Пламен Бойчев с ДЦП

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

18.05.19
07:30

Здравейте продължавам кръговите тренировки вече 5 месеца като включвам 3•10 издърпване на гладиатор ,3•10 придърпване на машина за гръб , 3•10 отваряне и затваряне на машина за средна част на гърдите ,3•10 придърпване на скрипец зад тила това всичко правя с по 35,45 ,50 кг., след това правя 3•10 железен кръст,3•10 трицепс и 3•10 бицепс това всичко с по 20,25 кг. , след това правя рамо средно , предно и задно пак 3•10 с по 20,25 кг., продължавам с корем 3•20 , и накрая крака разгъване, сгъване , прибиране килограмите са 25,35,40 и накрая кардио 15,20 Мин това всичко за 1 час и 40 мин да отбележа че съм с пареза на лява ръка и ляв крак ще кача снимки до сега на какво ниво съм моля за съвети искам да оформя тялото до що годе добър релеф и с храненето съм махнал сладко, газирано ,алкохол хлябът съм го ограничил до 3 филийки на ден

19.05.19
02:32

Привет 🙂
Тренираш достатъчно - повече от час и 25 минути за силова тренировка е много и основния проблем е не е как да делим тренировките от тук нататък - дали да има такава само с базови, следвана от кръгова, дали да правиш горна и долна половина в отделни тренировки или разделна с едноседмична програма. Проблема е как да се прогресира с натоварването, т.е. да се увеличи тежестта, без да се провокира проблем с лявата ръка ... Важното е да не спираш със спорта докато търсим, защото той, по-бавно или по-бързо работи, дори и да не е в оптималния вариант. Най-голямата грешка ще е да спреш. А с храненето си се ориентирал много добре. Изглеждаш много добре между другото 🙂
Мисля да се консултирам с един познат, който май е работил във фитнес със спортуващи с ДЦП

19.05.19
05:40

Здравей няма да спирам много съм се ентусиазирал и искам да постигна видими резултати аз дори взех да вкарам и други упражнения , но да ще чакам за съвет от теб така ще ми е много по добре за сега продължавам както си тренирам много ти благодаря

19.05.19
22:15

Напротив, точно така - експериментирай. Така или иначе никой няма да се ангажира с нещо категорично, ако не може лично да те наблюдава, дори и да е специалист със съответните познания. Най-компетентния си оставаш ти и опита който трупаш. Така че, експериментирай, но внимателно и наблюдавай последствията. Ако решиш да вдигаш работната тежест, намали броя повторения в серията в началото. Имай в предвид, че не е лошо, при запазването на тренировъчната програма за по-дълго, през няколко месеца да се сменят упражненията с различни, но пак за същите мускули групи.

19.05.19
22:22

Да ще експериментирам някои от дните ходя по 2 пъти да тренирам единия път преди работа и другия път след работа , но след работа ми остават някъде към 40 Мин . защото пътувам и гоня автобус аз всеки ден пътувам до Велико Търново , но не ми пречи даже сега като тренирам така още по хубаво си уплътнявам времето в петък, събота и неделя почивам а от понеделник до четвъртък ходя във фитнес залата като вторник, сряда и четвъртък по 2 пъти усещам че има разлика от януари аз тогава започнах така по 4 дни с тия почивки в петък, събота и неделя но и през тия дни или се разхождам по 5,6 километра или рисувам това ми се отдава най много рисуването 🙂 още веднъж много ти благодаря хубаво е да познавам човек като теб

11.06.19
12:35

Увеличих упражненията с още 2 за малките групи мускули за рамо с едно и бицепс също с едно към тия които правя всеки ден в залата и вече не ми стига времето от 1 час и 40 Мин . Искам да попитам може ли от кръговата тренировка да разделя корема и краката в друг ден да ги правя ходя 4 дни в седмицата в някои по 2 пъти ?

18.06.19
12:12

Здравей 🙂 Да, отдели ги - корем/талия, седалище и крака в отделна тренировка. В същата тренировка, ако е кратка, можеш да добавиш хиперекстензии
https://www.bb-team.org/exercise/3716_palna-grabna-ekstenziya-razgavane-razvivane-hiperekstenziya
планк
https://www.bb-team.org/exercise/2695_predna-tsentralna-opora
и “добро утро”
https://www.bb-team.org/exercise/1181_navezhdane-s-shtanga-dobro-utro
като можеш да го правиш и с дъмбели в ръцете вместо щанга - отпуснати покрай тялото, но внимавай гръбнака да е прав и не се навеждай много.
В този ден, ако правиш кардио, нека е леко, с ниска интензивност, тип разходка 🙂

Мнението беше редактирано от Dymag на 18.06.19 12:17.

