгова тренировка, от по-големите мускули към по-малките и от горе надолу. Това обаче е много общо.
Ти си на 37 година, с пареза в лявия крак и лявата ръка. Фитнеса не ти е чужд, но предполагам, както при всички нас, ежедневието често поставя на изпитания постоянството ни. Прегледах ти стария дневник и видях, че поне тогава, си работил на 10 повторения в серия, без стречинг и без бимануална тренировка за лявата страна - дали като отделна тренировка, дали като някоя-друга серия в повече. Според мен не трябва да избягваш тежестите, а да ги подбираш, така, че да свалиш повторенията в серия на 5 или по-малко, да увеличиш сериите за да запазиш обема, да вкараш допълнителни серии за лявата страна с изолирана дясна и да добавиш лек стречинг след кардиото, включително и за ръцете. Потърси информация.
Успех 🙂

20.01.19
06:40

Много благодаря за отговора аз от време на време тренирах но не така усилено имам времето и мястото а за мен движението е от значение и забелязавам че има успех човек не само изглежда добре но и се чувства по удовлетворен когато спортува още веднъж ти благодаря ще продължавам да чета и ще пиша

20.01.19
18:56

Четох за бимануална тренировка не знаех че е точно свързано с ДЦП то много голям интерес имам точно във какво се състои беше отбелязан стречинг и още три разновидности но не са ми познати моята е левостранна хеми пареза средна степен

Мнението беше редактирано от Plamen Boichev на 20.01.19 19:02.

20.01.19
20:38

Най-добре е, ако можеш, да опишеш една примерна твоя тренировка с подробности и в последователността, в която я правиш - уред и/или упражнение, тежест, брой повторения, серии или кръгове. Точно както я правиш, с две ръце ли е - например лежанка, с една ли е, заедно с коментар ако нещо боли или е прекалено трудно за лявата страна. Така ще добием представа с какво раполагаш в залата която ползваш, до колко лявата страна е различна от дясната и ще можем да се опитаме да ти дадем конкретни съвети, като градим тренировката ти на база досегашните.
... пробвал ли си да нарисуваш картина използвайки единствено лявата ръка?

20.01.19
21:23

Започвам със силовите упражнения 1.Гръб правя сериите на машина 3 по 10 ,25 кг.2.Горни гръдни мускули на машина 3 по 10 ,25 кг.3.Бедрено сгъване на машина 3 по 10 , 15 кг.4.Рамо на машина 3 по 10 ,15 кг. 5.Придърпване на скрипец 3 по 10,20 кг.6.Избутване на машина за гръдни мускули 3 по 10 , 25 кг .7.Бедрено разгъване 3 по 10 ,15 кг.8.Затваряне на бедра на Адуктор машина 3 по 10, 15 кг.9.Коремни преси 3 по 10 .10.Бицепс дясна ръка дъбел 10 кг. 3 по 10. Повтарям всичките по 3 пъти и после кардио 20-30 Мин . Единствено лявата ръка ме заболява при рамото на машината и при скрипеца за гърба при останалите упражнения не ,а стречинг не съм правил до сега никога , рисувал съм с лявата ръка един единствен път но не се получи много абстрактно стана на мен ми хареса разбира се 🙂 Само зная че искам да продължавам това ме прави жив спорта, рисуването

21.01.19
08:52

Лявата ръка ми е по слаба от дясната и лежанка не ползвам най са ми удобни машините имам по голяма упора и така ми е по лесно да направя повторенията не тренирам бицепса на лявата ръка защото засилваме спазъмът и , с кракът нямам проблем защото постоянно се движа , колело карам много единствено проблемът ми е в китката на ръката и трудно отварям пръстите и ахилеса на кракът

22.01.19
01:45

Благодаря ти за доверието. Супер си, а за ДЦП ... всеки си има някаква ДЦП, не буквално разбира се, но не всеки го осъзнава и изправя срещу него.
Тренировката ти е добра - веднъж да са от полза тези машини. Бих обаче разместил упражненията и вкарал супер-серии така:

