19.01.19
21:08
Здравейте. Казвам се Вики и съм на 30 години. Висока съм 154см, 53кг. Тренирам 4 пъти в седмицата силово като включвам кардио 1-2 пъти. Старая се да спазвам режим като следя калориите си. Като В:Б:М ми е в съотношение 40:40:20. Като цяло съм новак в тази среда и не съм сигурна, че правя нещата правилно. Съотношението на макросите както съм го избрала дали е удачно за чистене на мазнини, защото това е целта ми. Най-много мазнини имам натрупани в бедрата и дупето, което е стандартно за жена. Но някак си при моя ръст ми се струва, че бедро 55 см идва в повече. Какво бихте ме посъветвали относно това да намаля обиколката им? По-малко тежести ли да използвам с повече повторения или да увелича кардиото (не съм му особен фен)? Извинявам се ако повтарям тема и благодаря предварително на отзовалите се. 🙂 Ще кача няколко снимки.
Съотношението на макросите няма голямо значение за свалянето. Гледай да си в дефицит за да сваляш, гледай да правиш упражнения със съпротивление и яж достатъчно протеин за да не губиш мускули докато отслабваш и яж полезни мазнини - за жените са важни. Самото стоене в калориен дефицит става като ядеш по-малко от нужното ти за поддържане и/или си създаваш допълнителен разход от трениране, ходене, колело, танци или нещо друго което ти харесва.
Аз бих заменила В с М:
В:Б:М в съотношение 20:40:40 или поне 25:35:40 и да запазя по-високи мазнини. Според мен между В и М, “по-безопасното” е мазнини - лично мнение от четене 🙂
Добре е да си в не много голям дефицит, поради ред причини. Около 15-20% от баланса ти.
ПП: Изглеждаш стегнато и оформено в дрехи. Може би имаш много малко за чистене по проблемните зони.
20.01.19
10:35
Определила съм си дефицита (който не е драстичен 15%) и успявам да го спазвам. Но понеже е от скоро логично няма още резултати. За макросите звучи добре да увелича мазнините за сметка на въглехидратите. Видя борба и с протеина понеже не консумирам особено месо, яйца не ям и става доста трудоемко. Но полагам усилие и се уча да променя храненето си. Не съм от хората дето са яли само боклуци, но с бавните въглехидрати доста прекалявах. Стегната съм да, но определено имам да чистя мазнини. Колко са нямам представа. Явно нито са малко нито много. Някакво средно положение. Благодаря и на двама ви за мнението. 🙂