10.09.19
09:10

Бицепс-последователно сгъване за бицепс с дъмбели от седеж 2 серии с по 7,8 повторения
Бицепс-сгъване с една ръка за бицепси с дъмбел от стоеж 2 серии с по 7,8 повторения
Бицепс- концентрирано сгъване с една ръка за бицепси с дъмбел от седеж 2 серии с по 7,8 повторения

11.09.19
16:24

Трицепс - разгъване за трицепс с една ръка с дъмбел от стоеж 2 серии по 7,8 повторения
Трицепс- разгъване за трицепс с дъмбел от стоеж
Трицепс- разгъване за трицепс с една ръка с дъмбел от водоравен наклон 2 серии с по 7,8 повторения
Трицепс- разгъване за трицепс с една ръка с дъмбел от седеж 2 серии с по 7,8 повторения
Трицепс- разгъване за трицепс на скрипец от стоеж 2 серии с по 7,8 повторения 
Трицепс-разгъване за трицепс с една ръка с ластик от стоеж 2 серии с по 7,8 повторения

11.09.19
16:33

Рамо- изнасяне на дъмбел с една обтегната ръка встрани от наклонен седеж 2 серии с по 7,8 повторения
Рамо - изнасяне на дъмбел с една обтегната ръка встрани от наклонен седеж 2 серии с по 7,8 повторения

11.09.19
16:43

Гърди- пулоувър за гърди с дъмбел от лег 3 серии с по 7,8 повторения
Гърди- повдигане с тесен хват на щанга от лег 3 серии с по 7,8 повторения
Гърди - повдигане на щанга от лег
Гърди- повдигане на щанга от полулег 3 серии с по 7,8 повторения

17.09.19
19:49

Много тренирам това което правя като тренировка много ми харесва отделям по 2 часа само да съм в залата и да изглеждам добре и във форма комбинирам упражнения в кръгова тренировка комбинирам всички мускули с пареза съм в лявата страна ръка и крак не искам да съм културист или някакъв фитнес маняк искам да изглеждам добре и спорта за мен е най Великото нещо което може да съществува никога няма да спра да тренирам защото това което правя ми дава такъв стимул че не мога да го изкажа с думи толкова енергичен свободен и устремен публикувам това тук защото съм благодарен на хора от този сайт и занапред се надявам да е така Поздрави на всички

06.10.19
13:27

Здравейте зная че при всеки човек е индивидуално но искам да попитам към какъв специалист трябва да се обърна за да зная моя организъм как разгражда храните и какъв е метаболизма ми 38 години ,180 см , 85 кг съм тренирам 3-4 пъти в седмицата . Благодаря предварително

06.10.19
18:45

Не ми се е налагало да си правя такива изследвания, но мисля че се правят в медико диагностичните лаборатории. Предполагам че ще получиш информация на място в някоя такава или при личния лекар - той би трябвало да знае какво изследвания са необходими и да те насочи.

13.10.19
06:23

Искам да попитам тренирам вторник , четвъртък и петък в понеделник и сряда почивам също събота и неделя почивам . Колко време е нужно на мускула да расте и кога расте по време на почивка или по време на натоварване?

13.10.19
22:37

Ако съм те разбрал правилно, в седмицата тренираш 3 дена и почиваш 4.
Приетото е растеж по време на почивката, след голямо мускулно напрежение по време на тренировката, т.е. голяма тежест, стрес.
Ако не греша, ти до сега не използваш големи тежести. Като се има в предвид парезата, не зная дали и не е противопоказна голямата тежест и излизането от зоната на комфорт.
Аз лично бих заложил на по-често стимулиране на мускулите - поне 4 пъти седмично за всеки мускул и стремеж малко по малко да увеличавам тежестта, без да бързам и без крайности, без да прекъсвам спорта в никакъв случай, независимо дали виждам резултат или не.
По-бързо или по-бавно, с постоянство, всичко ще върви в правилната посока.

Мнението беше редактирано от Dymag на 13.10.19 22:41.

13.10.19
23:06

казано от Plamen Boichev на 06.10.19, 13:27:

Здравейте зная че при всеки човек е индивидуално но искам да попитам към какъв специалист трябва да се обърна за да зная моя организъм как разгражда храните и какъв е метаболизма ми 38 години ,180 см , 85 кг съм тренирам 3-4 пъти в седмицата

Това е без никакво практическо значение.