1.Кръг
3Х Редуване на серия Избутване на машина за гръдни мускули (при теб е 6) със серия Гръб серия на машина (при теб е 1), и двете по 30 кг. (като начало), по 5 повторения
3Х Редуване на серия Горни гръдни мускули на машина (при теб е 2) със серия Придърпване на скрипец (при теб е 5) и двете по 25 кг. (като начало), по 5 повторения
1Х Рамо на машина (при теб е 4), 15 кг. с коремни преси (при теб е 9), по 10 повторения
1Х Бедрено сгъване на машина (при теб е 3), Бедрено разгъване (при теб е 7) и Затваряне на бедра на Адуктор (при теб е 8), по 10 повторения.

(3Х означава да го направиш три пъти - буташ 5 гърди, после дърпаш 5 гръб, после пак 5 гърди, после пак 5 гръб, пак 5 гърди и пак 5 гръб, общо идва по 15 от упражнение и чак тогава минаваш към следващите)

2.Кръг
Същото на 2Х, 2Х, 1Х, 1Х

3.Кръг
Същото на 1Х всичко

Ако съм те разбрал правилно, в твоята тренировка идват по 30 повторения от упражнение, общо, в трите кръга. Тук идват също 30, но за гърдите и гърба прехвърлената тежест ще е не 750 а 900 кг. на упражнение от суперсерия, ако работиш с 30 кг., а другото ще е без промени. После си правиш кардиото. На практика това си е твоята тренировка, но с по-къси суперсерии, което ще позволи малко повече тежест би следвало да стимулира повече силата и да ти спести време. За бицепса и стречинга ще ми трябва малко информация. Можеш ли да извършваш същите движения каквито правиш с дясната с тежест, с лявата без тежест? Можеш ли да вдигаш лявата ръка, без тежест, настрани, напред и нагоре? Можеш ли да стоиш в планк, да направиш лицева опора и да си допреш дланите зад гърба?

22.01.19
10:05

Благодаря ти много за отделеното време и разяснвването още днес ще почна програмата при мен това е че тренирам или преди работа или след и си отделям някъде към 2 часа , така не ми се вярва да надхвърлям 2 ще се постарая . Лявата ръка мога да я движа нагоре , надолу и встрани без тежести не тренирам бицепс защото засилвам спазъмът на ръката даже по удачно да тренирам трицепс за нея , но искам да има равновесие долу горе 🙂 . Не мога да правя лицеви опори защото при спазъм ръката се свива и не ми е удобно. Аз искам да те попитам и за храненето с тая моята работа учителската не мога да хапвам 4,5 пъти и за храненето четох тук статитиите са много поучителни ще продължавам да се образовам . Още веднъж благодаря ти много лек ден от мен

22.01.19
16:36

Здравей днес тренирах искам да питам дали може да увелича повторенията леко ми се струва от 5 да ги направя на 10 иначе комбинирането на мускулните групи ми е идеално ако може по 10 повторения

22.01.19
19:30

Което означава че сме налучкали ритъма на работа. Обема ти е същия, тежестта повече, а нямаш умора 🙂 Това е идеята - без максимуми и откази, и ръката да не се “шашка”. Важно е да не ти е много трудно!
В колко време влизаш с тренировката? Можеш да пробваш да вдигнеш малко тежестите, но не прекалявай - нека си остане в зоната на комфорт. Максимум по 5 кг. на упражнение. Можеш и да вдигнеш броя суперсерии на
1. 4, 4, 2, 2
2. 2, 2, 1, 1
3. 1, 1, 1, 1
Така обема ще се вдигне с 50%, което е сериозна стъпка, но трябва да се прецени дали ще стига времето. Не бързай с промените - остави време на тялото да тренира малко по-тежко и повече, но в същото време без повече умора, в по-различен режим, с познатите му неща.

