Как се свалят много килограми

23.02.19
09:07

Здравейте! На 22г. 150кг/175см. Водя заседнал начин на живот. Искам да стана 80кг. Тук ще записвам всичко свързано с отслабването ми.

Темата беше редактирана от Ангел Матеев на 23.02.19 09:20.

Хайде, следим те 🙂

23.02.19
21:18

А насочил ли си се към някакъв хранителен и тренировъчен режим?

23.02.19
21:41

12:30 - бъркани яйца с варени картофи и 1 филия пълнозърнест хляб.
Продукти:
4 яйца(250гр.)
10гр олио
300гр. картофи(сурови)
40гр пз.хляб
Общо : около 800ккал.

15:30 - един портокал.

18:30 свинско на скара с домати и хляб.
Продукти:
250гр. свинско
1кг домати
1ф.пз.хляб
Общо: около 760ккал

23.02.19
21:49

Тренировъчен не, а храненето - не повече от 1800ккал. като спрях джънк фууд-а и като цяло всичко, което съдържа рафинирана захар.

23.02.19
22:06

Ще стигнеш и до тренировките, няма да избягат. Дори толкова ще ти харесва, че ще си тъжен ако се наложи да пропуснеш тренировка 🙂

За отслабването както вече няколко пъти казах храната е най-най-най-важната.

Но тренировките с тежести са важни по няколко причини. Ще си запазиш или изградиш нови мускули. Ще ти се подобри хормоналната картинка, което и за здравето, и за отслабването и за секса и за всичко е важно. Ще забързаш отслабването, защото при тренировките се горят екстра калории и се забързва метаболизма ако тренираш с тежести. Според изследванията до 18-20 часа след тренировка изразходените в покой калории са увеличени, сравнено с някой, който не е тренирал. Има и други изследвания, според които трениращите хора са по-склонни да си изграждат и други, несвързани с физическата активност полезни навици. Като по-организирани са, отказват цигарите, хранят се по-разумно, не прекаляват с алкохол и т.н. И не на последно място тренирането ти влияе на нивата на стрес.  Също и на мотивацията. Като си помислиш че си бъхтал във фитнеса цял час за 300 Ккал разход и после с едно парче мазна пица се зануляваш, ще се замислиш 2 пъти преди да налапаш мазното прегрешение 😄

23.02.19
22:11

Здравей отново! Видях другата ти тема, която е претрупана с ненужни съвети и мнения! Аз бях 138 килограма на 170 височина, а сега съм 95 и искам да ти дам няколко съвета, които да ти помогнат. Аз нямах твоя проблем с крака, но с голямото тегло има много други проблеми. За да можеш да почнеш да изразходваш повече, трябва стартово да форсираш свалянето и след това да поддържаш лек калориен дефицит. Отначалото трябва да си винаги гладен, по три салати на ден сама от зеленчуци и зехтин. Така първите два три месеца, за да станеш 120 килограма и после ще започнеш по лесно да ходиш и да си смяташ калорийте. Първите 5 дни ще свалиш няколко килограма, но това ще са задържана храна и вода, а след това 10тина дни има застой, защото тялото се мъчи да пази складираното защото гладуваш, а след това вече като свикне с приеманото количество храна, ще почнеш да сваляш интензивно по 2-3 килограма седмично зависи от изразходваните калории. Мен ми помогнаха и следните неща като добавки. Първо Acetyl L-Carnitine - пил съм много марки, но съм доволен само от 4+nutrition и now. Второ намери си домашен мед, но да си сигурен, че е истински, за да няма добавена захар и добави в него доста канела, разбъркаи го да изглежда като течен шоколад и всяка сутрин по една лъжичка, което според мен забързва доста метаболизма. Трето потърси от някъде орехова тинктура. Това е натрошени зелени орехчета в алкохол или спирт. Тази тинктура е много богата на йод, който ти е нужен за правилното функциониране на щитовидната жлеза и доказано, е че хората, които приемат големи количества йод мършавеят. От нея приемаи по една-две чаени лъжички на ден, но не прекалявай. Ще ти трябват и някакви белтъчини през ден два освен салатите и бих ти препоръчал морски дарове риба,миди и т.н., защото са ниско калорични и богати на цинк, които ти трябва за всички хормони в тялото ти.
Надявам се да съм ти бил полезен!