казано от Plamen Boichev на 13.10.19, 06:23:

Колко време е нужно на мускула да расте и кога расте по време на почивка или по време на натоварване?

Мускула расте максимум до 48 часа след стимулираща растежа тренировка. Уточнявам, защото не всяка тренировка стимулира растеж 🙂
Т.е., трябва да стимулираш мускула минимум 2-3 пъти седмично, с подходяща интензивност и достатъчно обем на тренировката, ако искаш оптимален растеж.
Например, 5 серии по 5 повторения клек със 75-85% от макса ти за 1 повторение, изпълнявана 2 или 3 пъти седмично, е достатъчно обемна и интензивна, и гарантира максимален растеж на краката, естествено, при наличие на прогресивно натоварване (увеличаване на работните тежести) и хранене.
Същото важи за всички останали мускули.

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.10.19 23:07.

14.10.19
11:05

казано от Dymag на 13.10.19, 22:37:

Ако съм те разбрал правилно, в седмицата тренираш 3 дена и почиваш 4.
Приетото е растеж по време на почивката, след голямо мускулно напрежение по време на тренировката, т.е. голяма тежест, стрес.
Ако не греша, ти до сега не използваш големи тежести. Като се има в предвид парезата, не зная дали и не е противопоказна голямата тежест и излизането от зоната на комфорт.
Аз лично бих заложил на по-често стимулиране на мускулите - поне 4 пъти седмично за всеки мускул и стремеж малко по малко да увеличавам тежестта, без да бързам и без крайности, без да прекъсвам спорта в никакъв случай, независимо дали виждам резултат или не.
По-бързо или по-бавно, с постоянство, всичко ще върви в правилната посока.

  Много ти благодаря ще опиша една моя тренировка как протича със всичките упражнения които правя

14.10.19
11:06

казано от Петко К на 13.10.19, 23:06:

казано от Plamen Boichev на 06.10.19, 13:27:

Здравейте зная че при всеки човек е индивидуално но искам да попитам към какъв специалист трябва да се обърна за да зная моя организъм как разгражда храните и какъв е метаболизма ми 38 години ,180 см , 85 кг съм тренирам 3-4 пъти в седмицата

Това е без никакво практическо значение.

казано от Plamen Boichev на 13.10.19, 06:23:

Колко време е нужно на мускула да расте и кога расте по време на почивка или по време на натоварване?

Мускула расте максимум до 48 часа след стимулираща растежа тренировка. Уточнявам, защото не всяка тренировка стимулира растеж 🙂
Т.е., трябва да стимулираш мускула минимум 2-3 пъти седмично, с подходяща интензивност и достатъчно обем на тренировката, ако искаш оптимален растеж.
Например, 5 серии по 5 повторения клек със 75-85% от макса ти за 1 повторение, изпълнявана 2 или 3 пъти седмично, е достатъчно обемна и интензивна, и гарантира максимален растеж на краката, естествено, при наличие на прогресивно натоварване (увеличаване на работните тежести) и хранене.
Същото важи за всички останали мускули.

  Благодаря много ще опиша една моя тренировка как протича

14.10.19
13:11

Ето как протича една моя тренировка:
Комбинирам и редувам :
1.Избутване на машина за гръдни мускули с широк хват с 45кг. 3 по 10 повторения
2.Придърпване на машина за гръбни мускули с 45кг. 3 по 10 повторения
След това редувам и комбинирам:
3.Затваряне на пек-дек машина за големи гръдни мускули с 50 кг. 3 по 10 повторения
4.Придърпване на вертикален скрипец с широк хват зад гърба с 35 кг. 3 по 10 повторения
Общо 40 мин.
Комбинирам и редувам:
5.Железен кръст с 25 кг. 3 по 8 повторения
6.Разтваряне на пек-бек машина с 35 кг. 3 по 8 повторения
7.Трицепсово разгъване на горен скрипец с 30 кг. 3 по 8 повторения
8.Повдигане на ръцете напред с диск с 15 кг. 3 по 8 повторения
9.Раменна екстензия от наклон напред с 25 кг. 3 по 8 повторения
10.Концентрирано сгъване с дъмбел с 25 кг. 3 по 8 повторения
11. Скотово сгъване с дъмбел с 25 кг. 3 по 8 повторения
Общо 40 мин.
Комбинирам и редувам:
12.Тренажори за коремна мускулатура с 40 кг. 2 по 10 повторения
13.Повдигане на торса от тилен лег 2 по 10 повторения
14.Повдигане на пръсти на лег преса с 35 кг. 2 по 10 повторения
15.Бедрено разгъване с 40 кг. 2 по 10 повторения
16.Бедрено сгъване с 40 кг. 2 по 10 повторения
17.Затваряне на Абдукторна машина с акцент върху бедрата с 40 кг. 2 по 10 повторения
18.Разтваряне  на Абдукторна машина с акцент върху бедрата с 40 кг. 2 по 10 повторения
Общо 20 мин.
19.Каране на велоаргометър 25-30 мин.
Тренирам спрямо работата си аз съм учител и намирам време вторник,четвъртък и петък 120-30 мин.А в събота и неделя винаги се разхождам поне 1 ч и 30 мин

