27.01.19
13:16
Здравейте приятели!
Пускам темата с намерението да дам и получа информация.
Преди 2 седмици, при вдигане на не съобразена тежест, скъсах сухожилието в лакътната част на бицепса (m. biceps brachii). Болката беше моментна и много силна и усетих изпукване в бицепса. Всеки опит да стегна бицепса, да си свия лакътя, да си извъртя ръката беше неуспешен и придружен от болка. След медицински преглед, бях изпратен на ЯМР където се потвърди диагнозата. Последва операция и вече 1 седмица ръката ми е обездвижена. Това което ме тревожи е че преди операцията не ми беше даден избор на начина на фиксиране на сухожилието. Навсякъде се препоръчва фиксирането да се извърши чрез болтове, които се навиват в костта и задържат сухожилието за нея.
При мен обаче нещата са по друг начин! Сухожилието е усукано и зашито за друго сухожилие (не за същото в другата скъсана част).
Някой имал ли е такава операция, моля да сподели как е протекла, колко време отне възстановяването, запази ли се пълната функционалност на ръката, силата намаля ли и т. н.
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Zhivko Dzhenkov на 27.01.19 13:18.
27.01.19
14:40
На мъртва тяга със смесен хват ли се контузи така?
Успешно и бързо възстановяване!
27.01.19
15:15
Не!
Интересно е че не се случи във фитнеса, където се случват тези травми обикновено. Във фитнеса съм разтягал сухожилие на лявата ръка преди години (сега травмата е на дясната ръка).
Благодаря!
Здравейте, оправихте ли се? И на мен ми правиха операция на бицепса, сухожилието го зашиха с нещо, което му казват котва.
Вече съм 3та седмица след операция, почти не мога да си движа/завъртам/ китката, и най малкото движение предизвиква болка, друг имал ли е подобен симптом?
Нека, който е минал през това, да сподели как е минало възстановяването, рехабилитация, усложнения. Благодаря ви!