15.02.19
22:03
Здравейте, на 17 години съм. Висок 183 см. и тежа само 65 кг. Целта ми е до лятото да стана 72+ кг. Бих искал да помоля за съвет дали мога да добавя/променя нещо в храненето си, за да изглежда целта ми по реалистична. Ето го и хранителния ми режим, който сам си направих без да се интересувам много от калории и белтъци.
Сутрин ( докато съм на училище) Една закуска към 10 часа
Обяд към 14 часа- Ориз/картофи с някакво месо, при това не малко 2 пържоли/4 кебапчета, яйца и тн. Заедно с това ям и по 3 или 4 филии хляб. Случва се да ям и супа, ако няма нищо друго, но тя пак обикновено е с някакво месо и увеличавам хляба на 5 филии.
Вечерята към 10:30 обикновено съдържа същите работи като обяда.
С количество храна, което приемам реалистични ли са надеждите ми за 72 кг до лятото. Последно ще добавя, че 6 дена в седмицата ходя на фитнес към 15:00 за час и половина Ходя от 3 месеца, но съм качил само 3 кг. Наистина съм качил мускулна маса и се забелязва оформил съм се. Даже съм увеличил тежестите откакто почнах на някой упражнения и двойно, но килограмите на кантара ме убиват... Чакам вашите съвети с нетърпение!
16.02.19
12:34
Здравей!
Не гледай само какво ти показва кантара, защото както сам си видял, се разочароваш и пропускаш да отбележиш факта, че наистина имаш прогрес.
Отделно, че е много по-важно какъв е съставът на качените килограми.
Три килограма за 3 месеца си е чудесен резултат, още повече, че сам регистрираш, че е основно активно тегло. Прогресираш и в тренировките.
Просто продължавай. Тези неща не са магическа пръчка.
Колкото за храненето - надявам се, че ядеш и зеленчуци, защото само голи хляб и месо не е ок. А също така не забравяй и мазнини.
Ако не си прочел ръководствата ни за начинаещи в раздел знание, те съветвам да го направиш.