Деян

14.10.19
13:19

Ами с подобни упражнения и подобна схема трудно ще качиш по-осезаема мускулна маса. Още в първото си мнение в темата през месец май казваш, че ти е трудно с щанги. Всъщност кои упражнения не можеш да изпълняваш със свободни тежести, поради здравословния ти проблем. Все пак гледам, че правиш разни сгъвания и разгъвания, макар с по-леко и повече бройки. Имаш ли проблем да тренираш до отказ, пък дори и на машини и скрипци.

14.10.19
13:34

Трудно ми е със щанга заради ръката лявата на машината се усещам по стабилно клекове ми е трудно да правя мъртва тяга също такива. Няма да имам проблем до отказ , но това какво ще рече “до отказ”?

Мнението беше редактирано от Plamen Boichev на 14.10.19 14:35.

Деян

14.10.19
16:05

казано от Plamen Boichev на 14.10.19, 13:34:

Трудно ми е със щанга заради ръката лявата на машината се усещам по стабилно клекове ми е трудно да правя мъртва тяга също такива. Няма да имам проблем до отказ , но това какво ще рече “до отказ”?

Да не можеш да изпълниш още едно повторение. Дали ще го започнеш, но няма да го докараш докрай или пък въобще да не можеш да го започнеш, все е отказ.
Очевидно по-значима миофибрилна хипертрофия трудно ще постигнеш без наличието на тежки базови упражнения, които основно се правят със свободни тежести, включително и собствено тегло с добавена тежест. Но с оглед ограниченията ти си мисля, че няма пречка да се стремиш и към саркоплазмена такава............все е нещо, от колкото без хич-ако това е целта ти. По отношение на това, коя каква е, виж ТУК Няма да говоря за ползите от това или онова, защото въпросът ти е конкретен. Стига да нямаш проблем, да изпитваш болки, дискомфорт и т.н. при изпълнението. Т.е. правиш с малко по-леко, но с повече обем и задължително се храниш добре от към макронутриенти, с излишък около 250-300 кк, за да не омазняваш много. Но ако и така не качваш, увеличаваш още храната. С две думи по-изпомпващи тренировки и по-често стимулиране на групите, но при условие, че храненето е ок. Нещо от сорта на гръб, гърди, ръце в едната и крака и рамене в другата, с ден почивка поне между тях и редуваш. Или пък торс в едната и крайници в другата. Можеш да използваш и в супер серии, както Димаг те е посъветвал на предходната страница.
Казвам аз как бих тренирал ако искам покачване на ММ и ако не мога да правя тежки базови упражнения, придружено със здравословен подобен проблем. Сигурно има и по-удачни варианти, няма и как да няма.
И не казвам непременно да тренираш до отказ, просто попитах правиш ли го. Иначе няма проблем в последната серия от съответното упражнение да се напънеш..........ако нямаш изброените по-горе проблеми. Ти най-добре си усещаш тялото.
И все пак държа да подчертая-мнението ми е ориентирано по посока начин на трениране спрямо човек, който като цяло не иска и/или не може да изпълнява базови движения със свободни тежести. Казвам го, защото със сигурност ще има несъгласни, както и такива, които ще предложат още по-ефективна схема ;-)

Мнението беше редактирано от Деян на 14.10.19 16:28.

14.10.19
17:36

Много ти благодаря ще почета малко по вече за тия неща 🙂

18.10.19
10:39

Здравейте аз не консумирам сладко никакви такива шоколади,вафли,бонбони и тем подобни мисля че нямам нужда но от едно скоро време вечер след хранене ми се дояжда сладко и си вземам 1,2 лъжици мед нали е по удачно от някакви шоколади и бонбони?

