Скъсано сухожилие на бицепс

ZD

27.01.19
13:16

Здравейте приятели!
Пускам темата с намерението да дам и получа информация.
Преди 2 седмици, при вдигане на не съобразена тежест, скъсах сухожилието в лакътната част на бицепса (m. biceps brachii). Болката беше моментна и много силна и усетих изпукване в бицепса. Всеки опит да стегна бицепса, да си свия лакътя, да си извъртя ръката беше неуспешен и придружен от болка. След медицински преглед, бях изпратен на ЯМР където се потвърди диагнозата. Последва операция и вече 1 седмица ръката ми е обездвижена. Това което ме тревожи е че преди операцията не ми беше даден избор на начина на фиксиране на сухожилието. Навсякъде се препоръчва фиксирането да се извърши чрез болтове, които се навиват в костта и задържат сухожилието за нея.
При мен обаче нещата са по друг начин! Сухожилието е усукано и зашито за друго сухожилие (не за същото в другата скъсана част).
Някой имал ли е такава операция, моля да сподели как е протекла, колко време отне възстановяването, запази ли се пълната функционалност на ръката, силата намаля ли и т. н.
Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Zhivko Dzhenkov на 27.01.19 13:18.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

27.01.19
14:40

На мъртва тяга със смесен хват ли се контузи така?

Успешно и бързо възстановяване!

ZD

27.01.19
15:15

Не!
Интересно е че не се случи във фитнеса, където се случват тези травми обикновено. Във фитнеса съм разтягал сухожилие на лявата ръка преди години (сега травмата е на дясната ръка).
Благодаря!

23.09.19
21:38

Здравейте, оправихте ли се? И на мен ми правиха операция на бицепса, сухожилието го зашиха с нещо, което му казват котва.
Вече съм 3та седмица след операция, почти не мога да си движа/завъртам/ китката, и най малкото движение предизвиква болка, друг имал ли е подобен симптом?
Нека, който е минал през това, да сподели как е минало възстановяването, рехабилитация, усложнения. Благодаря ви!

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1