01.02.19
12:59
Добър ден! Аз съм момиче на 20г. 42кг. и се чувствам много слаба. Пробвах всякакви тренировки плюс фитнес,но просто не е моето нещо и се отказвах бързо. Започвам да се замислям да тренирам вкъщи с тежести (ластици, дъмбели, лост) всичко, което мога да си закупя и не е много скъпо. Та искам да ви попитам според вас ще има ли ефект от тренировки в домашни условия 3-4 пъти седмично? Искам да кача мускулна маса, но с тези тежести толкова са ми възможностите. По-скоро искам стягане. Също така искам да попитам дали трябва да тренирам на една тренировка цяло тяло или различни мускулни групи? Страх ме е малко в домашни условия да не кача кг (мазнини) вместо мускулна маса. Може ли някакъв съвет? Благодаря предварително
06.02.19
20:29
Здрасти!
От написаното предполагам, че ще ти свършат работа подобни тренировки, но все пак всичко зависи и от оборудването, с което ще се сдобиеш.
Мускул, особено при жени, не се качва лесно и трябва тренировките да са подходящо предизвикващи този процес.
В началото ще си ок с по-малко тежести и ластици, но след време ще е добре да прогресираш.
Иначе избирай тренировки за цялото тяло или поне за 2-3 големи мускулни групи наведнъж. Нямаш нужда от една мускулна група на тренировка.
Мазнини може да се качат и при тренировки в зала, защото как се храним има значение 🙂