18.10.19
11:26

Упражненията който правя за гърди и гръб като:
1.Избутване на машина за гръдни мускули с широк хват с 45кг. 3 по 10 повторения

2.Придърпване на машина за гръбни мускули с 45кг. 3 по 10 повторения
След това редувам и комбинирам:

3.Затваряне на пек-дек машина за големи гръдни мускули с 50 кг. 3 по 10 повторения

4.Придърпване на вертикален скрипец с широк хват зад гърба с 35 кг. 3 по 10 повторения
Ако може мнение може ли само тях да правя в една тренировка като увелича с 5 по 10 повторения а другите за малките групи не правя само да оставя кардиото?

04.11.19
12:20

Здравейте може ли да ми препоръчате книги свързани с фитнеса благодаря предварително

Деян

04.11.19
12:56

казано от Plamen Boichev на 04.11.19, 12:20:

Здравейте може ли да ми препоръчате книги свързани с фитнеса благодаря предварително

Е то фитнес е широко понятие, да нямаш по-скоро предвид за бодибилдинг, силови тренировки и т.н. И ако е за второто, въобще за какво са ти книги, след като необходимата информация я има тук, както като статии, така и като мнения от тези, които са повече в час.  Но ако просто ти доставя удоволствие да си четеш, е друга тема ;-)

04.11.19
13:03

Да безпорно е че тук има достатъчно инфо и аз не пропускам да се обогатя но ми е интересно да чета 🙂

07.11.19
11:45

До сега на това положение има още работа🙂

18.11.19
13:57

Здравейте увеличих сериите за гърди и гръб от 3 по 10 ,на 4 по 10 ,но след тях правя и останалите упражнения за трицепс,бицепс,рамо ,корем и накрая велоаргометър 20-25 мин .Тая седмица ще ходя 4 пъти да тренирам.Може ли да ми преложите вариант да ги разделя групите мускули?Благодаря предварително

19.11.19
13:48

Искам да питам как мога да пусна клип тук или не може искам да покажа как изпълнявам упражнения дали ги правя грешно?

Деян

19.11.19
14:02

казано от Plamen Boichev на 19.11.19, 13:48:

Искам да питам как мога да пусна клип тук или не може искам да покажа как изпълнявам упражнения дали ги правя грешно?

Снимаш си клипа и го качваш например в ютюб. От там, на самия клип има опции, една от които е “сподели” и ти отваря опция копиране на връзката/клипа. Натискаш бутона за копиране. След това идваш тук, започваш да пишеш мнение и горе натискаш на опцията youtube. Като ти отвори опцията, в полето задаваш пейст, т.е. пейства копираният адрес на клипа. След това пускаш мнението и то ти излиза.
Като снимаш обаче самият клип имаш опция за качване в ютюб, тъй като ако си със смартфон си имаш и профил там или ако влезеш за първи път, си ти създава такъв. Там на опции имаш твой канал и т.н. и т.н.

19.11.19
15:08

Това е част от тренировката ми днес искам мнение дали изпълнявам упражненията правилно?Благодаря предварително

19.11.19
15:37

1. Не дърпай зад врат! Принципно нищо не се прави зад врат, освен да пернеш някой непослушен.
2. На всички движения се клатиш, все едно пояс нямаш. Независимо дали ще дърпаш или ще буташ, трябва да си извит в екстензия в гърба, да си стегнал хубаво целия пояс и така да изпълняваш движението.
3. Много други неща могат да ти напишат като забележки, но 1. и 2. са ти най-важни за корекция.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.11.19 15:55.

21.11.19
10:58

Здравейте група тая седмица промених начина си на трениране от кръгова тренировка разделих мускулните групи :Понеделник-гърди,трицепс,15 мин. кардио.Вторник-гръб,трицепс,15 мин.кардио.Сряда-почивка.Четвъртък-рамо и крака,15 мин.кардио.Петък-корем и кардио.Намалил съм килограмите и всяко упражнение го правя с по 20 кг.Моля за съвет благодаря предварително

09.01.20
10:40

Здравейте и за много години на всички вече 1 година тренирам усилено с неопитността си и със съвети от хора чийто опит е много по над моя ще продължавам въпреки Детската Церебрална Пареза която имам защото тя не е оправдание за успехите ми

15.01.20
08:57

Здравейте искам да попитам как се изпълняват упражненията : Долна лежанка със щанга ,Разтваряне с една ръка на крос ,Френско с щанга,Избутване с една ръка подхват .Благодаря предварително

Деян

15.01.20
09:42

Е в нета е пълно с клипове за всякакви упражнения, придружени с обяснения. Тук и да тръгнат да ти обясняват, пак си е най-добре да го видиш. А и ползвай няколко източника, че някъде току виж неправилно е показано.

Мнението беше редактирано от Деян на 15.01.20 10:00.

15.01.20
10:26

Да мерси ще погледна

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1