22.01.19
23:41

Здравей да по ми е леко и някък си по бързо ги вземам като са групирани така и не ги усещам не усещам натоварване което е добре написал си ми : 1. 4, 4, 2, 2
2. 2, 2, 1, 1
3. 1, 1, 1, 1 не мога да го разбера извини ме ако може да ми кажеш да увелича повторенията ли?

22.01.19
23:56

Да сега си го осмислих извинявай да увелича вместо /3 по
да бъдат по 4 а другите по 2/  и съответно другите да увелича с по 1 разбрах така ще направя . За храненето може ли да ми кажеш нещо ?

22.01.19
23:57

А и друго искам да попитам защо повторенията само по 5 така по малко енергоразход има за това ?

23.01.19
12:15

Днес тренирах по новата схема не съм качвал килограми така си останаха и кардио 30 Мин . Искам да попитам след работа може ли да потренирам още малко и какво упражнения или само кардио да правя

23.01.19
19:48

5, но по-тежки, за да подобрим мускулната сила, без да провокираме спастичността в засегнатите крайници с някаква форма на изтощение.

За храненето нищо не мога да ти кажа, освен че към него трябва да има:
Храни, богати на магнезии - говеждо, броколи, бананите, цвекло, грах, спанак и т.н.
Витамини от група В - зеленолистни зеленчуци, рибено масло
Киселомлечни продукти като кефир и извара.
Много вода
Също така трябва да избягваш пържени и тлъсти ястия, алкохол и продукти съдържащи нишесте, като картофите.

Искам да обърнеш внимание на следващото клипче и ако ти се вижда интересно да се позаинтересуваш от Ци Гун гимнастиката, като това няма нищо общо с тренировките в залата - те си остават.

23.01.19
21:41

Днес слетобед направих 4 по 1 и кардио 20 Мин .сутринта си направих сериите както ми го беше написал и кардио искам да питам след това трябва ли да увеличавам някои от упражненията или серийте ,а за храненето написах друга тема искам да споделя че доколкото се може да се храня здравословно го правя но си хапвам по вече яхний и супи защото отглеждаме домашни животни и си готвим такива неща незная дали е полезно но от магазин ене по полезно със сигурност . Всеки ден ям различни меса , салати, супи , и си позволявам 100 гр ракия , и 1 чаша вино .

Мнението беше редактирано от Plamen Boichev на 23.01.19 21:45.

24.01.19
20:37

По-добро от домашна храна с домашни продукти няма 🙂
Опасявам се, че е възможно да не си ме разбрал за суперсериите в кръговете и повторенията в тях. Суперсерията е редуване на упражнения за съседни мускулни групи с противоположни функции. Така, докато изпълняваш едното упражнение, мускулите които участват в другото си почиват, но кръвоснабдяването продължава и обратното.

Твоята програма, с твоите упражнения е тази:
със серия Гръб серия на машина (при теб е 1), и двете по 30 кг. (като начало), по 5 повторения
Като ако ги редуваш 3 пъти (3Х), означава да направиш три пъти всяко от двете упражнения по 5 пъти - буташ 5 гърди, после дърпаш 5 гръб, после пак 5 гърди, после пак 5 гръб, пак 5 гърди и пак 5 гръб, общо идва по 15 от упражнение, а от двете 30 и чак тогава минаваш към следващото от кръга. Упражненията се редуват без някаква изразена почивка. Това ти е една суперсерия, с две упражнения, които се редуват, по 5 повторения на всяко изпълнение, докато ги изредиш три пъти.

2.
Редуване на серия Горни гръдни мускули на машина (при теб е 2) със серия Придърпване на скрипец (при теб е 5) и двете по 25 кг. (като начало), по 5 повторения. Редуването е както при предишната суперсерия, на 5-ци, като ако го направиш 3 пъти, както предишните, на 5-ци, и от тази двойка упражнения ще си направил 30 повторения.