23.02.19
22:22

Аха, ненужна информация били предишните съвети. А ти му даваш страхотен съвет да седи на салати 3 месеца. Поздравления че си свалил толкова килограми, но и как си го направил има значение. Аз мога да ти покажа научни изследвания, където си пише че ако не приемаш определено количество протеин всеки ден и не тренираш със съпротивление, поне 50% от свалените килограми са от мускули. И там няма хън-мън, това са научни изследвания.

Л-карнитина ти е помогнал, щото не си ял месо да си го набавяш от естествен източник. Йода и и цинка и те, щото в монодиетите винаги имаш дефицити. Говориш за “доказано е”, дай няколко изследвания, където е доказано, че ми звучи на бро-сайънс малко.

Дай и малко снимки преди/след да се надъха момчето. (а и да види как изглеждаш след толкова свалени килограми на салата и да си прецени дали така иска и той)

23.02.19
23:39

Написах му да направи стартово това, за да намали товара на крака, а това, че ще загуби мускулна маса е ясно, но ще му е по добре след като намали драстично теглото и почне да се храни умерено в лек колоритен дефицит. Снимки в момента не мога да дам, но имаше отпускане в коремната област,което с времето се оправи, а и имам още мазнини за доизчистване. Не ме разбирай грешно за тренировките с тежести, но просто не можеш да сравняваш твоя случай с 20 килограма мазнини с нашите 50+. Има болки в кръста стартово от натоварването, мазоли по ходилата от по големия размер маратонки заради удебеленото стъпало и тем подобни, които трябва да ги преодолее стартово, за това му казах да изкара този период. Като почне да ходи и да тренира с тежести ще почне да заменя мазнини на мускули, а можеш и да прочетеш за тренировките с тежести от хора с голям процент мазнини, защото точно при такива хора при тренировки с тежести е възможно покачването на ММ дори в колориен дефицит. Не може да ти е напълно ясно как се свалят килограми при хора с огромно количество мазнини, без да си го преживял.

24.02.19
00:11

29 килограма бях свалил между най-високото и най-ниското ми тегло като бях качил мускул, който е маскирал загубата на няколко кила още мазно. И дори тогава имах още да изчиствам 4-5 кила мазничко до плочките 😄 Т.е. и аз съм имал към 40 кила излишно мазно в даден период. Но не това е най-важното, няма да си мерим сланините. Спецификата може да я има, но принципа е валиден.

Истина е че аз никога не съм имал здравословни проблеми от това че съм бил дебел и не ми е пречело много на ежедневието или на движението затова съм започнал с тренировките и чак после съм разбрал че храната е по-важната и тогава са ми се получили нещата. Но и аз казах да започне с тренировките по-нататък, сега само върху калорийния дефицит да се съсредоточи.

Няма такова нещо преобразуване на мазнини в мускули, това са си два отделни процеса и да - може да се случват по едно и също време, особено като начинаещ в тренировките. Аз самия го направих. Бях качвал снимки където съм отслабвал до 90 килограма без да тренирам и години след това пак на деветдесетина кг след отслабване, но този път като тренирах.

Казваш 3 салати със зехтин да яде. Защо точно това? Че то ако се слага колкото трябва зехтин - 2-3 лъжици на салата, то това пак са 1800 Ккал, но ще е ял талаш и мазно. Защо да не яде по-балансирано ако стои в същите калории? И едно е да изядеш днес цяло пиле със салата, друго е да изядеш 3 салати само. Как ще се почувстваш по-заситен чисто физически и отделно и психически според теб? А и си има изследвания, според които като ядеш протеини се чувстваш по-сит на същите калории.

Това че ти си го направил по този начин не означава че е било най-смисления и че трябва да се изкопира дословно. Аз имах един колега, който свали 19 ли колко кила бяха за едно лято ядейки само банички и пиейки кока-кола със захар. Само това. Брашно, мазно и захар. И сваля. Ама ако го видиш на какво изглежда... торба отпусната и със сивкава кожа. Бавно ходи и бавно говори.

24.02.19
12:46

Съгласен съм с теб, но имах в предвид, че когато няма много белтъчини тези мускули ще трябва да се хранят от нещо, а именно мазнините. А за зехтина го казвам, защото е богат на омега 3, които забързват метаболизма. И без да ограничи въглехидратите ще е трудно.

25.02.19
10:37

152.5кг

Вчера:
14:30 три портокала
18:00 300гр свинско на скара, 1кг домати и 3 филии хляб
Един път на седмица ще се тегля на кантара. Тази седмица ще се опитам напълно да спра хляба.

25.02.19
10:39

Unrivaled, зехтина не е богат на омега 3.

цък

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1