Качване на маса и изгаряне на мазнини

Здравейте, имам нужда от вашата помощ за изграждане на правилен план за покачване на мускулна маса и изгаряне на мазнини.
Преди малко повече от година тежах 105кг (висок съм 189 на 29г) и след изготвен от мен хранителен режим (без тренировки) свалих 17кг за 3 месеца, при което изгубих голяма част от мускулната си маса. Започнах тренировки 3 пъти седмично, но отново поради грешен хранителен режим не видях резултат и изгубих стимул да продължавам... Сега 5 месеца по късно тежа 98кг и съм много стресиран от това.
Планът към момента ми е
6 дни тренировка, като за 3 дни натоварвам цялото тяло, един почивам и отново завъртам всичко. Тренировката включва
Първи ден
Гърди, трецепс, корем
Гръб, бицепс
Крака, рамена, корем
Почивка
Гърди, трецепс, корем
Гръб, бицепс
Крака, рамена, корем
Като използвам различни упражнения за двете части.
Например за гърди в първата час използвам дъмбели, а за втората част след 4 дни използвам щанга, така че да разнообразява и да натоварвам максимално мускулите.

Искам да подчертая,че мразя кардио и няма до правя.
Менюто ми е съставено от 55-15-30% Въглехидрати Протеин Мазнини общо 2660кал на ден с цел сваляне на 1 кг на седмица. Желаното тегло е 90кг.
Моля да ми дадете съвет какво да променя, защото намирам твърде различна информация на всякъде и вече не знам на какво да вярвам и какво да следвам, а след предният ми опит с информация намерена в интернет....

Темата беше редактирана от Любомир Тодоров на 21.02.19 10:27.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

22.02.19
15:54

15% протеин от зададените калории са по малко от 100гр.струва ми е недостатъчно. Пробвай схема 40.30.30 п. В. М. На мен ми помогна.като не обичаш кардио поне намирай време да вървиш3-4 пъти в седмицата по 1 час. Намали тренировките, възможно е да претренираш.

Мнението беше редактирано от Bob4o на 22.02.19 15:57.

22.02.19
16:28

Това не е тренировъчна програма, а разпределение на мускулните групи в различни дни.  Какви упражнения си избрал е въпроса?
Протеинът ти е нисък, вдигни го на поне 25%.

24.02.19
13:06

Вдигни протеина и намали малко въглехидратите и мазнините. Без кардио няма да стане лесно. Моя съвет е колкото и да ти е тежко прави по 10 минути преди тренировка, за да загрееш хубаво,това ще ти помогне да изгаряш повече мазнини по време на тренировката, разтегни се и прави максимално интензивни тренировки. Вземи си нещо за възстановяване, защото ще претренираш, ще си уморен и няма да качваш мускулна маса. Мисля, че при такъв режим не трябва да спираш бзаа-то. Яж чисти храни - варено, печено, на скара и спри хляба. Примерни хранения може да са ти да речем сутрин - овесени ядки с нискомаслено мляко, обяд - варени/печени картофи с белтъци, след обяд - 100 грама ядки, вечеря - риба със салата. Нещо от сорта просто и резултатите ще доидат, но ще трябва време. Не следи кантара, а гледай как изглеждаш, защото вероятно там разликата няма да е голяма, защото ще сваляш мазнини и в същото време ще качваш мускули.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1