3.
Рамо на машина (при теб е 4), 15 кг., 10 повторения
4.
Коремни преси (при теб е 9), 10 повторения

5.
Бедрено сгъване на машина (при теб е 3), 10 повторения
6.
Бедрено разгъване (при теб е 7), 10 повторения
7.
Затваряне на бедра на Адуктор (при теб е 8), 10 повторения

Това ти е един кръг, с общо 110 повторения
Всичко е същото, но при първите две двойки упражнения (суперсерии), няма да ги изреждаш 3 пъти по 5, а само 2 пъти по 5, съответно повторенията няма да бъдат по 30, а по 20 в суперсерия. Останалото е същото. Повторенията във втория кръг стават с 20 по-малко или 90. Ще изглежда ето така:
1.
Редуване на серия Избутване на машина за гръдни мускули (при теб е 6)
със серия Гръб серия на машина (при теб е 1), и двете по 30 кг. (като начало), по 5 повторения
Като ако ги редуваш 2 пъти (2Х), означава да направиш два пъти всяко от двете упражнения по 5 пъти - буташ 5 гърди, после дърпаш 5 гръб, после пак 5 гърди и после пак 5 гръб, общо идва по 10 от упражнение, а от двете 20 и чак тогава минаваш към следващото от кръга. Упражненията се редуват без някаква изразена почивка. Това ти е една суперсерия, с две упражнения, които се редуват по 5 повторения на всяко изпълнение, докато ги изредиш два пъти.

2.
Редуване на серия Горни гръдни мускули на машина (при теб е 2) със серия Придърпване на скрипец (при теб е 5) и двете по 25 кг. (като начало), по 5 повторения. Редуването е както при предишната суперсерия, на 5-ци, като ако го направиш 2 пъти, както предишните, на 5-ци, и от тази двойка упражнения ще си направил 20 повторения.

3.
4.

5.
6.
7.

Това ти е втория кръг, с 90 повторения.
Избутване на машина за гръдни мускули (при теб е 6), 30 кг., 5 повторения

Гръб серия на машина (при теб е 1), 30 кг. (като начало), 5 повторения

2.
серия Горни гръдни мускули на машина (при теб е 2), 25 кг., по 5 повторения

Придърпване на скрипец (при теб е 5), 25 кг., 5 повторения.

3.
4.

5.
6.
7.

Идват 70 повторения в кръга.
Кардио

Стречинга го замести с комплекса Ци Гун, който ти пратих, но не го прави като част от тази тренировка. Нека е в различно време - например след работа. Зная че някои неща в началото биха могли да бъдат трудни. Прави движенията до там, докъдето е възможно, в същия брой и последователност, като на клипа. Предполагам че за 10-на пъти ще го разучиш и запомниш.

24.01.19
21:15

Здравей да аз днес ги правих така както ми ги каза първия път , сега ще почна така кардио правя 20-30 Мин  след това , като се върна от работа в къщи ще си правя гимнастиката и нея ще разуча много ти благодаря за съветите които ми даваш , искам да ми кажеш някои които да питам за храненето  ако знаеш разбира се . И да ти кажа аз тренирам от понеделник до четвъртък и петък почивам или някои друг ден през седмицата но от понеделник до петък един ден почивам , а събота и неделя си разхождам кучетата имам каракачанка и хъски и с тях изминавам по 3 км. Още веднъж благодаря много

24.01.19
21:56

За храната не си посочил каква е целта ти, за да търсиш по-различен хранителен режим. Твоите възможности за достъп до домашни продукти и готвено, за мен лично са мечта.

24.01.19
22:06

Аз живея на село и си отглеждаме животни по точно моите родители и гледаме пилета, кокошки, пуйки , агнета и прасета и менюто ми е такова аз търся друго със тренировката да се храня съобразно нея как да подхождам от сутрин до вечер искам да си съставя някакъв режим ако мига разбира се спрямо работата ми ме тя е много застояла и да компенсирам и тренировката и храненето

25.01.19
15:34

Днес почивам направих упражнения Ци Гун още не мога да свикна но ще продължавам и се надявам да подвикна , карах колело 3 км

Мнението беше редактирано от Plamen Boichev на 25.01.19 15:35.

26.01.19
17:20

Днес събота поради студеното време покарах 3 км колело и гимнастика

Мнението беше редактирано от Plamen Boichev на 26.01.19 17:49.

26.01.19
20:34

Интересно е да се наблюдава в дългосрочен план ефекта от Ци гун Тай Чи върху засегнатата ти страна. У нас тази лечебна гимнастика е малко позната сред активно спортуващите, повече с повърхностна и обща информация.

26.01.19
21:08

Да трудно ми е те са 16 упражнения някой от тях са ми много трудни но като гледам е много по добре и ръката в китката там ми е силен спазъмът и седи в юмрук , като ги разуча още малко и ще ги правя без усилие . Много добре ми действа , а и трябва да е тихо и спокойно когато ги правиш . Само незная дали по удачно да не ги правя рано сутрин след ставане , защото сега или слетобед и преди обед ги правя ?

27.01.19
10:50

Днес сутринта като станах направих Ци Гун гимнастиката след това покарах 2 км колело

27.01.19
13:01

Здравей
Колко време ти отнема гимнастиката?

27.01.19
13:13

Здравей 15 Мин . аз да те питам само 1 път на ден ли трябва да я правя или може по вече?

27.01.19
14:33

Може и два пъти - сутрин и следобед, стига да си отпочинал и спокоен, което е удачно в дните без силова тренировка в залата. Както сам посочи в предишно мнение, трябва движенията да ти станат спокойни и да ги правиш без усилие. Когато това се случи, може да се добавят модули от Тай чи след Ци гун гимнастиката - те са взаимно свързани, но не трябва да се избързва с това. В Тай чи има повече контрол върху китки, длани и пръсти, което ще е сериозно предизвикателство. Рано е.

Мнението беше редактирано от Dymag на 27.01.19 16:38.

27.01.19
16:53

Благодаря ти днес времето е много хубаво при нас и излязох малко с кучето към 3 км. по реката , много добре ми действа тия разходки. Искам да те питам вечер с вечерята си позволявам 100 гр. ракия и 1 чаша вино дали пречи на тренировките ?

27.01.19
18:25

С алкохола нещата опират до мярката, като съветите на медицинските лица били да не се надвишават 3-4 единици алкохол за мъжете и 2-3 единици за жените. Не зная как са ги направили тези сметки, но тук направих аз едни сметки, според които излезе следното:
1 бира = 2 единици или ако е силно алкохолна 3
1 чаша вино = 2 единици
100 мл концентрат = 2,85 единици
Та според тези сметки и медицинските лица, си ОК със 70 мл. концентрат и чаша вино.
Наздраве 🙂

27.01.19
19:05

Мерси много аз си позволявам само вечер през деня изпивам над 2 л. вода и до 2 кафета или чай само с вечерята си позволявам а и организмът ми се отпуска старая се да влизам в граници за да може всичко да е OK🙂

28.01.19
17:53

Днес тренирах искам да попитам тренирах и предно рамо и задно рамо с тежест от по 5 кг и за долна част на гърдите мога ли да включа и тия упражнения към останалите направих ги по 2 по 5 .

29.01.19
02:08

Всичко може, но не съм сигурен за какви движения и с какъв уред става въпрос.

Мнението беше редактирано от Dymag на 29.01.19 02:09.

29.01.19
11:20

29.01.19
11:21

29.01.19
11:22

29.01.19
11:25

Тия упражнения с по 5,10 килограма 2•5 ако може нещо друго да ми кажеш?

29.01.19
13:02

Искам да питам и друго може ли да комбинирам и други упражнения за гърди, гръб освен 2 - ките които правя суперсериите ?

06.02.19
13:59

Може ли след като съм тренирал час и половина във фитнес залата след няколко часова почивка да тренирам пак и какво мога да не натоварвам

14.02.19
12:20

Искам да попитам мога ли да тренирам рамо и бицепс

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1